Εκπληκτικές εικόνες από το National Geographic. Πιγκουινάκια βουτούν από 15 μέτρα ύψος για το πρώτο τους μπάνιο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εκπληκτικές εικόνες από το National Geographic. Πιγκουινάκια βουτούν από 15 μέτρα ύψος για το πρώτο τους μπάνιο

Το βίντεο τράβηξε ο βραβευμένος κινηματογραφιστής του National Geographic, Bertie Gregory,

medlabnews.gr iatrikanea 

Μοναδικές εικόνες χάρισε το National Geographic που δημοσίευσε βίντεο που δείχνει εκατοντάδες πιγκουίνους να βαδίζουν προς την άκρη του τρομακτικού γκρεμού και να πραγματοποιούν την πρώτη τους βουτιά στη θάλασσα.

Όπως φαίνεται στα εντυπωσιακά πλάνα, πλησιάζουν διστακτικά στην άκρη, όταν ένα γενναίο νεοσσό πηδάει ξαφνικά και, αφού χτυπάει τα ανήμπορα φτερά του κατά την πτώση, προσγειώνεται στο νερό με έναν παφλασμό. Το κλιπ δείχνει τον πιγκουίνο δευτερόλεπτα αργότερα να κολυμπάει με ασφάλεια.

Ανησυχία από τον θάνατο εκατοντάδων πιγκουίνων στην Ανταρκτική: Ποιος ιός «απειλεί» τα θαλάσσια πτηνά Ενθαρρυμένοι, άλλοι μερικοί νεοσσοί κάνουν το άλμα. Στη συνέχεια, μερικά ακόμη πριν δεκάδες πουλιά κωπηλατήσουν στη θάλασσα για πρώτη φορά.

Το βίντεο τράβηξε ο βραβευμένος κινηματογραφιστής του National Geographic, Bertie Gregory, ο οποίος πέρασε δύο παγωμένους μήνες παρακολουθώντας το σμήνος των 10.000 αυτοκρατορικών πιγκουίνων στην Ανταρκτική Χερσόνησο, όταν απαθανάτισε με την κάμερα την πρωτοφανή συμπεριφορά των νεοσσών, όπως δήλωσε στο «Good Morning Americ

«Ονομάζεται πτερόρροια, όταν κάνουν την πρώτη τους βουτιά. Συνήθως πηδούν από τον πάγο της θάλασσας, ο οποίος έχει ύψος 1 ή 2 μέτρα. Παρατηρούσαμε ότι αυτά τα τρένα των νεοσσών περνούσαν σε διαφορετικό σημείο», είπε στους nytimes.

«Έτσι απογείωσα το drone, το πέταξα εκεί για να δω τι συμβαίνει και συνειδητοποίησα ότι στοιβάζονταν στην άκρη ενός τεράστιου γκρεμού πάγου 50 ποδιών», συνέχισε.

«Ένα-ένα άρχισαν να πηδούν από αυτόν τον παγωμένο βράχο των 50 μέτρων για να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο στον Νότιο Ωκεανό», σημείωσε.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων