Η φωτοβολίδα του έκαψε τα σωθικά. Πιθανόν ήταν ληγμένη. Ήταν το δεύτερο παιδί που χάνει η οικογένεια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η φωτοβολίδα του έκαψε τα σωθικά. Πιθανόν ήταν ληγμένη. Ήταν το δεύτερο παιδί που χάνει η οικογένεια

Όπως διαπιστώθηκε, η ναυτική φωτοβολίδα διέλυσε το ήπαρ του, καθώς η ανάφλεξη της δεν σταματάει παρά μόνο όταν τελειώσει το μπαρούτι που έχει

medlabnews.gr 

Tο σημείο που έχασε τη ζωή του βρισκόταν στον κάθετο πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου στη λίμνη του Αγίου Νικολάου όπου είχε καταλήξει ο βασιλιάς Καρνάβαλος και θα μπορούσε να είχαν τραυματιστεί και ανυποψίαστοι πολίτες που απλώς διασκέδαζαν.

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την πόλη του Αγίου Νικολάου της Κρήτης αφότου το ξέφρενο γλέντι του καρναβαλιού κατέληξε σε τραγωδία με τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη από ναυτική φωτοβολίδα που έσκασε πάνω του.

Ο θάνατος του 33χρονου Μανώλη Κριτσωτάκη, ενός νέου και επιτυχημένου επιχειρηματία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Άγιο Νικόλαο μετά τη λήξη του Καρναβαλιού στη διάρκεια εορτασμού με τη ρίψη φωτοβολίδων έχει προκαλέσει σοκ και θλίψη με την οικογένεια να βιώνει το αδιανόητο για δεύτερη φορά αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 33χρονος είχε χάσει και την αδερφή του η οποία αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.

Του έκαψε τα σωθικά - Είχε τραυματιστεί ξανά στα κάτω άκρα με κροτίδα - Ο Μανώλης είναι το δεύτερο παιδί που χάνει η οικογένεια, ο οποίος μάλιστα ετοιμαζόταν να παντρευτεί

Ο 33χρονος Μανώλης Κριτσωτάκης, ιδιοκτήτης του φούρνου Μυρωδάτη, που κατέληξε ύστερα από μια φωτοβολίδα που ως τώρα φαίνεται ο ίδιος έστρεψε στον εαυτό του προσπαθώντας να καταλάβει γιατί δεν εκπυρσοκροτεί, κατά πληροφορίες από την περιοχή του Αγίου Νικολάου βρισκόταν σε προετοιμασία να παντρευτεί στο άμεσο μέλλον γεγονός που καθιστά τον χαμό του ακόμη πιο τραγικό αφού ύστερα από ένα πένθος η οικογένεια Κριτσωτάκη ευελπιστούσε ότι τα πράγματα θα έβαιναν προς το καλύτερο και προσμονούσε τη χαρά.

Όπως διαπιστώθηκε, η ναυτική φωτοβολίδα διέλυσε το ήπαρ του, καθώς η ανάφλεξη της δεν σταματάει παρά μόνο όταν τελειώσει το μπαρούτι που έχει. Λέγεται ότι η μοιραία φωτοβολίδα ήταν κρότου λάμψης αλιευτικού και ήταν παλιά, είχε παρέλθει δηλαδή η ημερομηνία λήξης.

Μετά το μοιραίο συμβάν, οι δύο φίλοι του θύματος συνελήφθησαν, αλλά τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι. Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων φίλος του θύματος παρέδωσε στις αρχές τόσο την φωτοβολίδα που εξερράγη πάνω στον φίλο του, όσο και την υπόλοιπη παρτίδα που φέρεται να είχε προμηθευτεί, η οποία όπως διαπιστώθηκε περιείχε φωτοβολίδες που είχαν λήξει.

Έτσι πέραν του σεναρίου του κακού χειρισμού, οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο η φωτοβολίδα που εξερράγη να ήταν επίσης ληγμένη.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου εν ζωή όπου δεν εφημέρευε χειρουργός παρά μόνο αναισθησιολόγος. Ήρθε από το σπίτι του ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής και της Ιατρικής υπηρεσίας και τον χειρούργησε με τη βοήθεια γυναικολόγων που εφημερεύουν. Επίσης, ήρθε και ένας γιατρός από την Ιεράπετρα, ειδικευόμενος χειρουργικής, ο οποίος ήταν για βόλτα στον Άγιο Νικόλαο για να παραβρεθεί στο καρναβάλι και βοήθησε και εκείνος. Έγινε μετάγγιση πολλών φιαλών αίματος στον άτυχο νεαρό, δεν κατάφεραν όμως να τον κρατήσουν στη ζωή.

Τραγική ειρωνεία, το γεγονός ότι ο 33χρονος, είχε τραυματιστεί στα κάτω άκρα με τον ίδιο τρόπο και στο παρελθόν. Μετά το μοιραίο συμβάν, οι δύο φίλοι του θύματος συνελήφθησαν, αλλά τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι. Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων φίλος του θύματος παρέδωσε στις αρχές τόσο την φωτοβολίδα που εξερράγη πάνω στον φίλο του, όσο και την υπόλοιπη παρτίδα που φέρεται να είχε προμηθευτεί, η οποία όπως διαπιστώθηκε περιείχε φωτοβολίδες που είχαν λήξει.

Έτσι πέραν του σεναρίου του κακού χειρισμού, οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο η φωτοβολίδα που εξερράγη να ήταν επίσης ληγμένη.

Άκρως επικίνδυνα τα ληγμένα εκρηκτικά

Ο Πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης Γιώργος Σφακιανάκης αναφέρθηκε στον τραγικό θάνατο του 33χρονου Μανώλη Κριτσωτάκη από τη ναυτική φωτοβολίδα που έσκασε και σφηνώθηκε στα σωθικά του λέγοντας ότι είναι διασωστική η χρήση της, δηλαδή ειδοποιεί για κίνδυνο, αλλά όταν είναι ληγμένα τα εκρηκτικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα:

«Πρέπει να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε αντικείμενα με εκρηκτικές ύλες. Η ναυτική φωτοβολίδα έχει εκρηκτική ύλη και όταν λήξει έχει επιπλοκή. Να μην αγγίζουμε ληγμένα εκρηκτικά. Είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι. Είναι εύκολο να προμηθευτεί κάποιος τέτοια υλικά και να έχει άδεια από καταστήματα είδη αλιείας. Όσοι προμηθεύονται τέτοιες φωτοβολίδες να διαβάζουν τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία» συνέστησε και τόνισε επίσης πως απαγορεύεται η ρίψη της στη στεριά.

Κηδεία αντί για γάμος – Η οικογένεια χάνει το δεύτερο παιδί της

Ο πόνος για την οικογένεια του 33χρονου αβάσταχτος, καθώς ο Μανώλης είναι το δεύτερο παιδί που χάνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο 33χρονος είχε χάσει και την αδερφή του στο παρελθόν, καθώς αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι το θύμα, είχε και παλαιότερα ατύχημα με κροτίδα, από το οποίο μάλιστα είχε χάσει μέρος των άκρων του.

Ο αδικοχαμένος Μανώλης Κριτσωτάκης ήταν ιδιοκτήτης φούρνου της περιοχής, ενώ κατά πληροφορίες βρισκόταν σε προετοιμασία να παντρευτεί στο άμεσο μέλλον.

Η κηδεία του άτυχου 33χρονου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 3 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων