Απόκοσμες εικόνες από την Κωνσταντινούπολη. Υποχώρησαν τα νερά στην ακτή της Προποντίδας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Απόκοσμες εικόνες από την Κωνσταντινούπολη. Υποχώρησαν τα νερά στην ακτή της Προποντίδας

Το θαλασσινό νερό υποχώρησε στη Σηλυβρία, σχηματίστηκαν νησίδες στην ακτή της Προποντίδας

 medlabnews.gr

Ένα σοκαριστικό σκηνικό έλαβε χώρα στην Τουρκία καθώς η θάλασσα υποχώρησε 200 μέτρα στο Σεφεριχισάρ της Σμύρνης και 150 μέτρα στην Κωνσταντινούπολη και ειδικότερα στην πατρίδα του Αγίου Νεκταρίου, τη Σηλυβρία.

Στην ακτή της Σηλυβρίας, το θαλασσινό νερό υποχώρησε περίπου 100 μέτρα από την ακτή. Παρατηρήθηκε ότι καθώς το νερό υποχώρησε, σχηματίστηκαν νησίδες άμμου στην παραλία, οι οποίες, όμως, δεν συνδέονται με τη σεισμική δραστηριότητα στο κεντρικό Αιγαίο, όπως σημειώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σχολιάζοντας τις εικόνες που προκάλεσαν ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, ο καθηγητής Χουσεϊν Τόρος από το Τμήμα Μηχανικών Κλιματικής Επιστήμης και Μετεωρολογίας του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης (ITU) είπε ότι ο βορειοανατολικός άνεμος έχει επιδράσει στην περιοχή.

«Οι άνεμοι μπορούν να επηρεάσουν τη στάθμη του νερού στις ακτές. Ισχυροί και μακροχρόνιοι άνεμοι τραβούν το νερό προς την ανοιχτή θάλασσα και μειώνουν τη στάθμη του νερού. Από την άλλη πλευρά, μπορούν να σπρώξουν το νερό προς την ακτή και να προκαλέσουν άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Οι βόρειοι άνεμοι παίρνουν το νερό στη Σηλυβρία και το μεταφέρουν προς τον Πάνορμο (τουρκικά: Bandırma).

Σημείωσε ότι οι άνθρωποι που ζουν σε ακτές όπως στη Σηλυβρία και στο λιμάνι του Πανόρμου μπορεί να συναντήσουν συχνά αυτό το γεγονός:

«Αυτή είναι μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει συχνά όταν ο άνεμος φυσάει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθεί κανείς. Αυτή δεν είναι η παλίρροια, είναι η επίδραση του ανέμου»

Ο Τόρος πρόσθεσε ότι ο άνεμος αναμένεται να συνεχίσει την επίδρασή του στην περιοχή μέχρι την Τετάρτη.

Τέλος, η παραλία όπου αποσύρθηκε το θαλασσινό νερό απαθανατίστηκε με κάμερα drone.


Διαβαστε επίσης

Μετά το τράβηγμα των νερών στην Κωνσταντινούπολη τώρα και στον Σαρωνικό. Ποιοι είναι οι λόγοι;

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων