Responsive Ad Slot

Slider

«Ήταν λάθος, αλλά συναινετικό»: Οι ισχυρισμοί των αστυνομικών στη δίκη για τη 19χρονη στο Α.Τ. Ομόνοιας

Οι αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον βιασμό 19χρονης μέσα στο Α.Τ. Ομόνοιας αρνήθηκαν την κατηγορία και ισχυρίστηκαν ότι υπήρξε συναίνεση.

 medlabnews.gr 

Ενώπιον του μικτού ορκωτού δικαστηρίου ξεκίνησε η δίκη των τριών αστυνομικών που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό σε βάρος 19χρονης μέσα στοΑ.Τ. Ομονοίας τον Οκτώβριο του 2022.

Οι δύο αστυνομικοί, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. , φέρονται να οδήγησαν το θύμα στα αποδυτήρια του τμήματος όπου την βίασαν διαδοχικά, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος δικάζεται για συνέργεια στις πράξεις των συναδέλφων του. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται όσα τους καταλογίζονται.

Η «καταγγέλουσα κατέθεσε στο δικαστήριο, όπου περιέγραψε όσα φρικτά ισχυρίζεται ότι υπέστη από τους κατηγορουμένους. «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα» είπε στους δικαστές , εξιστορώντας ότι η αρχή της υπόθεσης ήταν όταν προσέγγισε τους δύο αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στο Θησείο για να τους ρωτήσει εάν θα είχε κάποιο πρόβλημα από έλεγχο που είχε κάνει η Επιθεώρηση Εργασίας στο μαγαζί που εργαζόταν ανασφάλιστη. Όπως είπε η γυναίκα, οι κατηγορούμενοι της είπαν να μεταβεί στο ΑΤ Ομονοίας, όπου και πήγε. Εκεί οι αστυνομικοί την οδήγησαν στα αποδυτήρια, όπου, όπως περιέγραψε, ο ένας από αυτούς ξεκίνησε να την φιλάει. «Στην αρχή δεν αντέδρασα. Δεν ήταν αυτό που ήθελα να κάνω, δεν είχε υπάρξει κάποιο φλερτ..ήμουν σε σοκ. Όταν με φίλησε, τον φίλησα κι εγώ για να σηκωθώ να φύγω» κατέθεσε η 19χρονη.

Διαβάστε τι είχε συμβεί εδώ

Με τις απολογίες των τριών κατηγορούμενων αστυνομικών συνεχίστηκε στις 14/5 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για την υπόθεση της 19χρονης.

Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία του βιασμού, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή, αλλά με τη συναίνεση της 19χρονης. Ένας από αυτούς φέρεται να δήλωσε ότι «αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω δεν θα το έκανε», χαρακτηρίζοντας την πράξη «λάθος», αλλά επιμένοντας ότι δεν ήταν βιασμός.

Κατά τις απολογίες τους, οι αστυνομικοί φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι η 19χρονη είχε προσεγγίσει ομάδα ΔΙΑΣ, ότι αντάλλαξαν στοιχεία επικοινωνίας και ότι στη συνέχεια πήγε στο Α.Τ. Ομόνοιας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένας από τους ισχυρισμούς που προβλήθηκαν ήταν ότι η νεαρή γυναίκα είχε πει πως «της αρέσουν οι ένστολοι».

Η πλευρά της καταγγέλλουσας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, περιγράφει μια εντελώς διαφορετική εικόνα: ότι η 19χρονη βρέθηκε σε χώρο αστυνομικού τμήματος, απέναντι σε ένστολους, σε συνθήκες εξουσιαστικής ανισορροπίας, και ότι όσα συνέβησαν δεν είχαν τη συναίνεσή της. Στην υπόθεση έχει αναφερθεί επίσης ότι υπήρξε καταγραφή σε βίντεο, στοιχείο που περιλαμβάνεται στη δικαστική διερεύνηση.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η υπερασπιστική γραμμή περί «λάθους αλλά συναινετικής πράξης», καθώς το κεντρικό ζήτημα στη δίκη είναι ακριβώς αν υπήρξε ελεύθερη και πραγματική συναίνεση. Στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα, η τέλεση γενετήσιας πράξης χωρίς συναίνεση τιμωρείται ως βιασμός, ενώ η ύπαρξη ή μη συναίνεσης κρίνεται από το δικαστήριο με βάση τα πραγματικά περιστατικά, τις καταθέσεις και τα αποδεικτικά στοιχεία.

Η διαδικασία συνεχίζεται, με το δικαστήριο να καλείται να αξιολογήσει τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, την κατάθεση της 19χρονης και το σύνολο του αποδεικτικού υλικού.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων