Λουόμενη την δάγκωσε θαλάσσια χελώνα. «Ούρλιαζα για 5 λεπτά» | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Λουόμενη την δάγκωσε θαλάσσια χελώνα. «Ούρλιαζα για 5 λεπτά»

Όπως είπε η γυναίκα ξαφνιάστηκε από το δάγκωμα της χελώνας ενώ ήταν αδύνατο να ξεφύγει.

 medlabnews.gr iatrikanea

Μία άτυχη υποβρύχια συνάντηση είχε μία γυναίκα στο Λιμένι Λακωνίας.

Η Ειρήνη Βιζιργιαννάκη έπεσε θύμα επίθεσης από μία θαλάσσια χελώνα την ώρα που ήταν μέσα στη θάλασσα και σε κοντινή απόσταση από την ακτή. Όπως περιέγραψε η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ, δέχθηκε από πίσω το δάγκωμα του ζώου, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί και να αρχίσει να καλεί σε βοήθεια.

Όπως είπε η γυναίκα στο ERTnews, ξαφνιάστηκε από το δάγκωμα της χελώνας ενώ ήταν αδύνατο να ξεφύγει. Έμεινε παγιδευμένη για αρκετά λεπτά ενώ για να ελευθερωθεί χρειάστηκε η βοήθεια τριών ανδρών.

Ευτυχώς για την γυναίκα τις κραυγές βοήθειας άκουσαν τρεις άνδρες που έτυχε να βρίσκονται εκείνη την ώρα στην ακτή και έσπευσαν άμεσα να την απελευθερώσουν από το στόμα της χελώνας που την τραβούσε στον βυθό.

Τονίζεται ότι στην συγκεκριμένη παραλία υπάρχει πινακίδα που ενημερώνει τους λουόμενους για την ύπαρξη χελωνών και την επικινδυνότητα, ωστόσο οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν πρέπει να ενοχλούν τα ζώα και όχι ότι κινδυνεύουν από αυτά.

«Έχει μια επιγραφή που λέει: ''Προσοχή θαλάσσιες χελώνες'' αλλά από την επιγραφή δεν καταλαβαίνεις ότι πρέπει να προσέχεις εσύ από τις χελώνες. Αυτό που καταλαβαίνεις είναι να προσέχεις εσύ τις χελώνες. Να μην τους κάνεις κακό», είπε η Ειρήνη Βυζιργιαννάκη που υπέστη την επίθεση.

«Κολυμπούσα και ήρθε από πίσω μου από την αριστερή πλευρά. ''Βεντουζάρισε'' πάνω μου. Είχα βάλει και το χέρι μου να της ανοίξω το στόμα. Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω», εξήγησε η γυναίκα.

«Ούρλιαζα και φώναζα σε βοήθεια. Ήρθαν μετά από 5-6 λεπτά, τρεις άνδρες και την τράβηξαν από την πίσω πλευρά για να ''ξεβεντουζάρει''. Είχε κολλήσει πάνω μου», είπε η γυναίκα.

Μετά την επίθεση, όπως είπε η ίδια, πήγε στο κέντρο υγείας όπου ενημερώθηκε ότι πέρσι είχαν καταγραφεί 40 παρόμοια περιστατικά. Την φετινή χρονιά, μέχρι τώρα έχουν σημειωθεί 12 επιθέσεις από θαλάσσιες χελώνες.

Σημειώνεται ότι το θύμα της επίθεση ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια παραμονής της στο κέντρο υγείας ενημερώθηκε ότι από το 2019 έχουν σημειωθεί περισσότερα από 200 περιστατικά επιθέσεων. Ένα ογκώδες ζώο, προκαλεί τρόμο και μπορεί μια από τις επιθέσεις να μην έχει καλή κατάληξη όπως με την κ. Βυζιργιαννάκη, αλλά από το σοκ να προκληθεί κάποιο δυστύχημα.

Η κολύμβηση σε μικρή απόσταση από την ακτή και η τεταμένη προσοχή εκ μέρους των λουομένων είναι οι βασικές συμβουλές των ειδικών για να αποφεύγονται παρόμοια συμβάντα, στην θάλασσα που είναι ένα άξενο περιβάλλον για τον άνθρωπο.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων