Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ιπποκρατική Εβδομάδα στην Κω, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ιπποκρατική Εβδομάδα στην Κω, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ

Ορκωμοσία των αρίστων Ιατρών από ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια στον αυθεντικό Όρκο του Πατέρα της Δυτικής Ιατρικής, «Ιπποκράτη»
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ιπποκρατική Εβδομάδα στην Κω, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ
medlabnews.gr iatrikanea

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιπποκρατικής Εβδομάδας 13 – 20 Οκτωβρίου στην Κω, στο πλαίσιο της Ορκωμοσίας των αρίστων Ιατρών από ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια στον αυθεντικό Όρκο του Πατέρα της Δυτικής Ιατρικής, «Ιπποκράτη» που πραγματοποιήθηκε υπο την αιγίδα του ΙΣΑ.

Ειδικότερα, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου έλαβε χώρα η τελετή λήξης της Ιπποκρατικής Εβδομάδας στη γενέτειρα του Ιπποκράτη, Κω και ανανεώθηκε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Το πρωί της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου προς τιμήν του Ιπποκράτη, από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Η διαδρομή που έτρεξαν οι αθλητές διαφόρων δημοτικών σχολείων της Κω, καθώς και άτομα με αναπηρίες από τα SpecialOlympics, εκκινούσε από το Ιπποκράτειο Μέλαθρο προς το Ασκληπιείο, με γραμμή τερματισμού το Ιπποκράτειο Μέλαθρο. Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της Ελιτούρ κ. Γιώργος Πατούλης και ο Γενικός Γραμματέας του GDHI κ. Αντώνιος Πολυδώρου, έτρεξαν συμβολικά στη διαδρομή, μαζί με τους μικρούς αθλητές. Στη συνέχεια ο Δρ. Πατούλης απένειμε μετάλλια στους νικητές, καθώς και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες για την προσπάθεια που κατέβαλαν, μαζί με τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas κ. Διονύση Κοδέλλα, και τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Σταύρο Αυγουστίδη.

Μετά το πέρας των αγώνων, πραγματοποιήθηκε αδελφοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου της Κω με τους Ιατρικούς Συλλόγους της Πάφου, της Αργολίδας, και της Αρκαδίας και υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας από τον Πρόεδρο του του ΙΣΑ και του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Δρ. Πατούλη με την κα Κωνσταντία Παπαλλά,εκπρόσωπο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για θέματα πρόληψης σχετικά με τον καρκίνο, με το Hellenic Diaspora Doctors Association και την Πρόεδρό του κα Αθηνά Αγγελοπούλου, καθώς και με τον εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, κ. Σάββα Αποστολίδη, για θέματα που αφορούν τη δικτύωση των ιατρικών συλλόγων του εξωτερικού. Ακολούθως δόθηκαν τιμητικά βραβεία από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Πατούλη προς τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Αυγουστίδη, προς τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas κ. Κοδέλλα, προς την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Κω, κα Κατερίνα Γαβαλά, προς την κα Αγγελοπούλου πρόεδρο του HEDIDA, προς τον εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Βόρειας Ρηνανίας κ. Σάββα Αποστολίδη και προς την Station Manager της Aegean στην Κω κα Νατάσσα Γιαννακοπούλου για την ευγενική χορηγία της Aegean να καλύψει τα εισιτήρια των Ελλήνων και Ξένων Φοιτητών που ήρθαν και ορκίστηκαν στην Κω.

Στο τέλος της ημέρας πραγματοποιήθηκε Ημερίδα αφιερωμένη στον Ιαματικό Τουρισμό στο Νότιο Αιγαίο. Τις εργασίες της ημερίδας, άνοιξε ο Δρ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, ΕΛΙΤΟΥΡ, Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και ανέφερε πως ο Ιαματικός Τουρισμός - Τουρισμός Υγείας - Ευεξίας αποτελεί έναν τομέα με τεράστιες προοπτικές και δυναμική ανάπτυξη, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Θεωρούμε ξεκάθαρα πως ο Τουρισμός Υγείας, Ιαματικός Τουρισμός, Ευεξίας και Μακροζωίας, είναι ένας ισχυρός πυλώνας για την ανάπτυξη στη Χώρα μας, καθώς να σε ολόκληρο τον κόσμο οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια είναι πολύ μεγάλες και αυτό πρέπει να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο της απόλυτης συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημονικών φορέων και επιχειρηματιών».

Ο κ. Πατούλης παράλληλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού και τόνισε πως ηΕλλάδα οφείλει να ηγείται παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό, την ποσότητα αλλά και ποιότητα όλων των ιαματικών πηγών.

Σημαντικές ομιλίες μεταξύ άλλων έδωσαν: ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Ελιτούρ κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, ο Καθηγητής Ιατρικής και Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω κ. Στέφανος Γερουλάνος, ο Καθηγητής Ανατομίας ΕΚΠΑ κ. Δημήτρης Φιλίππου, ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος της Κω κ. Γιώργος Τάλλαρος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Κω, κα Κατερίνα Γαβαλά, ο Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Στεφανάκος, η Εμβρυοκαρδιολόγος και Λέκτορας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου, κα Βικτωρία Πολυδώρου, η Απόφοιτος Νοσηλευτικής κα Αναστασία Κοιλού και ο Διευθυντής της SwisstecMedical στην Ελβετία κ. Μαρίνος Μυλωνάς.

Το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω, κ. Νίκος Παπαντωνίου, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των SpecialOlympics Hellas, κ. Αντώνιος Πολυδώρου ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος της Κω κ. Νικόλαος Μανούσης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάφου κ. Χρήστος Γεωργιάδης, μεταξύ των άλλων προέδρων.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων