Τυφώνας ΤΕΡΑΣ ισοπέδωσε νησιά στην Καραϊβική | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τυφώνας ΤΕΡΑΣ ισοπέδωσε νησιά στην Καραϊβική

Ισοπέδωσε σπίτια και κατέστρεψε τη γεωργία σε μικρότερα νησιά της ανατολικής Καραϊβικής

 medlabnews.gr

Βίντεο που τραβήχτηκε από αεροπλάνο που πετούσε πάνω από το νησί Γιούνιον, στον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες, δείχνει το ίχνος της καταστροφής που άφησε ο τυφώνας Μπέριλ την Τρίτη (2 Ιουλίου).

Ο τυφώνας Μπέριλ πλησίασε τη Τζαμάικα ως ισχυρή καταιγίδα κατηγορίας 4 την Τετάρτη (3 Ιουλίου), αφού ισοπέδωσε σπίτια και κατέστρεψε τη γεωργία σε μικρότερα νησιά της ανατολικής Καραϊβικής, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους και δημιουργώντας συνθήκες «Αρμαγεδδώνα» στη Γρενάδα, όπως τις περιέγραψε ο πρωθυπουργός.

Στην Τζαμάικα φτάνει ο τυφώνας Μπέριλ, ο πρώτος ισχυρός τυφώνας της χρονιάς, που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και μεγάλες υλικές ζημιές στη νοτιοανατολική Καραϊβική. Ο Μπέριλ, που ιστορικά είναι μοναδικός καθώς σχηματίστηκε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο και πολύ ανατολικότερα από κάθε άλλη φορά, από έντασης 5 πλέον έχει πέσει στο 4, ωστόσο εξακολουθεί να είναι πολύ επικίνδυνος.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γρενάδα και το Καριάκου και άλλος ένας στον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ακόμη δύο θάνατοι αναφέρθηκαν στη βόρεια Βενεζουέλα, όπου πέντε άνθρωποι αγνοούνται, δήλωσαν αξιωματούχοι. Περίπου 25.000 άνθρωποι σε αυτήν την περιοχή επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Ένας άνθρωπος έχασε επίσης τη ζωή του στη Γρενάδα μετά από πτώση δέντρου σε σπίτι, ενώ τα νησιά Καριάκου και Μικρή Μαρτινίκα υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές, με δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις να ισοπεδώνονται.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Γρενάδας, Ντίκον Μίτσελ, δεν υπάρχει ρεύμα, οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και η πιθανότητα αύξησης του αριθμού των νεκρών «παραμένει μια ζοφερή πραγματικότητα».

Ο πρωθυπουργός του Αγίου Βικεντίου και των Γρεναδινών, Ραλφ Γκονσάλβες, υποσχέθηκε να ανοικοδομήσει το αρχιπέλαγος. Σημείωσε ότι το 90% των σπιτιών στο νησί Ουνιόν καταστράφηκαν και ότι «παρόμοια επίπεδα καταστροφής» εκτιμάται ότι είναι τα νησιά Μιρό και Κανουάν.

Πηγή: Reuters

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων