Απόκριες 2024. Οι εκδηλώσεις για Κυριακή 17/3 και Καθαρά Δευτέρα 18/3 σε Αθήνα και Πειραιά | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Απόκριες 2024. Οι εκδηλώσεις για Κυριακή 17/3 και Καθαρά Δευτέρα 18/3 σε Αθήνα και Πειραιά

Ο εορτασμός των Αποκρεών κορυφώνεται το τριήμερο από 16 έως 18 Μαρτίου, με τις δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων,

medlabnews.gr

Ο εορτασμός των Αποκρεών κορυφώνεται το τριήμερο από 16 έως 18 Μαρτίου, με τις δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας δήλωσε: «Kαθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 16 και 17 Μαρτίου, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης μετατρέπονται σε ένα ατελείωτο πολύχρωμο γαϊτανάκι, με πάρτι για τα παιδιά, μουσικές συναντήσεις με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, αποκριάτικες διαδρομές με άρωμα παράδοσης. Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου είστε όλοι καλεσμένοι στο Λόφο του Φιλοπάππου για να γιορτάσουμε παραδοσιακά τα Κούλουμα με μουσική, χορό και σαρακοστιανά εδέσματα».

Στις γειτονιές της Αθήνας

Πλακιώτικη Αποκριά

Η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 17 Μαρτίου ανήκει σε μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές, που θα συμμετέχουν σε δυο μεγάλες γιορτές στο κέντρο της πόλης. Το πρωί, τα παιδιά φορούν την πολύχρωμη στολή τους και το λαμπερό τους χαμόγελο και συναντιούνται στο Ζάππειο στις 11:30 για το καθιερωμένο τους αποκριάτικο ραντεβού στη μεγαλύτερη παιδική αποκριάτικη γιορτή της Αθήνας. Οι πιο χαρούμενοι μασκαράδες θα ξεφαντώσουν με μουσική και χορό, θα παίξουν ομαδικά παιχνίδια και παντομίμα, ενώ θα διασκεδάσουν με ξυλοπόδαρους, καλλιτέχνες τσίρκου, μασκότ και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Το απόγευμα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αναβιώνει, με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ, το παραδοσιακό καρναβάλι στους δρόμους της Πλάκας με μια μεγάλη αποκριάτικη πομπή, που θα ξεκινήσει στις 17:30 από την Πλατεία Συντάγματος, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και άλλα μουσικά και χορευτικά σχήματα να δίνουν το ρυθμό. Ακολουθώντας τη διαδρομή μέσω των οδών Ερμού και Ευαγγελιστρίας, Πλατεία Μητροπόλεως και οδού Πανδρόσου, η παρέλαση θα καταλήξει στην πλατεία Μοναστηρακίου. Εκεί, μικροί και μεγάλοι μασκαράδες θα γιορτάζουν τη λήξη της Αποκριάς με μουσικές από όλο τον κόσμο σε καρναβαλικούς ρυθμούς. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια σειρά από φαντασμαγορικά δρώμενα με ακροβάτες, εντυπωσιακούς χορευτές, βραζιλιάνικους χορούς, καθώς και superFire & Pyroshow και supermagic show. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η Ιωάννα Μαλέσκου και ο Θάνος Βάγιος.

Στον Λόφο του Φιλοπάππου

Παραδοσιακά την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου θα συναντηθούν οι Αθηναίοι στον Λόφο του Φιλοπάππου, που έχει καθιερωθεί σε τοπόσημο για τον εορτασμό της Σαρακοστής στην πόλη.

Μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με μουσική και χορό, με φόντο τον αττικό ουρανό πλημμυρισμένο από πολύχρωμους χαρταετούς. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα υποδέχεται το κοινό με το μοναδικό της ρυθμό από τις 11:00, ενώ στις 12:00 στη σκηνή θα ανέβουν το μουσικό συγκρότημα «Χάρισμα» με τον Ισίδωρο Πάτερο που θα μας ξεσηκώσουν σε ένα γνήσιο ελληνικό γλέντι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Κυριακή 17 Μαρτίου

11:30 – Ζάππειο (προαύλιος χώρος)

Αποκριάτικη παιδική γιορτή

Αποκριάτικοι ρυθμοί με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Μουσική, χορός, ξυλοπόδαροι, μπαλονοκατασκευές, face painting, καλλιτέχνες τσίρκου, ομαδικά παιχνίδια, παντομίμα, μασκότ και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

17:30 – Πλατεία Συντάγματος και Πλατεία Μοναστηρακίου

Αναβίωση Πλακιώτικης Αποκριάς

Δράση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ. Παρέλαση καρναβαλιστών από την Πλατεία Συντάγματος και αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Πλατεία Μοναστηρακίου.

*Η εκδήλωση θα εξελίσσεται παράλληλα στην Πλατεία Συντάγματος, στους γύρω δρόμους και στην Πλατεία Μοναστηρακίου.

Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου

Λόφος Φιλοπάππου

11:00 – Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων.

12:00 – Συναυλία από το συγκρότημα «Χάρισμα» και τον Ισίδωρο Πάτερο.

11:00 – Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό (πρώην Κ.Α.Π.Α.Ψ)

Παραδοσιακό γλέντι με μουσική, χορούς και σαρακοστιανά εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων. Με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ.

Στον Πειραιά

Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου, στις 12:00

Κούλουμα στην παραλία της Φρεαττύδας – Παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά

Ένα μεγάλο παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά στήνει ο Δήμος Πειραιά, με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην παραλία της Φρεαττύδας με σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί και χορό.

Μικροί και μεγάλοι θα χαρούν το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού και τα Κούλουμα δίπλα στη θάλασσα του Πειραιά.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών θα πλαισιώσει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες.


Βύρωνας

Ο Δήμος Βύρωνα διοργανώνει την Κυριακή 17/3 ώρα αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους στην πλατεία Φατσέα στις 11:30.

Ακόμα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Ταπητουργείου) αναβιώνει το αποκριάτικο έθιμο της Ένωσης Ηπειρωτών Βύρωνα.

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με εδέσματα και το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Κώτσικα.

Νέα Σμύρνη

Στην κεντρική πλατείας της Νέας Σμύρνης από τις 11:00 της Κυριακής θα ξεκινήσει το παιδικό πάρτι με διάφορες δραστηριότητες, ενώ το αποκριάτικο τρενάκι να ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στο κέντρο της περιοχής.

Καλλιθέα

Στην Καλλιθέα, στις 12:00 της Κυριακής, στην πλατεία Κύπρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αποκριάτικη εκδήλωση από την Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ».

Περιστέρι

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου διοργανώνονται διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους από τις 11:00 έως αργά το απόγευμα.

Face painting, αποκριάτικα παιχνίδια, πΠαράσταση κουκλοθέατρου και Καραγκιόζη, παραδοσιακό γλέντι, καθώς και η μεγάλη παρέλαση θα απαρτίζουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ηλιούπολη

Στις 17 Μαρτίου 2024 ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει στην Πλατεία Ανεξαρτησίας παιδικό αποκριάτικο πάρτι με Ξυλοπόδαρους, Μασκότ, Face Painting, μπαλονοκατασκευές, σερπαντίνες, χορό με συνοδεία DJ για παιδικό ξεφάντωμα, διασκέδαση και λιχουδιές.

Στις 13:00μ.μ. – 15:00μ.μ. της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει Παραδοσιακό γλέντι, πλέκοντας γαϊτανάκι με παραδοσιακούς χορούς της Νάξου από τον Χορευτικό Σύλλογο «Μέθεξις» με παραδοσιακές στολές. Θα υπάρχει Live Μουσική.

Στο Λαούτο ο Χρήστος Μαλισόβας, στο Βιολί ο Βαγγέλης Κουμτσής, στο Κλαρίνο οι Κωνσταντίνος Τάσιος και Σπύρος Κούρας, στα Κρουστά ο Κωνσταντίνος Τάσιος.

Γλυφάδα

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το Γλυφαδιώτικο Καρναβάλι κέντρο της πόλης, την οδό Γούναρη, στη συμβολή της με την Ανθέων, στις 11:30 το πρωί. Ο Δήμος Γλυφάδας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων διοργανώνουν μια γιορτή με κέφι, μουσική και χορό, με εμπνευσμένα άρματα και συναυλία με τους Onirama στην πλατεία Μακεδονίας.

Η καρναβαλική μαθητική παρέλαση θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Ανθέων και Γούναρη, θα συνεχιστεί στη Γούναρη και μέσω της οδού Ακροκορίνθου θα καταλήξει στην πλατεία Μακεδονίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία.

Κορυδαλλός

Στον Κορυδαλλό θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην Πλατεία Μέμου Αποκριάτικο Ξεφάντωμα.

Αιγάλεω

Την Κυριακή, στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στις 12:00, η Φιλαρμονική του Δήμου Αιγάλεω επανέρχεται με αποκριάτικους ήχους και ρυθμούς.

Παλλήνη

Στην κεντρική πλατεία του Γέρακα θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικη εκδήλωση την Κυριακή, στις 11:30.

Ψυχικό

Στο Άλσος Ψυχικού, στις 11:00, διασκεδαστές ντυμένοι μασκαράδες θα οργανώσουν πλούσιο παιδικό πρόγραμμα με μπαλονοκατασκευές, face painting και χειροτεχνίες ενώ θα πραγματοποιηθεί δίωρη μουσική συναυλία από το συγκρότημα «Εύηχον».

Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με αλμυρά και γλυκά εδέσματα.

Η ιστορία της λαγάνας από τον Αριστοφάνη μέχρι σήμερα


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων