8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής: Η Ελλάδα είναι σε θέση να ηγηθεί του Ιαματικού Τουρισμού. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής: Η Ελλάδα είναι σε θέση να ηγηθεί του Ιαματικού Τουρισμού.

Με εξαιρετική επιτυχία και τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων, ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και εκπροσώπων φορέων ολοκληρώθηκε το συνέδριο.
8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής: Η Ελλάδα είναι σε θέση να ηγηθεί του Ιαματικού Τουρισμού.

Επιμέλεια: medlabnews.gr iatrikanea

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιαματικής Ιατρικής στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, που διοργάνωσε η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας (Elitour), το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών (GDHI), την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Έγκριτοι επιστήμονες, Ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες παρουσίασαν σημαντικές εισηγήσεις που αφορούν τον Ιαματικό Τουρισμό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Ιαματική Ιατρική καθώς το 2024 ορίστηκε ως Έτος Ιαματικού Τουρισμού – Ιαματικής Ιατρικής.

Ο κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, Elitour, GDHI, στην εισαγωγική του ομιλία ανέφερε ότι ο Ιαματικός Τουρισμός - Τουρισμός Υγείας – Ευεξίας και Μακροζωίας αποτελεί έναν τομέα με τεράστιες προοπτικές και δυναμική ανάπτυξη, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην Ελλάδα. Περαιτέρω ανέφερε ότι αποτελεί ισχυρό πυλώνα για την ανάπτυξη στη Χώρα μας, καθώς σε ολόκληρο τον κόσμο οι επενδύσεις που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια είναι πολύ μεγάλες και αυτό πρέπει να είναι η συνδετική ουσία απόλυτης συνεργασίας Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιστημονικών Φορέων και Επιχειρηματιών για να σταματήσουμε την αιμορραγία μετανάστευσης νέων Ελλήνων επιστημόνων.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής και Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινέζικης και Συμπληρωματικής Ιατρικής και Αντιπρόεδρος Β΄ του GDHI και του Elitour, ανέφερε ότι το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, καθώς συμπίπτει με  τον εορτασμό του 2024 ως Έτος Ιαματικής Ιατρικής. Επίσης ο Καθηγητής τόνισε πως η Ιαματική Ιατρική καθιερωμένη ως Συμπληρωματική Ιατρική ασκούμενη μόνο από τους Ειδικούς Ιατρούς ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη και καθιέρωση της Ελλάδας, ως χώρας που διαθέτει εξαιρετικές ιαματικές πηγές με καταξιωμένους επιστήμονες υγείας. Περαιτέρω δήλωσε ότι στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα παγκόσμιο Health Resort – Medi Spa, παρέχοντας υψηλοτάτου βαθμού υπηρεσίες θεραπείας, αποθεραπείας, αποκατάστασης, μακροζωίας και ευζωίας, καθώς η χώρα μας ανήκει στις πέντε μπλε ζώνες του κόσμου.

Ο Καθηγητής κ. Κουσκούκης υπογράμμισε ότι επιβάλλεται η Ελλάδα να ηγηθεί του Ιαματικού Τουρισμού καθώς διαθέτει έναν τεράστιο πλούτο όσον αφορά τον αριθμό, την ποσότητα αλλά και ποιότητα όλων των ιαματικών πηγών, εξασφαλίζοντας ποιοτικό, αειφόρο τουρισμό 4 εποχών στο μοναδικό βιοκλίμα της χώρας μας,  παρέχοντας βιωματικές εμπειρίες στους επισκέπτες – θαυμαστές της ιστορικής και πολιτιστικής Ελληνικής κληρονομιάς.

Σημαντικές ομιλίες έδωσαν τα μέλη του Elitour, Α’ Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Πάντος, κ. Χριστόφορος Τζερμιάς, κ. Γρηγόρης Κυριάκου, κ. Γιώργος Κακουλίδης, κα Μαρία Μενενάκου, κα Λίνα Ευγενή, κ. Νικήτας Σπίνος, κ. Νικόλαος Κουβελάς, ο Γεν. Γραμ. του GDHI κ. Αντώνιος Πολυδώρου, ο Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Στεφανάκος, τα μέλη του IVF Cluster του Elitour κ. Βασίλης Αθανασίου και κ. Λεωνίδας Μαμάς και οι Καθηγητές κ. Νικόλαος Βραχνής, κ. Κωνσταντίνος Νταφόπουλος, κ. Γεώργιος Κρεατσάς, κ. Κίμων Βολίκας, κ. Ευγένιος Κουμαντάκης και κα Βικτωρία Πολυδώρου. Επίσης, ενδιαφέρουσες εισηγήσεις παρουσίασαν ο Καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Διευθυντής Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, η κα Χριστίνα Παπανικολάου,  ο κ. Παναγιώτης Ζηρογιάννης, Πρόεδρος ΕΔΙΠ, οι Αναστασία Κοιλού, Δημήτριος Μαγγιώρος, Δημήτρης Μπατάκης, Fernand Tshijanu, Μαρία Σιμάσκου, Κωνσταντίνος Νούτσης, Ευστάθιος Σκληρός, Νικόλαος Κουρεμένος, Δημοσθένης Παπαμεθοδίου, Μυρτώ Σωτηροπούλου, Ξενοφών Ρούσσης, Ευστράτιος Παπαδέλλης, Στυλιανός Βελονάς, Γιάννης Δοξαράς, Βάσια Μπίρου και Ιωάννης Ράπτης, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό, η π. Αν. Υπουργός Υγείας, κα Ασημίνα Γκάγκα και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης ενώ τίμησαν με την παρουσία τους η π. Αντιπρόεδρος του ΚεΣΥ Καθηγήτρια Νικολάου Χρυσούλα, η π. Γεν. Γραμ. Υπουργείου Υγείας κα Χριστίνα Παπανικολάου και ο Καθηγητής Δημήτριος Ματθαίος.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν βραβεία από την Υπουργό κα Γκάγκα στον κ. Πατούλη για την αναγνώριση του έργου του στην Περιφέρεια Αττικής, στον ΙΣΑ, στο GDHI και στο Elitour, και στον Καθηγητή κ. Κουσκούκη, ως Πατέρα της Ιαματικής Ιατρικής και Πρεσβευτή του Ελληνικού Ιαματικού Τουρισμού, για την καθιέρωση της Ιαματικής Ιατρικής ως Συμπληρωματική Ιατρική. Τιμητικές διακρίσεις επίσης απονεμήθηκαν στον κ. Πάντο και στον κ. Πολυδώρου. Βραβείο απονεμήθηκε επίσης στον Καθηγητή κ. Σαρηγιάννη, Προέδρο – Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ως Εμπνευστή και Δημιουργό του Κέντρου Αριστείας για τη θεραγνωστική του καρκίνου στο λίκνο της Έρευνας και της  Καινοτομίας.

Σημαντική υπήρξε η συμβολή στην επιτυχία της εκδήλωσης των μελών του Δ.Σ. της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, του Αντιπροέδρου κ. Ηλία Καυκά, του Γεν. Γραμ. Δημητρίου Μπέγκα, του Γραμ. κ. Αλέξανδρου Γιατζίδη, Διευθυντή Σύνταξης Medlabnews – Ιατρικά Νέα και του Ταμία κ. Χαράλαμπου Κοντού.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων