Σκοτώθηκαν για μερικά likes: Νέο «challenge» του Τικ Τοκ στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σκοτώθηκαν για μερικά likes: Νέο «challenge» του Τικ Τοκ στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους

Κάνουν παράτολμες βουτιές από το πίσω μέρος ταχύπλοων κινδυνεύοντας να σπάσουν τον λαιμό τους
Σκοτώθηκαν για μερικά likes: Νέο «challenge» του Τικ Τοκ στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους

medlabnews.gr iatrikanea

Mία νέα απίστευτη πρόκληση που κάνει θραύση στο Τικ Τοκ έχει προκαλέσει 4 θανάτους το τελευταίο 6μηνο. Ριψοκίνδυνοι άνθρωποι κάνουν παράτολμα άλματα από το πίσω μέρος ενός σκάφους που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να σπάσουν τον λαιμό τους.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας πατέρας, έχουν πεθάνει τους τελευταίους μήνες επειδή ενέδωσαν σε μια νέα και θανατηφόρα τάση του TikTok, δήλωσαν οι αρχές της Αλαμπάμα. Οι λάτρεις της συγκίνησης πήδηξαν ή γλίστρησαν από το πίσω μέρος ταχύπλοων σκαφών, με αποτέλεσμα να σπάσουν τον λαιμό τους και να πνιγούν, σύμφωνα με τον Cpt. Jim Dennis της Ομάδας Διάσωσης Childersburg.

«Τους τελευταίους έξι μήνες είχαμε τέσσερις πνιγμούς που μπορούσαν εύκολα να αποφευχθούν. Έκαναν μια πρόκληση TikTok. Είναι το σημείο όπου μπαίνεις σε μια βάρκα που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, πηδάς από το πλάι του σκάφους, δεν βουτάς, πηδάς με τα πόδια πρώτα και απλώς γέρνεις στο νερό», είπε στο WBMA.

Η τάση -που ονομάζεται άλμα με σκάφος (boat jumping)- απασχόλησε τους διασώστες τα τελευταία δύο χρόνια, είπε, αλλά έχει αυξηθεί ιδιαίτερα από την αρχή του έτους. Το πρώτο θύμα πέθανε τον Φεβρουάριο αφού βούτηξε στον ποταμό Coosa ενώ η γυναίκα του και τα παιδιά τους παρακολουθούσαν μέσα από το σκάφος.

«Δυστυχώς, κατέγραψε τον θάνατό του», είπε ο Ντένις. Παρά το τραγικό τέλος, τρεις άλλοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των διασωστών και υπέκυψαν στην ίδια μοίρα. Μια αναζήτηση στο TikTok για τις λέξεις «#boatjumping» δείχνει μια ροή τολμηρών που κινηματογραφούν τις πιθανές βουτιές τους προς τον «άμεσο θάνατο».

Οι συμμετέχοντες είναι από όλες τις ηλικίες. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι, αν τους τραβάνε κάμερα είναι πιο πιθανό να κάνουν κάτι ανόητο επειδή θέλουν να επιδεικνύονται μπροστά στους φίλους τους για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», είπε ο Ντένις στο ABC 7.

Ο υψηλός ρυθμός ταχύτητας του σκάφους σε συνδυασμό με το στάσιμο νερό δημιουργούν ένα επικίνδυνο σημείο προσγείωσης που μοιάζει με σκυρόδεμα.

Εάν ένα άτομο που πηδά από ένα κινούμενο σκάφος δεν προστατεύει το λαιμό και το κεφάλι του, θα μπορούσε να παραλύσει μόνιμα και είναι περισσότερο από πιθανό να υποστεί στιγμιαίο θάνατο.

Ο Ντένις προτρέπει τους ριψοκίνδυνους να αποφύγουν τη θανατηφόρα τάση και προτρέπει τα αγαπημένα τους πρόσωπα να μην συμμετέχουν. «Μην το κάνεις», είπε. «Δεν αξίζει τη ζωή σου».


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων