Σε εξέλιξη η φωτιά στον Βαρνάβα. Νέο μέτωπο στον Διόνυσο. Έχουν καεί δεκάδες σπίτια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σε εξέλιξη η φωτιά στον Βαρνάβα. Νέο μέτωπο στον Διόνυσο. Έχουν καεί δεκάδες σπίτια

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη και σε κατοίκους των περιοχών: Μελίσσια, Πολιτεία και Νέα Ερυθραία.

 

medlabnews.gr

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής, ενημερώνοντας ότι διασική πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία, Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία, λίγες ώρες μετά τη μάχη που ξεκίνησε για την φωτιά στον Βαρνάβα.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν το πύρινο μέτωπο του Βαρνάβα που συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτο. Η φωτιά “πέρασε” στην Πεντέλη, με αποτέλεσμα οι πολίτες των γύρω περιοχών να δέχονται μηνύματα από το 112.

Μετά τα μηνύματα από το 112 για προληπτική εκκένωση της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης, αποφασίστηκε η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης και του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Με άλλο μήνυμα κλήθηκαν οι κάτοικοι των περιοχών Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας να απομακρυνθούν προς τη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη και σε κατοίκους των περιοχών: Μελίσσια, Πολιτεία και Νέα Ερυθραία. Καλούνται οι πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση σε Ντράφι, Διώνη, Δαμάρασι Ραφήνας (05:13)

Εκκένωση σε Πεντέλη και Νέα Πεντέλη – Ήχησε το 112 στις 05:10

Προειδοποίηση από το 112 για ετοιμότητα σε Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία, Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία (04:52)

Πυροσβέστης υπέστη εγκαύματα 2ου βαθμού – Επιχειρούσε στον Μαραθώνα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Βαθρακογιάννης, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης, σημείωσε ότι παραμένει επικίνδυνη η κατάσταση, σημειώνοντας ότι η πυρκαγιά εξελίσσεται ανάμεσα σε κατοικίες έχοντας προκαλέσει και ζημιές.

Οι κύριες γραμμές άμυνας είναι σε Βαρνάβα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί 20 σπίτια και απειλούνται και άλλα, Μαραθώνα και Ροδόπολη, ενώ νέα εστία φωτιάς, ξέσπασε λίγο πριν από τη 1:00 στον Διόνυσο. Σύμφωνα με πληροφορίες καίγονται σπίτια.

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς, δήμαρχος Κηφισιάς, μιλώντας στο ΕΡΤNews, τόνισε ότι η πρώτη εικόνα δείχνει ότι η φωτιά έχει περάσει τη λεωφόρο Διονύσου, καθώς άλλαξε η φορά των ανέμων.

Το μέτωπο έχει έκταση δεκάδων χιλιομέτρων, ενώ υπήρξε μπαράζ μηνυμάτων από το 112, για εκκένωση σε Σταμάτα, Μικροχώρι, Γραμματικό, Ροδόπολη, Αμυγδαλέζα, Μαραθώνα, Ραπεντώσα, Διόνυσο, Καλέντζι, Πουρίθι και Μοναστήρι Παναγιάς.

Περίπου 400 παιδιά μεταφέρθηκαν στο κωπηλατοδρόμιο Μαραθώνα μετά την εκκένωση της κατασκήνωσης Athitaki στο Γραμματικό.

Επιχειρούν 470 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων, 132 οχήματα, εθελοντές, υδροφόρες ΟΤΑ, και μηχανήματα έργου, που προσπαθούν να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν θέσει στη διάθεση της Πυροσβεστικής όλα τα μέσα που διαθέτουν.

Στις 06:30 τα ξημερώματα αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου ρίψεις τα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι το πρωί θα πνέουν πολύ δυνατοί.

Ένας πυροσβέστης που επιχειρούσε στον Μαραθώνα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Νέας Μάκρης και στη συνέχεια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, με εγκαύματα 2ου βαθμού στα χέρια και στα πόδια.

Ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά στην Αττική λειτουργεί στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά στο 213 2047893.

Στην Αθήνα επέστρεψε χθες ο πρωθυπουργός, λόγω της κρίσιμης κατάστασης των πυρκαγιών.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων