Μακελειό στη Μόσχα. Σώθηκαν από τους πυροβολισμούς και πέθαναν από την φωτιά και τις αναθυμιάσεις. Η Μόσχα γνώριζε αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μακελειό στη Μόσχα. Σώθηκαν από τους πυροβολισμούς και πέθαναν από την φωτιά και τις αναθυμιάσεις. Η Μόσχα γνώριζε αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη- Τουλάχιστον 143 οι νεκροί

 medlabnews.gr 

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στο σημερινό (22/3) περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα.

Όπως αναφέρεται σε τηλεγραφικό μήνυμα της ρωσικής εθνοφρουράς, μια μερίδα πολιτών κρύφτηκαν στις τουαλέτες του σε συναυλιακό χώρο στο Crocus City Hall, όμως πέθαναν από τις αναθυμιάσεις.

Όπως αναφέρει σε μύνημά της η Ρωσική εθνοφρουρά, περισσότερα από 10 πτώματα νεκρών βρέθηκαν σε μία από τις τουαλέτες του Crocus City Hall της Μόσχας. Εικάζεται πως κρύφτηκαν εκεί για γλιτώσουν από τους πυροβολισμούς

Όπως πιθανολογούν οι στρατιωτικοί της εθνοφρουράς και αυτοί που διεξάγουν τις προκαταρκτικές έρευνες, οι άνθρωποι προσπάθησαν να κρυφτούν εκεί από τους πυροβολισμούς, αλλά στη συνέχεια έπαθαν ασφυξία λόγω της φωτιάς που ξέσπασε.

Η Ρωσική Εθνοφρουρά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Crocus City Hall λόγω του ισχυρού καπνού και της πρακτικής αδυναμίας λόγω της πυρκαγιάς, να παραμείνει εκεί περαιτέρω, δήλωσε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Hinshtein. «Παρά την πυρκαγιά, οι ειδικές δυνάμεις «καθάρισαν» πλήρως το υπόγειο πάρκινγκ, τον 1ο όροφο και μέρος του 2ου ορόφου. Μαζί με τους πυροσβέστες, έβγαλαν έξω τους τραυματίες και απομάκρυναν τα πτώματα» δήλωσε.

Οι νεκροί ανέρχονται σε περισσότερους από 143 – Ανάμεσά τους παιδιά

Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από την αιματηρή επίθεση εναντίον των παρευρισκομένων σε συναυλία κοντά στη Μόσχα αυξήθηκε σε 143 άτομα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Baza. Σε μια πληροφορία που μεταφέρει το Reuters και αρχίζουν και επιβεβαιώνουν περισσότερα μέσα.

Περί τα 115 άτομα που τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς στο Crocus City Hall νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, πέντε από αυτά είναι παιδιά, ενώ 60 ενήλικες ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο. «Μέχρι σήμερα, 115 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την τρομοκρατική επίθεση, πέντε από αυτούς είναι παιδιά. Ένα παιδί βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε. Για την ώρα οι δράστες θεωρούνται επιβεβαιωμένα τουλάχιστον 9 και αναζητούνται. Δεν αποκλείεται να υπάρχουν και περισσότεροι.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Ενώ η Ουκρανία διαψεύδει οποιαδήποτε σχέση με την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στην Μόσχα το βράδυ της Παρασκευής, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Μαχητές του ΙΚ «επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση (…) στα προάστια της ρωσικής πρωτεύουσας Μόσχας», δήλωσε το ΙΚ σε έναν από τους λογαριασμούς του στο Telegram.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που επικαλείται πληροφορίες του ρωσικού δικτύου Baza, τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στις 7 Μαρτίου, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) δήλωσε ότι απέτρεψε μια επίθεση σε συναγωγή στη Μόσχα που σχεδίαζε πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε πως αν επιβεβαιωθεί ότι κορυφαίοι Ουκρανοί αξιωματούχοι σχετίζονται με την επίθεση, θα «βρεθούν και θα καταστραφούν ανελέητα ως τρομοκράτες». Την ίδια στιγμή, η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών βλέπει ρωσική «προβοκάτσια» πίσω από την επίθεση, προκειμένου να δικαιολογήσουν την «κλιμάκωση» του πολέμου.

Και παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής τουλάχιστον πέντε άνδρες ντυμένοι με στολή παραλλαγής κατάφεραν να μπουν στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall, κοντά στη Μόσχα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 62 ανθρώπους, στους οποίους περιλαμβάνονται και παιδιά. Το TASS μεταδίδει ότι 146 άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων 60 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η έκταση της φωτιάς

Ο συναυλιακός χώρος βρίσκεται στο Κρασνογκόρσκ, στη βορειοδυτική έξοδο της ρωσικής πρωτεύουσας. Σημειώνεται πως η οροφή του κτιρίου τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ όπως μετέδωσε το Nexta κατέρρευσε. Η συνολική έκταση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Crocus City Hall μετά την επίθεση με τους πυροβολισμούς και τις εκρήξεις που ακούστηκαν στη συνέχεια είναι 12.900 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Τα συνεργεία της πυροσβεστικής έχουν περιορίσει τη φωτιά.

Οι δράστες της επίθεσης εικάζεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται ελεύθεροι, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, οι δράστες εισέβαλαν στον χώρο και άνοιξαν αδιακρίτως πυρ, σκορπίζοντας τον θάνατο και τον πανικό, λίγο πριν από την έναρξη της συναυλίας του δημοφιλούς ροκ συγκροτήματος Picnic. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η συναυλία ήταν sold out, με έως και 6.200 εισιτήρια να έχουν πουληθεί. Ωστόσο δεν είναι γνωστό πόσοι ακριβώς άνθρωποι ήταν στον χώρο της επίθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι 200 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο, καθώς η φωτιά το διαλύει.

Το πρακτορείο TASS μεταδίδει ότι σημειώθηκε έκρηξη και ξέσπασε φωτιά στο κτίριο όπου σημειώθηκε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

Μετά την φονική επίθεση δόθηκε εντολή να ακυρωθούν όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις σε όλη την Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έλαβε από την αρχή ενημερώσεις σχετικά με το αιματηρό περιστατικό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, χαρακτηρίζοντάς το «τερατώδες έγκλημα».

Όπως όλα δείχνουν, ήταν ένα έγκλημα που οι Αρχές της Ρωσίας προσπάθησαν να αποτρέψουν.

Δεν τα κατάφεραν. Το μακελειό στο συναυλιακό χώρο Crocus City Hall είναι γεγονός και οι σκληρές εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας είναι πραγματικά σοκαριστικές. Οι τρομοκράτες δεν έδειξαν οίκτο. Οι συλλήψεις πριν το μακελειό Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα, ώρες πριν το μακελειό, ότι συνέλαβε επτά κατοίκους της Μόσχας, οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν βίαιες επιθέσεις στη ρωσική πρωτεύουσα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Σύμφωνα με την FSB, οι συλληφθέντες συνδέονται με το «Σώμα Ρώσων Εθελοντών», μια παραστρατιωτική οργάνωση η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για πρόσφατες εισβολές σε ρωσικές περιφέρειες που συνορεύουν με την Ουκρανία.

Η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση το συγκεκριμένο Σώμα, το οποίο, σύμφωνα με την FSB, σχεδίαζε «βίαιες ενέργειες εναντίον εκπροσώπων της επιβολής του νόμου, στρατιωτικών και αλλοδαπών».

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει

Στις 7 Μαρτίου, η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα προειδοποίησε ότι επίκειται τρομοκρατική επίθεση.

«Η Πρεσβεία παρακολουθεί αναφορές ότι εξτρεμιστές σχεδιάζουν να επιτεθούν σε μεγάλες συγκεντρώσεις στη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών, στο εγγύς μέλλον, και οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τις επόμενες 48 ώρες», ανακοίνωσε εκείνη την ημέρα.

Όταν εκδόθηκε η προειδοποίηση, προκάλεσε ανησυχία στους Ρώσους παρατηρητές, καθώς δεν υπήρχαν δημόσιες πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι ήταν πιθανή μια τρομοκρατική επίθεση.

Η αμερικανική πρεσβεία δεν έχει ακόμη διευκρινίσει σε ποια πιθανή τρομοκρατική απειλή αναφερόταν και από πού πήρε τις πληροφορίες.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων