Κροκόδειλος στην Αυστραλία έφαγε 40χρονο άνδρα. Πρόλαβε και έσωσε την γυναίκα του. Οι αρχές τον εντόπισαν και τον θανάτωσαν | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κροκόδειλος στην Αυστραλία έφαγε 40χρονο άνδρα. Πρόλαβε και έσωσε την γυναίκα του. Οι αρχές τον εντόπισαν και τον θανάτωσαν

Ο 40χρονος άνδρας από τη Νέα Νότια Ουαλία πιστεύεται ότι είναι ο δεύτερος άνθρωπος μέσα σε ένα μήνα που πεθαίνει

 medlabnews.gr 

Ο 40χρονος άνδρας από τη Νέα Νότια Ουαλία πιστεύεται ότι είναι ο δεύτερος άνθρωπος μέσα σε ένα μήνα που πεθαίνει από επίθεση κροκόδειλου στην Αυστραλία.

Ο άντρας ψάρευε το Σάββατο ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τη σύζυγο και τα παιδιά του, ταξιδεύοντας μέσω του Κουίνσλαντ με ένα τρέιλερ, είπε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας 40χρονος άνδρας από τη Νέα Νότια Ουαλία βρισκόταν μαζί με μέλη της οικογένειάς του όταν έπεσε στον ποταμό Annan κοντά στο Cooktown και δεν κατάφερε να αναδυθεί το Σάββατο.

Οι δασοφύλακες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Επιστήμης και Καινοτομίας του Κουίνσλαντ έκαναν ευθανασία σε έναν αρσενικό κροκόδειλο θαλασσινού νερού μήκους 4,9 μέτρων, αφού εντοπίστηκε τέσσερα χιλιόμετρα ανάντη από το σημείο όπου εξαφανίστηκε ο άνδρας.

Η Αστυνομία έκανε γνωστό ότι τα λείψανα που βρέθηκαν μέσα στον κροκόδειλο πιστεύεται ότι ανήκουν στον αγνοούμενο άνδρα, αλλά απαιτούνται περαιτέρω εξετάσεις.

Θα συνταχθεί έκθεση για τον ιατροδικαστή και η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έχει ανασταλεί.

Ο αναπληρωτής υπαρχηγός της Αστυνομίας του Κουίνσλαντ, Shane Holmes, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν είναι σαφές αν η οικογένεια του άνδρα ή άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά είδαν το περιστατικό.

«Πιστεύω ότι ήταν ατύχημα όταν έπεσε στο νερό», είπε.

«Υπήρξε μια θέαση του κροκόδειλου νωρίτερα».

Ο κ. Holmes εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και ανέφερε ότι η Αστυνομία του Κουίνσλαντ προσφέρει στήριξη στην οικογένεια.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ερευνά πρόσφατα βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και φέρεται να δείχνουν ανθρώπους να πετούν υπολείμματα ψαριών σε κροκόδειλο στην περιοχή όπου ο άνδρας έπεσε στο νερό.

Δεν υποστηρίζεται από τις Αρχές ότι ο άνδρας ή η οικογένειά του έκαναν κάτι τέτοιο.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο επισήμανε ότι ανησυχεί έντονα για την παράνομη συμπεριφορά και ενθάρρυνε όποιον έχει πληροφορίες να προβεί σε καταγγελία.

Ο φροντιστής άγριας ζωής Beau Peberdy περιέγραψε τις ενέργειες αυτές που φαίνονται στα βίντεο ως «ανόητες» και «επικίνδυνες».

«Το να βλέπεις ανθρώπους να προετοιμάζουν ένα ζώο για να έρθει να τραφεί από τους ανθρώπους, γίνεται επικίνδυνο σε κάθε περίπτωση», είπε.

«Οι άνθρωποι νομίζω ότι πρέπει πραγματικά να αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι αυτά τα ζώα είναι επικίνδυνα … και το να κάνουν ανόητα ή ακατάλληλα πράγματα μέσα και γύρω από την άκρη του νερού, έχει σοβαρές συνέπειες».

Τώρα πιστεύεται ότι υπήρξαν τρεις θανατηφόρες επιθέσεις κροκοδείλων στην Αυστραλία φέτος, κοντά στον χειρότερο ετήσιο αριθμό θανάτων που έχει καταγραφεί με τέσσερις το 2014.

Ένα 16χρονο αγόρι σκοτώθηκε ενώ κολυμπούσε σε ένα νησί του Κουίνσλαντ στις 18 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων