Τι μπορεί να συνέβη στον παρουσιαστή του BBC που βρέθηκε νεκρός στη Σύμη. Τι λέει η ιατροδικαστής | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τι μπορεί να συνέβη στον παρουσιαστή του BBC που βρέθηκε νεκρός στη Σύμη. Τι λέει η ιατροδικαστής

 medlabnews.gr

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία στη σορό του άτυχου Βρετανού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ, που βρέθηκε νεκρός χθες στη Σύμη, όπου αγνοούνταν επί τέσσερις ημέρες.

Η ιατροδικαστής δεν βρίσκει καμία κάκωση, ούτε σε όργανο ούτε αλλού, γενικότερα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν είχε κανένα χτύπημα και αποκλείει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

Η αιτία θανάτου του Μάικλ Μόσλεϊ κρίνεται ως απροσδιόριστη, λόγω προχωρημένης σήψης.

Σε ό,τι αφορά την ώρα θανάτου, η ιατροδικαστής την προσδιόρισε στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, της ημέρας που χάθηκε δηλαδή και λίγες ώρες αφότου αποχωρίστηκε την παρέα του στον Άγιο Νικόλαο.

Ουσιαστικά, κατά την εκτίμηση της ιατροδικαστού, ο Μάικλ Μόσλεϊ πέθανε όταν κατάφερε να φθάσει στο σημείο εκείνο της Αγίας Μαρίνας όπου τελικά εντοπίστηκε χθες νεκρός.

Από τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε, η ιατροδικαστής θεωρεί πως ο Μάικλ Μόσλεϊ ακούμπησε με το ένα του χέρι στο πεζούλι και μετά έπεσε και ξάπλωσε, λογικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε κάτω

Και από τη μακροσκοπική εξέταση της ιατροδικαστού είχε αποκλειστεί χθες η εγκληματική ενέργεια.

Η σορός του μεταφέρθηκε χθες στη Ρόδο και σήμερα έγινε και η νεκροψία.

Η διαδρομή θανάτου του Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη

Ο Βρετανός παρουσιαστής αποχωρίστηκε την παρέα του στην παραλία του Αγίου Νικολάου το μεσημέρι της Τετάρτης, μία ημέρα αφότου είχαν φθάσει στο νησί. Έφθασε στο Πέδι και στη συνέχεια κατευθύνθηκε από έναν κακοτράχαλο δρόμο μέσα στα βράχια στην Αγία Μαρίνα. Ερευνάται το αν ήθελε όντως να πάει στη συγκεκριμένη παραλία για μπάνιο, καθώς ήταν μια διαδρομή που είχε σημειώσει στον χάρτη του, ή έχασε τον δρόμο του θέλοντας να επιστρέψει στο σπίτι όπου φιλοξενείτο και βρέθηκε κατά λάθος σε αυτή τη διαδρομή.

«Έχασα τον Μάικλ!»

Η δήλωση της γυναίκας του Μόσλεϊ, Κλερ Μπέιλι, γύρω στις 4 το απόγευμα, ανέφερε ότι δεν ήξερε ακριβώς από πού να αρχίσει.

«Είναι συγκλονιστικό το ότι έχασα τον Μάικλ, τον υπέροχο, αστείο, ευγενικό και λαμπρό σύζυγό μου», έγραψε. «Είχαμε μια απίστευτα τυχερή ζωή μαζί. Αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον πάρα πολύ και ήμασταν τόσο ευτυχισμένοι μαζί. Είμαι πολύ περήφανη για τα παιδιά μας, την ανθεκτικότητα που επέδειξαν και την υποστήριξή τους τις τελευταίες ημέρες» συνέχισε

Τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού είχαν πετάξει τη δεύτερη μέρα των ερευνών στη Σύμη για να συμμετάσχουν σε μια εκτεταμένη ομάδα αναζήτησης, στην οποία συμμετείχαν η μητέρα τους και η κόρη του δημάρχου Σύμης, αν και ο ίδιος ο δήμαρχος ανήκε στην ομάδα που εντόπισε τον Βρετανό.

«Η οικογένειά μου και εγώ παρηγορηθήκαμε πάρα πολύ από την έκρηξη αγάπης από ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο», πρόσθεσε, καθώς το σοκ πέρασε γρήγορα από το μικρό νησί.

«Ήταν τόσο κοντά, θα μπορούσε να τα έχει καταφέρει»

Κοντά στις σπηλιές της Αγίας Μαρίνας, όπου πιστεύεται ότι κολύμπησε ο τηλεοπτικός γιατρός, κάτι είχε παρατηρηθεί από μια βάρκα. Οι ίδιες σπηλιές είχαν ερευνηθεί πριν από δύο ημέρες, αλλά οι ομάδες έρευνας έκτακτης ανάγκης αναγκάστηκαν να σταματήσουν λόγω των ακραίων θερμοκρασιών.

Τελικά, η σορός του δεν βρέθηκε σε σπηλιά αλλά στη στεριά - ο Βρετανός γιατρός δεν είχε πέσει ποτέ στη θάλασσα από πεζοπορία, αλλά δεν είχε καταφέρει να φτάσει στη θάλασσα όταν η ζωή του εξαρτιόταν από αυτό.

Είχε πλησιάσει τόσο κοντά στη βοήθεια, που όσοι βρέθηκαν στη σκηνή αποστομώθηκαν διαπιστώνοντας ότι θα μπορούσε να τα έχει καταφέρει σε λιγότερο από πέντε λεπτά αν η ζέστη των 40 βαθμών Κελσίου με την οποία ξεκίνησε δεν είχε κάνει τις συνθήκες τόσο δύσκολες, σημειώνει το βρετανικό μέσο.

Επιπλέον, αναστάτωση προκάλεσε το ότι τα νερά ακριβώς μπροστά από την Αγία Μαρίνα ήταν, επίσης, το επίκεντρο της αποστολής έρευνας δύο ημέρες πριν.

Το σημείο όπου βρέθηκε ο παρουσιαστής ήταν τόσο κοντά, που μπορούσε κανείς να κολυμπήσει την απόσταση. Με τα κιάλια, οτιδήποτε ήταν εκεί, συμπεριλαμβανομένου του σιδερένιου φράχτη δίπλα στον οποίο βρισκόταν μετά από μια ύποπτη πτώση και με ή χωρίς την ακόλουθη κρανιοεγκεφαλική κάκωση ή θερμοπληξία - ήταν απολύτως ορατό. «Τι έκαναν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη;» αναρωτήθηκαν όλοι, και ποιος ήταν ο λόγος ύπαρξής τους αν δεν μπορούσαν να βοηθήσουν σε μια τέτοια κατάσταση; σημειώνει το βρετανικό μέσο.

Το μονοπάτι από το πεσμένο σακίδιο μέχρι το σώμα του ήταν τόσο βραχώδες, που οι άνθρωποι οδηγούσαν ο ένας τον άλλον χέρι-χέρι στο ύπουλο έδαφος.

Η θλίψη είχε γίνει καταβάλει τη Σύμη μέχρι τη στιγμή που η σορός του Μόσλεϊ έφυγε από την Αγία Μαρίνα στις 2.45 μ.μ. για επίσημη έρευνα στη Ρόδο.

«Είναι κάτι που το νησί δεν θα ξεχάσει ποτέ, όπως δεν θα ξεχνούσε ποτέ και ο καθένας από εμάς που γνώριζε το έργο του και τον ίδιο προσωπικά», καταλήγει ο ανταποκριτής του Independent.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων