ΚΕΘΕΑ: Κορυφαία διάκριση από την ΕΕ για το πρόγραμμα «Επανένταξη μέσω του αθλητισμού» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΚΕΘΕΑ: Κορυφαία διάκριση από την ΕΕ για το πρόγραμμα «Επανένταξη μέσω του αθλητισμού»

Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν η άσκηση και ο αθλητισμός στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων
ΚΕΘΕΑ: Κορυφαία διάκριση από την ΕΕ για το πρόγραμμα «Επανένταξη μέσω του αθλητισμού»

medlabnews.gr iatrikanea

Ως μια κορυφαία υποσχόμενη καλή πρακτική στον χώρο της ψυχικής υγείας αξιολογήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ «Επανένταξη μέσω του αθλητισμού/Reintegration through Sport-RTS».

Το RTS επιλέχτηκε βάσει των αποτελεσμάτων του, ύστερα από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε όλα τα κράτη-μέλη για καλές και υποσχόμενες πρακτικές προαγωγής, πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και παρέμβασης στον τομέα της ψυχικής υγείας.

 Η καλή πρακτική RTS εφαρμόζει συστηματικά και με επιστημονικά κριτήρια τον αθλητισμό ως σημαντικό συμπληρωματικό θεραπευτικό εργαλείο στη διαδικασία απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης. Σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια από το ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με εταίρους από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων Erasmus+ στο πεδίο του αθλητισμού. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων αποτελεσμάτων της καλής πρακτικής του ΚΕΘΕΑ και τις προοπτικές ευρύτερης εφαρμογής της σε όλη την ΕΕ, μέσω χρηματοδότησης του προγράμματος EU4Health. Για τον σκοπό αυτόν, το ΚΕΘΕΑ θα παρουσιάσει τους στόχους, τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της πρακτικής RTS σε συνάντηση εμπειρογνωμόνων των κρατών-μελών τον Μάρτιο του 2024.

 Η ευρωπαϊκή διάκριση του RTS επιβεβαιώνει τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν η άσκηση και ο αθλητισμός στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και αναδεικνύει την πολύπλευρη και διαρκώς εξελισσόμενη προσέγγιση του ΚΕΘΕΑ στην απεξάρτηση.

Διαβάστε επίσης:

Πώς μπορεί ο γονιός να καταλάβει ότι το παιδί του κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων