Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου με. άλμα 8,48. Το πρώτο χρυσό της Ελλάδος στο Παρίσι (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου με. άλμα 8,48. Το πρώτο χρυσό της Ελλάδος στο Παρίσι (video)

Ο χρυσός Μίλτος έγραψε ιστορία αφού αποτελεί τον δεύτερο αθλητή του μήκους μετά τον Καρλ Λιούις που κατακτά δύο διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακού

medlabnews.gr  

Το χρυσό μετάλλιο στο μήκος κατέκτησε για δεύτερους συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Μίλτος Τεντόγλου. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε ένα απίστευτο άλμα στη δεύτερη προσπάθειά του στον τελικό του μήκος και προσγειώθηκε στα 8.48, για να βρεθεί στην πρώτη θέση της κατάταξης και στο τέλος στην κατάκτηση του χρυσού.

Είναι το πρώτο ελληνικό χρυσό μετάλλιο στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 7ο συνολικά (1 ασημένιο - 5 χάλκινα) καταγράφοντας την 5η καλύτερη συγκομιδή της στα χρονικά, μετά την Αθήνα 2004 (16), το Σίδνεϊ 2000 (13), την Ατλάντα 1996 (8).

Ο χρυσός Μίλτος έγραψε ιστορία αφού αποτελεί τον δεύτερο αθλητή του μήκους μετά τον Καρλ Λιούις που κατακτά δύο διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς.

Παράλληλα γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που κατακτά συνεχόμενα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και ο πρώτος γενικότερα στον 21ο αιώνα, αφού προηγήθκε ο αρσιβαρίστας Πύρρος Δήμας, με τρία χρυσά από το 1992 έως το 2000.

Την πίεση που ζητούσε ο Μίλτος Τεντόγλου έφερε νωρίς νωρίς ο νεαρός Ιταλός Ματία Φουρλάνι με επίδοση 8,34μ. στην πρώτη του προσπάθεια.

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο μήκος από τον Μίλτο Τεντόγλου έφερε ενθουσιασμό στον καλό του φίλο Εμμανουήλ Καραλή, με τον χάλκινο Ολυμπιονίκη να εκφράζει τα συναισθήματά του μέσω τριών λέξεων και μίας φωτογραφίας.

Η επιτυχία αυτή έφερε πλατιά χαμόγελα σε όλο το φίλαθλο κοινό και ενθουσιασμό στους δικούς του ανθρώπους, με έναν εξ αυτών να είναι και ο πολύ καλός φίλος του, Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος έστειλε άμεσα τα συγχαρητήριά του μέσω των social media.

"ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ!!", ήταν το μήνυμα του Καραλή στον Τεντόγλου μέσω Instastory, με τον χάλκινο ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ να συνοδεύει με αυτές τις τρεις λέξεις μία κοινή τους φωτογραφία, που είναι αγκαλιά με τον Τεντόγλου.



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων