Ε.Ι.Α.Χ: Συμμετοχή στο 9ο Συνέδριο Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ε.Ι.Α.Χ: Συμμετοχή στο 9ο Συνέδριο Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας

Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της υγείας τίμησαν με την παρουσία τους το συνέδριο.
Ε.Ι.Α.Χ: Συμμετοχή στο 9ο Συνέδριο Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας

medlabnews.gr iatrikanea

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ.) συμμετείχε στο 9ο Συνέδριο Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας, το οποίο έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2024.

Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της υγείας, Βουλευτές, Ιατροί, Νοσηλευτές, Στρατιωτικοί γιατροί καθώς και ο πρώην Υπουργός Υγείας και πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης, τίμησαν με την παρουσία τους το συνέδριο.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία σε θέματα διαχείρισης κρίσεων κατά τη θητεία του ως Υπουργός Υγείας το 2013-14, με τον Δρ. Πάνο Ευσταθίου.

Τέλος δήλωσε ότι ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου θα διοριστεί ως Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας, σε θέματα διαχείρισης κρίσεων υγείας στην Ελλάδα.

Συμμετοχή του Ε.Ι.Α.Χ. σε στρογγυλή τράπεζα:

Το Ε.Ι.Α.Χ έλαβε μέρος σε στρογγυλή τράπεζα του συνεδρίου, όπου ο Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Α.Χ., κ. Νίκος Βεργόπουλος, παρουσίασε τον "Αντιμικροβιακό Χαλκό”, μια νέα καινοτομία για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας".

Η παρουσίαση ξεκίνησε με μία ιστορική αναδρομή της εφαρμογής των ιδιοτήτων του αντιμικροβιακού χαλκού στην ανθρωπότητα και συνέχισε παρουσιάζοντας την επιστημονική τεκμηρίωση, την αποτελεσματικότητα και τις εφαρμογές του αντιμικροβιακού χαλκού τόσο στο νοσοκομειακό περιβάλλον όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι σύνεδροι οι οποίο στο τέλος της παρουσίασης εξέφρασαν σημαντικές απορίες και ερωτήσεις γύρω από την δράση του αντιμικροβιακού χαλκού.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η μαρτυρία νοσηλεύτριας από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου "Αχιλλοπούλειο" για την αποτελεσματικότητα του αντιμικροβιακού χαλκού, που η ίδια μαζί με το σύνολο των νοσηλευτών του νοσοκομείου βίωσαν στην πράξη την μείωση των λοιμώξεων στην επιχαλκωμένη ΜΕΘ.

Ενημερωτικό περίπτερο:

Το Ε.Ι.Α.Χ. καθ΄ όλη την διάρκεια του συνεδρίου παρείχε σημαντικές πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό στους συνέδρους που θέλησαν να έχουν περισσότερες πληροφορίες γύρω από τον αντιμικροβιακό χαλκό, σε ειδικό περίπτερο που παραχωρήθηκε από την διοργάνωση του Συνεδρίου και είχε στήσει στον χώρο του συνεδρίου.

Συνοπτικά στοιχεία συνεδρίου:

Διοργανωτής: Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας

Στόχος: Ενημέρωση για θέματα διεθνών κρίσεων, φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών

Συμμετοχές: 1150 άτομα

Παρουσιάσεις: 52 εργασίες, 9 Στρογγυλές Τράπεζες, 5 Ειδικές Διαλέξεις,77 Συντονιστές και Εισηγητές στο Επιστημονικό Πρόγραμμα, 14 Ελεύθερες Ανακοινώσεις και 29 αναρτημένες ανακοινώσεις.

 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων