Σοκαριστικό δυστύχημα με αερόστατο στη Βρετανία: Νεκρός ο 25χρονος χειριστής | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σοκαριστικό δυστύχημα με αερόστατο στη Βρετανία: Νεκρός ο 25χρονος χειριστής

Μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν μια μπάλα φωτιάς να βγαίνει από το σκάφος πριν αυτό "πέσει σαν πέτρα" σε μερικά δέντρα
Σοκαριστικό δυστύχημα με αερόστατο στη Βρετανία: Νεκρός ο 25χρονος οδηγός

medlabnews.gr iatrikanea

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του μετά από πυρκαγιά σε αερόστατο θερμού αέρα το οποίο στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος στο Worcestershire. Πρόκειται για τον 25χρονο Peter Gregory, 25 ετών, πιλότο αεροπορικής εταιρείας και γνωστό ως "Pilot Pete".

Μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν μια μπάλα φωτιάς να βγαίνει από το σκάφος πριν αυτό "πέσει σαν πέτρα" σε μερικά δέντρα κοντά στο χωριό Ombersley.

Ο άνδρας ανακηρύχθηκε νεκρός επί τόπου μετά το ατύχημα που συνέβη γύρω στις 6.20 το πρωί της Κυριακής.

Μάρτυρας του περιστατικού δήλωσε: «Υπήρχαν πολλά αερόστατα στον ουρανό επειδή ήταν καθαρός και ηλιόλουστος παρά το γεγονός ότι ήταν τόσο νωρίς. Ξαφνικά υπήρξε μια λάμψη και κάτι που έμοιαζε με πύρινη σφαίρα που προερχόταν από ένα μπλε αερόστατο που στη συνέχεια έπεσε σαν πέτρα. Η γυναίκα μου άκουσε τρομερές κραυγές και μετά σιωπή. Καλέσαμε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά δυσκολευτήκαμε να επικοινωνήσουμε με τον αριθμό 999 επειδή ήταν εκτός λειτουργίας. Τελικά καταφέραμε να επικοινωνήσουμε, αλλά ήταν πολύ ψηλά για να επιβιώσει κανείς. Ήταν τρομερό αυτό που είδαμε».

Αυτό το Σαββατοκύριακο εκατοντάδες άνθρωποι απόλαυσαν το πρώτο Φεστιβάλ Αερόστατων του Worcester στον ιππόδρομο της πόλης. Η εκδήλωση ακυρώθηκε τον περασμένο μήνα λόγω κακών καιρικών συνθηκών και επαναπροσδιορίστηκε να πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή προς το βράδυ του Σαββάτου.

Ωστόσο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εκδήλωσης, το δυστύχημα δεν είχε σχέση με το φεστιβάλ καθώς έγινε μετά τη λήξη αυτού το προηγούμενο βράδυ.

Ο οδηγός του μοιραίου αερόστατου

Ο οδηγός του αερόστατου ήταν ο Peter Gregory, 25 ετών, πιλότος αεροπορικής εταιρείας και γνωστός ως "Pilot Pete".

Στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε διαγωνισμούς πιλότων και κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αερόστατου Νέων για τη Βρετανία το 2021. Σύμφωνα με ένα προφίλ στο UK Competition Ballooning, ο κ. Gregory απέκτησε την άδειά του στα 17α γενέθλιά του και είναι πιλότος τρίτης γενιάς.

Η οικογένειά του δήλωσε ότι ο κ. Gregory, από το Cirencester στο Gloucestershire, πέθανε κάνοντας κάτι που αγαπούσε.

«Είτε σε αερόστατο είτε ως πιλότος αεροπορικής εταιρείας, το πάθος του Peter για τις πτήσεις ήταν κάτι που η οικογένεια και οι φίλοι του μπορούσαν μόνο να θαυμάσουν και να τον υποστηρίξουν προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε η οικογένειά του σε ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της αστυνομίας West Mercia. «Όταν έβαζε την καρδιά του σε κάτι, δεν το εγκατέλειπε ποτέ, ήταν αποφασισμένος και κανείς δεν μπορούσε παρά να τον παρακολουθεί με δέος».

Με πληροφορίες από bbc.com και news.sky.com

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων