Δότης μυελού των οστών θα «χαρίσει» ζωή σε συνάνθρωπό. Τον τίμησαν οι συνάδελφοι του | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Δότης μυελού των οστών θα «χαρίσει» ζωή σε συνάνθρωπό. Τον τίμησαν οι συνάδελφοι του

Οι πιθανότητες να βρεθεί συμβατός δότης είναι πολύ μικρές

 medlabnews.gr iatrikanea

«Δωρεά μυελού των οστών». Το άκουσμα της έκφρασης μπορεί να «ξενίζει» πολλούς από εμάς. Στην πραγματικότητα όμως είναι μία διαδικασία που δεν επιφέρει καμία απολύτως επιβάρυνση στην υγεία του δότη σώζει όμως την ζωή του λήπτη.

Η παγκόσμια «δεξαμενή» με εθελοντές δότες μυελού των οστών περιλαμβάνει περίπου 40 εκατομμύρια συνανθρώπους μας. Επειδή όμως οι πιθανότητες να βρεθεί συμβατός δότης είναι πολύ μικρές δεν βρίσκεται ούτε σε αυτή την παγκόσμια «δεξαμενή».

Tα ανωτέρω επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας κάνοντας παράλληλα αναφορά στον εργαζόμενο Δημήτρη Ζαρέντη τον οποίο και βράβευσε «ως ελάχιστη αναγνώριση του μεγαλείου της δωρεάς στο συνάνθρωπο».

Όπως επισημαίνει είναι εθελοντής δότης μυελού των οστών και «ευλογημένος» καθώς βρέθηκε συμβατός και είναι έτοιμος να χαρίσει ζωή σε συνάνθρωπό μας με λευχαιμία.

«Δημήτρη συγχαρητήρια και ελπίζουμε η ενέργειά σου να αποτελέσει παράδειγμα ώστε και άλλοι συνάνθρωποί μας να γίνουν δωρητές «ζωής», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων