Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με ξαφνικές βροχές, μπουρίνια. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με ξαφνικές βροχές, μπουρίνια.

Δεν θα κρατήσει πολύ το καλοκαιράκι στη χώρα μας καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας

 medlabnews.gr

Δεν θα κρατήσει πολύ το καλοκαιράκι στη χώρα μας καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, παρότι οι επόμενες ημέρες θα έχουν υψηλές θερμοκρασίες.

Επιστρέφει η καλοκαιρινή ζέστη μέσα στο φθινόπωρο, καθώς το τριήμερο που έρχεται η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Οι καλές καιρικές συνθήκες του τριημέρου δεν θα κρατήσουν για πολύ καθώς κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από την Κυριακή, θα φέρει κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου.

Ο καιρός από Πέμπτη μέχρι Κυριακή

Από αύριο και στη συνέχεια το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι η άνοδος του υδραργύρου. Θα δούμε θερμοκρασίες σε καλοκαιρινά πλαίσια. Θα ξεπεράσουμε και τους 30 βαθμούς Κελσίου σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα.

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα ξεπεράσουμε τους 34 βαθμούς Κελσίου. Άκρως καλοκαιρινό το καιρικό μοτίβο.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να μας ξεγελάσει αυτή η εξέλιξη γιατί μέσα στην Κυριακή και κυρίως προς το απόγευμα μας προσεγγίζει ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια Βαλκάνια.

Από το απόγευμα και στη συνέχεια θα δούμε αρκετά μπουρίνια στη βόρεια Ελλάδα.

Απότομες βροχές και καταιγίδες, συνοδεία δυνατών ανέμων.

Το κύμα κακοκαιρίας από τα βόρεια Βαλκάνια θα κινηθεί πιο ανατολικά και στην ουσία θα στρέψει τους ανέμους σε βορειοδυτικούς και να ενισχυθούν σημαντικά.

Επομένως η Κυριακή κρύβει δύο κινδύνους, από τη μία πλευρά είναι τα μπουρίνια και από την άλλη οι θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι που θα επικρατήσουν σταδιακά από βορρά μέχρι νότο.

Αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος πυρκαγιάς ιδιαίτερα για την ανατολική και νότια Ελλάδα εκεί όπου ο βορειοδυτικός άνεμος λειτουργεί σαν λίβας.

Σε συνδυασμό με την απουσία βροχοπτώσεων και τις υψηλές θερμοκρασίες, το ανατολικό και νότιο κομμάτι, θα βρεθεί κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί κοντά σε υψηλό κίνδυνο σε ότι αφορά τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Τα μπουρίνια και οι καταιγίδες από το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα είναι σε θέση να δημιουργήσουν προβλήματα.

Η σύγκρουση θερμών αέριων μαζών με ψυχρών θα δημιουργήσει έντονη αστάθεια με αποτέλεσμα τα επικίνδυνα αυτά καιρικά φαινόμενα.

Επομένως μέχρι Κυριακή μεσημέρι ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός, με υψηλές θερμοκρασίες, ότι πρέπει για παραλίες, στη συνέχεια όμως προσοχή καθώς αναμένονται βροχές και μπουρίνια και αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς στην ανατολική και νότια Ελλάδα εξαιτίας της ενίσχυσης των βορειοδυτικών ανέμων.

Kολυδάς: Έρχονται βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, από την Πέμπτη έως το Σάββατο θα διατηρηθεί ο γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς, την Κυριακή θα έχουμε αρχικά σχεδόν αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοδυτικά και βαθμιαία σε όλα τα βόρεια τμήματα της χώρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Τη Δευτέρα βροχές και καταιγίδες σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία σε Σποράδες και ανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα για έντονα φαινόμενα σε Θράκη βορειοαντολικό Αιγαίο. Ενίσχυση βορειοδυτικών ανέμων στα 6 με 7 και πιθανόν 8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο με αισθητή πτώση θερμοκρασίας της τάξεως των 6 με 7 βαθμών.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Κολυδά:

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων