Επιστήμονας έφυγε πρόωρα στα 56 του χρόνια και χάρισε ζωή σε Ιταλία, Πάτρα και Θεσσαλονίκη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Επιστήμονας έφυγε πρόωρα στα 56 του χρόνια και χάρισε ζωή σε Ιταλία, Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Ελήφθησαν η καρδιά που μεταφέρθηκε στην Ιταλία, οι κερατοειδής των οφθαλμών θα μεταμοσχευθούν σε ασθενείς στο ΠΓΝΠ

  medlabnews.gr iatrikanea

Δώρα ζωής από έναν επιστήμονα που έφυγε πρόωρα από την ζωή στα 56 του χρόνια.

Ο κτηνίατρος Αρης Παπαδόπουλος έχασε τη μάχη μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη και οι δικοί του άνθρωποι αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του. Η επέμβαση για τη λήψη οργάνων ξεκίνησε στις 5 χθες τα ξημερώματα.

Ήδη είχαν βρεθεί οι λήπτες. Η καρδιά του μεταφέρθηκε στην Ιταλία, οι κερατοειδείς των οφθαλμών θα μεταμοσχευθούν σε ασθενείς στην Πάτρα και τα άλλα όργανά του μεταφέρθηκαν στην Θεσσαλονίκη. Μία ακόμη μεταμόσχευση οργάνων έγινε με επιτυχία στο Νοσοκομείο του Ρίου και κάποιοι συνάνθρωποί μας σώθηκαν με τα όργανα ενός συνανθρώπου τους που στάθηκε άτυχος στην ζωή και “έφυγε” πρόωρα.

Μάλιστα σε δήλωση του ο διοικητής του ΠΓΝ Πατρών Δημήτρης Μπάκος αναφέρει τα εξής: “Στις 28/12/2023 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, δωρεά οργάνων από δότη ασθενή 56 ετών, η οποία κατέληξε από ενδοεγκεφαλική αιμορραγία.

Ελήφθησαν η καρδιά που μεταφέρθηκε στην Ιταλία, οι κερατοειδής των οφθαλμών θα μεταμοσχευθούν σε ασθενείς στο ΠΓΝΠ καθώς το ήπαρ και οι νεφροί μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, την οποία υπογράφει ο Διοικητής Δρ. Δημήτρης Μπάκος "ελήφθησαν η καρδιά που μεταφέρθηκε στην Ιταλία, οι κερατοειδής των οφθαλμών θα μεταμοσχευθούν σε ασθενείς στο ΠΓΝΠ καθώς το ήπαρ και οι νεφροί μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που συμμετείχαν στην όλη διαδικασία, για την υποδειγματική δουλειά τους και την εξαιρετική συνεργασία τους.

Επίσης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στους συγγενείς του δότη και παράλληλα τους συγχαίρει για την γενναιοδωρία και τον ανθρωπισμό τους, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να συνεχιστεί η ζωή κάποιων συνανθρώπων μας".

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων