Μαζική δηλητηρίαση σκυλιών και γατιών από φόλες στο Ηράκλειο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μαζική δηλητηρίαση σκυλιών και γατιών από φόλες στο Ηράκλειο

Αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει πολλαπλά περιστατικά δηλητηρίασης σκυλιών και γατιών σε περιοχές του δήμου Ηρακλείου

 medlabnews.gr

Το φρικιαστικό περιστατικό, συμβαίνει εδώ και μερικές εβδομάδες μεθοδικά ξεσηκώνοντας τις γειτονιές, καθώς κάθε σπίτι βρίσκει κι ένα δηλητηριασμένο γάτο στην αυλή, στην πυλωτή ή στο πάρκινγκ ή στον ακάλυπτο ακόμα και στη μέση του δρόμου.

 Αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει πολλαπλά περιστατικά δηλητηρίασης σκυλιών και γατιών σε περιοχές του δήμου Ηρακλείου, όπως καταγγέλλουν πολίτες στο neakriti.gr, επισημαίνοντας πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το φρικιαστικό περιστατικό, συμβαίνει εδώ και μερικές εβδομάδες μεθοδικά, ξεσηκώνοντας τις γειτονιές, καθώς κάθε σπίτι βρίσκει κι ένα δηλητηριασμένο γάτο στην αυλή, στην πυλωτή ή στο πάρκινγκ ή στον ακάλυπτο, ακόμα και στη μέση του δρόμου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων ο/οι δράστης/ες τοποθέτησε/αν σε αρκετές γειτονιές φόλες και δολώματα (κρέας, ξηρά τροφή σκύλου) με δηλητήριο ώστε να εξαφανίσει/ουν όλους τους γάτους και σκύλους από τις γειτονιές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο δεκάδες ζώα συντροφιάς.

Ειδικότερα, το θλιβερό συμβάν σημειώθηκε σε περιοχές στο κέντρο του Ηρακλείου, στον Μασταμπά, στην Αλικαρνασσό, καθώς επίσης και στον Πετροκέφαλο, πριν από λίγες ημέρες, με τις προσπάθειες για να σωθούν τα σκυλιά να είναι άκαρπες. Ενδεικτικά, σύμφωνα με καταγγελία πολίτη, στην Αλικαρνασσό εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας (11/3) δέκα σκυλάκια νεκρά.

«Είναι μαρτυρικός θάνατος», καταγγέλλει κάτοικος του δήμου Ηρακλείου στο neakriti.gr. «Δεν υπάρχει πιο φρικτός θάνατος, το γατάκι μου ήρθε δηλητηριασμένο στην πόρτα μου. Γρατζουνούσε την πόρτα υποφέροντας δεν το είχα ξανά δει έτσι, με επιληπτικές κρίσεις και σπασμούς. Έφυγε μέσα σε 2 λεπτά στα χέρια του πατέρα μου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι-τέρατα, δολοφόνοι πλασμάτων που ποτέ δεν τους ζήτησαν τίποτα, δεν ενόχλησαν σε κάτι και που κάποιοι άλλοι φροντίζουν καθημερινά», υπογράμμισε δημότης.

Πρόκειται για δεκάδες μεμονωμένα περιστατικά - ψηφίδες που αν τα βάλεις το ένα δίπλα στο άλλο δημιουργείται ένα ψηφιδωτό ενδεχομένως οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης, με τον πιο βάναυσο τρόπο των αδέσποτων - οικόσιτων δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στο δήμου Ηρακλείου, κάτω από το ραντάρ της δημοτικής Αρχής και της Αστυνομίας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτά τα περιστατικά ή άλλα που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, αν δίδονται τεκμήρια ή αν έχουν μεταφερθεί το νεκρά ζώα στις αρμόδιες αρχές.

Άσκηση ποινικής δίωξης

Σημειώνεται ότι βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας η αστυνομία - αν υπάρχει η δυνατότητα - θα μεταφέρει η ίδια το ζώο, ειδάλλως θα σας δώσει παραπεμπτικό ώστε να το μεταφέρετε εσείς στο Αγροτικό Κτηνιατρείο το οποίο θα αναλάβει τη διενέργεια της τοξικολογικής εξέτασης με σκοπό την επιβεβαίωση της δηλητηρίασης και την εξακρίβωση του τύπου δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε. Η δηλητηρίαση ζώων είναι ποινικό αδίκημα και οι Αρχές είναι υποχρεωμένες να προχωρήσουν στην άσκηση αυτεπάγγελτης ποινικής δίωξης, ακόμα κι αν ο δράστης είναι άγνωστος.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων