Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μεταμόσχευση ήπατος από δότη εν ζωή πατέρα στην κόρη του | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μεταμόσχευση ήπατος από δότη εν ζωή πατέρα στην κόρη του

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη στην Ελλάδα

 medlabnews.gr iatrikanea

Ένας πατέρας έδωσε ζωή στην κόρη του, καθώς την Τρίτη (2.1.2024) πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από δότη εν ζωή. Επιτυχής η χειρουργική επέμβαση που έγινε στο Λαϊκό Νοσοκομείο - Ελπίδα για πολλούς ασθενείς

Πώς ο πατέρας «έσωσε» την κόρη;

Το ακόμη πιο συγκινητικό της υπόθεσης είναι ότι ο δότης ήταν ο πατέρας, ο οποίος έδωσε ξανά ζωή στην κόρη του, η οποία ήταν η ασθενής-λήπτης του ήπατος.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη στην Ελλάδα

Η μεταμόσχευση, που ανοίγει το δρόμο και για άλλες παρόμοιες επεμβάσεις στην Ελλάδα, έγινε χθες Τρίτη 2 Ιανουαρίου στο Γενικό Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών από τους καθηγητές χειρουργικής, κκ. Γεώργιο Σωτηρόπουλο και Dieter Broering.

Την σπουδαία εξέλιξη έκανε γνωστή η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, μέσω ανάρτησής της στο Facebook.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη: «Πραγματοποιήθηκε χτες με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στη χώρα μας από ζωντανό δότη (πατέρας), σε ζωντανό λήπτη (κόρη)!

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο από τον Καθηγητή Χειρουργικής Γεώργιο Σωτηρόπουλο, με τη συμβολή του Καθηγητή Χειρουργικής Dieter Broering.

Πρόκειται για μια σπουδαία εξέλιξη η οποία δίνει ελπίδα σε πάρα πολλούς ανθρώπους στη χώρα μας. Καλή ανάρρωση στον πατέρα και την κόρη, εύχομαι αυτή η δύναμη ελπίδας να τους συντροφεύει πάντα στη ζωή», έγραψε η κ. Αγαπηδάκη.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων