Θρίλερ στο αέρα για τους επιβάτες του αεροπλάνου από τη Θεσσαλονίκη. Εκτιμήσαμε λίγο περισσότερο τη ζωή | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Θρίλερ στο αέρα για τους επιβάτες του αεροπλάνου από τη Θεσσαλονίκη. Εκτιμήσαμε λίγο περισσότερο τη ζωή

«Όλοι ήταν σε υστερία και το αεροπλάνο έτρεμε»
Θρίλερ στο αέρα για τους επιβάτες του αεροπλάνου από τη Θεσσαλονίκη που έκανε αναγκαστική προσγείωση

medlabnews.gr iatrikanea

Τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι επιβάτες της πτήσης Aegean αλλά και τις εντυπωσιακές προσπάθειες του πιλότου, που κατάφερε και προσγείωσε με ασφάλεια στο Μιλάνο το αεροπλάνο που έφυγε από τη Θεσσαλονίκη για τη Βαρκελώνη. Όπως ενημερώνει η Aegean, στο αεροσκάφος στο οποίο βρίσκονται 156 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος, υπήρξε ένδειξη σταδιακής αποσυμπίεσης στην καμπίνα του. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι ο κυβερνήτης, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες, ζήτησε άδεια αναγκαστικής προσγείωσης στο πλησιέστερο αεροδρόμιο που ήταν αυτό της Νάπολης. 

Όπως ενημερώνει η Aegean, στο αεροσκάφος στο οποίο βρίσκονται 156 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος, υπήρξε ένδειξη σταδιακής αποσυμπίεσης στην καμπίνα του. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι ο κυβερνήτης, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες, ζήτησε άδεια αναγκαστικής προσγείωσης στο πλησιέστερο αεροδρόμιο που ήταν αυτό της Νάπολης. 

 Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία έχει ήδη αποστείλει άλλο αεροσκάφος, προκειμένου οι επιβάτες να συνεχίσουν το ταξίδι τους και να μεταβούν στον τελικό τους προορισμό».

Ο τραγουδιστής Chesney Hawkes μίλησε στην εφημερίδα «The Sun» για όλα όσα έζησε μέσα στο αεροπλάνο από τη Θεσσαλονίκη. Ο Hawkes ταξίδευε προς την Ισπανία με τη σύζυγό του και άλλα 156 άτομα όταν ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση έπειτα από ένδειξη για αποσυμπίεση της καμπίνας.

Ο Hawkes δήλωσε ότι οι επιβάτες τρομοκρατήθηκαν, καθώς οι μάσκες έπεσαν χωρίς προειδοποίηση: «Νομίζαμε ότι θα πέφταμε. Τα αυτιά μας πονούσαν και τα μωρά έκλαιγαν. Ο πιλότος είπε από στο μεγάφωνο “επείγουσα κάθοδος – κρατηθείτε”».

«Μία από τις αεροσυνοδούς ήταν σε εμβρυακή στάση στο πάτωμα προσπαθώντας να φορέσει μάσκα, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να μας μιλήσει από την ενδοεπικοινωνία. Το αεροπλάνο έτρεμε και πήρε τόσο απότομη κλίση που κοιτάξαμε έξω και βλέπαμε τη θάλασσα. Νομίζαμε ότι θα πέφταμε στο νερό. Η Krissy και εγώ κοιταχτήκαμε και αγκαλιαστήκαμε» σημείωσε.

Ο Hawkes, που είναι πατέρας τριών παιδιών, αποκάλυψε πως άφησε φωνητικά μηνύματα στην οικογένειά του φοβούμενος ότι δεν θα τα καταφέρει. «Δεν υπήρχαν άλλες πληροφορίες. Οι αεροσυνοδοί έκλαιγαν και όλοι γύρω μας ήταν σε υστερία. Τότε ξαφνικά το αεροπλάνο σταμάτησε να τρέμει και η κάθοδος επιβραδύνθηκε», ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας πως η αεροσυνοδός ανακοίνωσε την αναγκαστική προσγείωση και «όλοι ήταν τρομοκρατημένοι». Και πρόσθεσε: «(…). Στο τέλος, η προσγείωση ήταν εντάξει, αν και λίγο ανώμαλη».

Σημείωσε πως οι επιβάτες ζητωκραύγασαν μετά την ασφαλή προσγείωση του αεροπλάνου.

Ο τραγουδιστής είπε ότι ο πιλότος ήταν «ήρωας» και πρόσθεσε: «Όλο το πλήρωμα ήταν υπέροχο. Και ευτυχώς καταφέραμε να διαγράψουμε το μήνυμα WhatsApp όταν προσγειωθήκαμε πριν το ακούσει κάποιος από την οικογένεια».

Ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του με τον πιλότο, με λεζάντα: «Ευχαριστώ όλους όσους κράτησαν το κεφάλι τους ήρεμο, ειδικά τον #captainfantastic που προσγείωσε το αεροπλάνο μας με ασφάλεια σήμερα. Δεν ήταν αυτό που περιμέναμε σήμερα, αλλά μας έκανε να εκτιμήσουμε λίγο περισσότερο τη ζωή και αυτούς που αγαπάμε».

Πηγή: newsit.gr, aegean

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων