Νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγο ο 20χρονος Benjamin. Τι ψάχνουν για τον θάνατό του; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγο ο 20χρονος Benjamin. Τι ψάχνουν για τον θάνατό του;

Ο 20χρονος που εργάζεται σε γιοτ πήγε για μία βουτιά και δεν επέστρεψε

 medlabnews.gr 

Νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγο ο 20χρονος Benjamin που είχε εξαφανιστεί, το μεσημέρι της Πέμπτης από την περιοχή της Σάμης στην Κεφαλονιά

Το πρωί της Παρασκευής ένας ιδιώτης δύτης εντόπισε το άψυχο σώμα του 20χρονου στη θαλάσσια περιοχή του Όρμου Σάμης ανατολικά της Κεφαλονιάς.

Με αναρτήσεις τους στα social media οι γονείς του, είχαν απευθύνει έκκληση, ώστε να βοηθήσουν όσοι περισσότεροι μπορούν στις έρευνες για τον εντοπισμό του γιου τους.

«Ο γιος μου χάθηκε σήμερα λίγο βόρεια της Σάμης. Παρακαλώ βοηθήστε μας να τον βρούμε. Ξέρω ότι η ακτοφυλακή κάνει έρευνα. Όσο περισσότεροι άνθρωποι βοηθούν τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να τον βρουν. Παρακαλώ βοηθήστε μας να βρούμε τον Benjamin» αναφέρει η μητέρα του 20χρονου στην ανάρτησή της.

Ο πατέρας του Benjamin στη δική του ανάρτηση λέει ότι ο 20χρονος που δουλεύει σε γιοτ πήγε για μία βουτιά και δεν επέστρεψε: «Ο 20χρονος γιος μου, Benjamin, εξαφανίστηκε περίπου πριν 16 ώρες στην ακτή της Σάμης, Ελλάδα. Όλες οι ομάδες Έρευνας και Διάσωσης δούλεψαν όλο το εικοσιτετράωρο για να τον βρουν. ΠΑΡΑΚΑΛΩ κοινοποιήστε αυτή την ανάρτηση σε όλους όσους γνωρίζετε για να τον αναγνωρίσετε. Δουλεύει σε ένα γιοτ. Πήγε για βουτιά και δεν επέστρεψε ποτέ. Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Αρχηγό εάν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία ή πηγαίνετε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα».

Ποια σενάρια εξετάζουν οι Αρχές για τον θάνατο του 20χρονου κολυμβητή

Το Λιμεναρχείο Σάμης έχει αναλάβει την προανάκριση για τον θάνατο του νεαρού κολυμβητή, που σήμανε συναγερμό στο νησί της Κεφαλονιάς.

Όλα ξεκίνησαν χθες, Πέμπτη (12.07.24) το απόγευμα, όταν ο 20χρονος έφυγε από το σκάφος, όπου εργαζόταν, προκειμένου να πάει για κολύμπι.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά τα ίχνη του χάθηκαν, με αποτέλεσμα να οργανωθεί επιχείρηση εντοπισμού του, στην οποία έλαβε μέρος ακόμα και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά από περίπου 17 ώρες, το σώμα του 20χρονου εντοπίστηκε από ιδιώτη δύτη και ανασύρθηκε στη στεριά. Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το Λιμενικό, ενώ από τα έως τώρα δεδομένα δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια εγκληματική ενέργεια.

Έτσι τα πιο πιθανά σενάρια είναι ο θάνατος του νεαρού άνδρα να προήλθε είτε από πνιγμό, είτε σε παθολογικά αίτια ή ακόμα και να χτύπησε κάπου κατά τη διάρκεια που κολυμπούσε.

Η ιατροδικαστική εξέταση που θα διενεργηθεί τις επόμενες ώρες είναι αυτή που αναμένεται να φωτίσει τις αιτίες θανάτου.

Είμαστε στεναχωρημένοι όλοι από χθες το απόγευμα για το παλικάρι. Το τί είχε προηγηθεί το απόγευμα πριν τις έξι χθες ή το τί σημάδια έχει το άτυχο το σώμα του παιδιού δεν γνωρίζω.

Εκείνο όμως που γνωρίζω είναι ότι έξι το χθες το απόγευμα ενημερώθηκε το λιμεναρχείο από τον κυβερνήτη ενός καταμαράν ότι ένας από τους επιβαίνοντες, όπου στην πορεία αποδείχτηκε ότι είχε πέσει για μπάνιο να κολυμπήσει, αγνοείται αρκετή ώρα», λέει στο newsit.gr o δήμαρχος Σάμης Παναγής Δρακουλόγκωνας, και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Ξεκίνησαν οι έρευνες μέχρι αργά το βράδυ από ιδιωτικά μέσα και από έναν ιδιώτη δύτη. Από το πρώτο φως της μέρας συνεχίστηκε η προσπάθεια των ερευνών, ήρθε και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και μετά από δυόμισι ώρες ο ιδιώτης δύτης βρήκε το παιδί νεκρό. Από εκεί και πέρα προανάκριση κάνει το λιμεναρχείο, η αυτοψία θα δείξει. Ο δύτης δίνει και αυτός κατάθεση ακόμη.

Εκείνο που ξέρω εγώ με κάθε βεβαιότητα, είναι ότι χθες τέτοια ώρα, καθώς και το μεσημεράκι προς το απόγευμα είχε πάρα πάρα πολύ καλό καιρό, ήταν πολύ ζεστά τα νερά, δεν υπήρχε κάτι το οποίο θα μπορούσε να εμποδίσει ένα υγειές άτομο να κολυμπήσει και μάλιστα αρκετή ώρα.

Το σημείο δεν είναι καθόλου επικίνδυνο, μία ωραία στρωτή παραλία είναι, κάπως απομονωμένη, γιατί υπάρχει χωματόδρομος, γι’ αυτό συνήθως την προσεγγίζουν με σκάφη. Είναι μια ήσυχη και ήρεμη παραλία», καταλήγει.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων