medlabnews.gr
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης (26.02.2025) ώρα Ελλάδας κοντά στο νησί Σουλαουέζι στην Ινδονησία, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.
Ο σεισμός καταγράφτηκε στις 06:55 (τοπική ώρα· 00:05 ώρα Ελλάδας), στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της νήσου της Κελέβης (γνωστής επίσης με την ονομασία Σουλαουέσι), σύμφωνα με το USGS.
Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδονησίας – χώρα η οποία βρίσκεται πάνω στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» στον Ειρηνικό – έδωσε ελαφρά μικρότερο μέγεθος, 6 Ρίχτερ, και δήλωσε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα για τσουνάμι
Κάτοικοι της γειτονικής επαρχίας της Βόρειας Κελέβης ανέφεραν πως τους κατέλαβε πανικός όταν έγινε σεισμός.
«Μόλις είχα ξυπνήσει όταν συνειδητοποίησα πως γινόταν σεισμός. Ήταν τόσο δυνατόν που μετακινούσε (πράγματα) από τη μια πλευρά στην άλλη», είπε η Γκίτα Ουαλόνι, 25 ετών, που βρισκόταν σε ξενοδοχείο στην περιοχή Βόρεια Μιναχάσα.
«Αντικείμενα στο εσωτερικό (του δωματίου) συγκρούονταν με θόρυβο. Αποφάσισα να βγω έξω. Φοβόμουν πολύ πως θα γινόταν μετασεισμός όσο βρισκόμουν μέσα στον ανελκυστήρα. Όλοι οι υπόλοιποι πελάτες επίσης τράπηκαν σε φυγή» από το ξενοδοχείο, πρόσθεσε.
Ένας σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών που συγκλόνισε το Σουλαουέζι τον Ιανουάριο του 2021, σκότωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους και άφησε χιλιάδες άστεγους.
Το 2018, ένας σεισμός μεγέθους 7,5 Ρίχτερ, ο οποίος ακολουθήθηκε από τσουνάμι, πάλι στο Σουλαουέζι άφησε πίσω του περισσότερους από 2.200 νεκρούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου