Ολοκληρώθηκε η εκταφή της σορού της 28χρονης εγκύου. «Τη ρωτήσαμε 3 φορές αν έχει αλλεργία, μας είπε όχι» λέει η νοσηλεύτρια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ολοκληρώθηκε η εκταφή της σορού της 28χρονης εγκύου. «Τη ρωτήσαμε 3 φορές αν έχει αλλεργία, μας είπε όχι» λέει η νοσηλεύτρια

Συνεχίζει να συγκλονίζει η υπόθεση της 28χρονης εγκύου στην Άρτα που έχασε τη ζωή της μετά από χορήγηση αντιβίωσης που οδήγησε σε αναφυλακτικο σοκ

 medlabnews.gr iatrikanea 

Συνεχίζει να συγκλονίζει η υπόθεση της 28χρονης εγκύου στην Άρτα που έχασε τη ζωή της μετά από χορήγηση αντιβίωσης που φέρεται να οδήγησε σε αναφυλακτικό σοκ.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκταφής της σορού της άτυχης 28χρονης μητέρας και εγκύου στον 6ο μήνα, η οποία «έσβησε» κατά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο της Άρτας όταν υπέστη αλλεργικό αναφυλακτικό σοκ από την αντιβίωση που της χορηγήθηκε.

Η σορός της μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Κλινική Ιωαννίνων προκειμένου τη Δευτέρα ο Ιατροδικαστής να προχωρήσει στη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής καθώς και τοξικολογικών εξετάσεων.

Ο πόνος είναι ανείπωτος για την οικογένεια της 28χρονης αλλά και για τους συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς της που αδυνατούν να πιστέψουν πως έγινε αυτό το κακό.

«Όλα έγιναν σε ελάχιστα λεπτά» λέει η νοσηλεύτρια που βρισκόταν δίπλα στην 28χρονη έγκυο «Δεν με φώναξε ο σύζυγος για να πάω. Ήμουν ήδη μέσα στον θάλαμο μαζί με τη γυναίκα, όταν τινάχτηκε από το κρεβάτι και μου είπε ''δεν νιώθω καλά''. Αμέσως έτρεξα πάνω της, την έπιασα και τη ρώτησα: ''Κορίτσι μου, τι έχεις; Τι νιώθεις; Σου έχει ξανασυμβεί;''. Η κοπέλα στην αρχή δεν μπορούσε να προσδιορίσει τι ακριβώς ένιωθε. Όταν έκανε τον εμετό, αμέσως άρχιζα να φωνάζω. Φώναζα: ''Γρήγορα γιατρός''. Και ήρθαν άμεσα, πρώτα η ειδικευόμενη και στη συνέχεια φωνάξαμε τον εντατικολόγο και τον αναισθησιολόγο. Αυτά έγιναν μέσα σε πολύ λίγα λεπτά».

Η νοσηλεύτρια, η οποία έχει 37 χρόνια εμπειρίας, πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση και πως ελάχιστα λεπτά μετά η ειδικευόμενη γιατρός, ο εντατικολόγος και ο αναισθησιολόγος ήταν πάνω από την 28χρονη έγκυο, υπογραμμίζοντας πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

«Σας λέω ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Τι πιστεύετε, δηλαδή; Ότι θα έβλεπα την ασθενή σε αυτή την κατάσταση και θα έφευγα; Υπηρετώ αυτό το λειτούργημα 37 ολόκληρα χρόνια. Κι εμείς πονάμε γι’ αυτήν την απώλεια. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα».

«Ακούστηκε ότι είπα στον σύζυγο ''Και τι θες να κάνω εγώ;''. Δεν ισχύει αυτό. Ο σύζυγος ειπώθηκε ότι έψαχνε για γιατρό εκείνη την ώρα. Εγώ του είπα: ''Εγώ είμαι νοσηλεύτρια''. Δεν του είπα ποτέ ''τι θες να κάνω;''. Ήμουν εκεί, μαζί με την κοπέλα. Την κρατούσα που έκανε εμετό. Εγώ κατανοώ τον πόνο της οικογένειας. Πονάει, έχει χάσει άνθρωπο, όμως όλοι τρέξαμε. Αμέσως ήρθαν οι γιατροί. Είμαστε κι εμείς όλοι συντετριμμένοι», είπε η νοσηλεύτρια.

Για το αν ρώτησαν την 28χρονη για τυχόν αλλεργίες, η νοσηλεύτρια απάντησε: «Τη ρωτήσαμε τρεις φορές αν έχει αλλεργία και μας είπε όχι. Τη ρώτησα κι εγώ, και η ειδικευόμενη γιατρός και η μαία. Τη ρωτήσαμε ξανά κι εκείνη την ώρα που άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα: ''Είπες ότι δεν έχεις αλλεργίες. Ισχύει;''. Και μας απάντησε: ''Όχι, δεν έχω αλλεργίες''».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων