Σεισμός στο Άγιο Όρος. Παπαδόπουλος Παρατείνεται η επιφυλακτικότητα μου. Παπαζάχος Μπορεί να γίνει σεισμός στα 6 ρίχτερ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σεισμός στο Άγιο Όρος. Παπαδόπουλος Παρατείνεται η επιφυλακτικότητα μου. Παπαζάχος Μπορεί να γίνει σεισμός στα 6 ρίχτερ

Η περιοχή του σεισμού βρίσκεται σε διέγερση από τα τέλη Μαΐου.

 medlabnews.gr

Ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος βρίσκεται στην Κέρκυρα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Συνεδρίου το οποίο «ανοίγει τις πύλες» του τη Δευτέρα 23/9.

Ωστόσο με ανάρτησή του σημειώνει ότι ο «σημερινός σεισμός ήταν ο μεγαλύτερος της ακολουθίας. Παρατείνεται η επιφυλακτικότητα που από καιρό έχω εκφράσει».

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος:

«Ο σεισμός 4,6 στον Αθω με βρήκε εν πτήσει προς Κέρκυρα όπου αύριο ξεκινά το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Συνέδριο. Η περιοχή του σεισμού βρίσκεται σε διέγερση από τα τέλη Μαΐου. Ο σημερινός ήταν ο μεγαλύτερος της ακολουθίας. Παρατείνεται η επιφυλακτικότητα που από καιρό έχω εκφράσει».

Σημειώνεται ότι ο σεισμός των 4,6 ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:50 το μεσημέρι της Κυριακής, είχε επίκεντρο 11 Χλμ. ΔΒΔ των Καρυών Αγίου Όρους και ακολούθησαν και άλλες μικρότερες δονήσεις, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα

«Έχουμε μια φάση νέας διέγερσης στο συγκεκριμένο νέο ρήγμα» είπε ο καθηγητής του ΑΠΘ

Δύο σεισμοί έγιναν σήμερα στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής στο Άγιο Όρος, με τους σεισμολόγους να παρακολουθούν το φαινόμενο.

Ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος μίλησε στο halkidikinews.gr και είπε ότι γίνονται κάθε μέρα τέτοιοι σεισμοί στην Ελλάδα και δεν υπάρχει ανησυχία, αλλά όσον αφορά το Άγιο Όρος, τόνισε πως έχουμε μια σεισμική ακολουθία που γίνεται σε μια θέση που είναι σε διέγερση εδώ και πολλές εβδομάδες.

Ο καθηγητής μάλιστα ανέφερε ότι είναι πιθανό να γίνει σεισμός που θα φτάσει και τα 6 ρίχτερ.

«Έχουμε μια φάση νέας διέγερσης στο συγκεκριμένο νέο ρήγμα. Μπορεί η ακολουθία να σβήσει έστω και μετά από κάποιους μήνες, δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί η πιθανότητα να γίνει κάποιος σεισμός, ο οποίος θα σπάσει όλο το μήκος αυτού του ρήγματος. Και επειδή αυτός θα έχει ένα μέγεθος που μπορεί να ξεπεράσει το 5,5 και να φθάσει κοντά στο 6, τα μέτρα ετοιμότητας στις κοντινές περιοχές πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ» υπογράμμισε ο κ. Παπαζάχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοικοι του δεύτερου ποδιού δεν πρέπει να ανησυχούν.

«Όμως οι πιο κοντινές περιοχές όπως είναι η Ουρανούπολη, οριακά μέχρι την Αμμουλιανή και τα Νέα Ρόδα και κυρίως οι μονές του Αγίου Όρους θα πρέπει να είναι σε μία εγρήγορση και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν παλιά κτίρια που έχουν προβλήματα» ανέφερε ο καθηγητής.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων