Τραγικό. Πέθανε τραυματίας στην Κάσο γιατί το ΕΚΑΒ ΔΕΝ έστειλε μέσο μεταφοράς σε νοσοκομείο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τραγικό. Πέθανε τραυματίας στην Κάσο γιατί το ΕΚΑΒ ΔΕΝ έστειλε μέσο μεταφοράς σε νοσοκομείο

παρότι το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε, τελικά δεν εστάλη μέσο μεταφοράς σε νοσοκομείο, αφού θεωρήθηκε μη βιώσιμη η κατάσταση του τραυματία.

 medlabnews.gr iatrikanea

Στο πένθος έχει βυθιστεί το νησί της Κάσου, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας, ένας 75χρονος έχασε τη ζωή του, έπειτα από πτώση που είχε στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός SKY Ρόδος 100, αμέσως εκλήθη ο γιατρός του Κέντρου Υγείας που διαπίστωσε πως ο άτυχος 75χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά και ήδη είχε χάσει αισθήσεις και ήταν σε κώμα, με εσωτερική αιμορραγία.

Όλες οι αρχές της Κάσου κινητοποιήθηκαν άμεσα για να μεταφερθεί ο τραυματίας με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Ρόδου ή σε νοσοκομείο της Κρήτης.

Η περιγραφή του γιατρού από την Κάσο, έκανε τα νοσοκομεία να μην θεωρούν καλή την περίπτωση της μεταφοράς, αφού θα ήταν χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι παρότι το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε, τελικά δεν εστάλη μέσο μεταφοράς σε νοσοκομείο, αφού θεωρήθηκε μη βιώσιμη η κατάσταση του τραυματία.

Οι κάτοικοι της Κάσου και οι Αρχές θεωρούν πως η αερομεταφορά θα έπρεπε να γίνει χωρίς δεύτερη συζήτηση και όχι βέβαια με διάγνωση από το τηλέφωνο!

Το ΕΚΑΒ με τις αρνήσεις των νοσοκομείων Ρόδου και Κρήτης να δεχθούν τον βαρυτραυματία, δεν έδωσε εντολή για να σηκωθεί εναέριο μέσο, με αποτέλεσμα μετά από τρεις ώρες αναμονής, ο 75χρονος να καταλήξει.

Επρόκειτο για τον Δημήτρη - Μηνά Διακάκη, γνωστό και με το επίθετο Μηνατσάκης.

Οι Αρχές της Κάσου επιρρίπτουν ευθύνες στο ΕΚΑΒ για την καθυστέρηση και ματαίωση της αερομεταφοράς, το ΕΚΑΒ θεωρεί πως αυτή δεν έγινε γιατί τα νοσοκομεία δεν έδειξαν ενδιαφέρον για να περιθάλψουν τον τραυματία με σοβαρότατο τραυματισμό!

Σε ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηρωικής Νήσου Κάσου, αναφέρει:

"Μετά την ξαφνική και άδικη απώλεια του συμπατριώτη μας και επί σειρά ετών Δημοτικού Συμβούλου, πατέρα της Δημοτικής μας Συμβούλου Ελένης Διακάκη,

ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΝΑ ΔΙΑΚΑΚΗ, συνήλθε σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση και

Αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

Nα παραστεί ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία και

Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος."

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων