Responsive Ad Slot

Slider

Γαστούνη: Ταυτοποιήθηκε η οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε το σκυλάκι – «Δεν το είδα», λέει η ίδια (video)

Ταυτοποιήθηκε 60χρονη οδηγός για τον θάνατο σκύλου στη Γαστούνη. Ισχυρίστηκε ότι δεν είδε το ζώο και υπέθεσε πως είχε φύγει.

 medlabnews.gr

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει στη Γαστούνη Ηλείας ο θάνατος ενός αδέσποτου σκύλου, ο οποίος παρασύρθηκε και  σκοτώθηκε από αυτοκίνητο, σε περιστατικό που έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ταυτοποιήθηκε η οδηγός του αυτοκινήτου που φέρεται να παρέσυρε και να σκότωσε το σκυλάκι στη Γαστούνη, σε περιστατικό που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από κάμερα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για 60χρονη γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού μετά την αξιοποίηση υλικού από κάμερες ασφαλείας και στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα.

Η οδηγός φέρεται να οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι δεν είδε το σκυλί και ότι υπέθεσε πως είχε απομακρυνθεί από το σημείο.

Η υπόθεση ερευνάται πλέον από τις αρμόδιες αρχές, ενώ κρίσιμο στοιχείο παραμένει το βίντεο που δείχνει την πορεία του οχήματος και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε το ζώο. Μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας, η ευθύνη και ο βαθμός υπαιτιότητας θα κριθούν από τις αρμόδιες αρχές και τη Δικαιοσύνη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 18 Ιουνίου 2026 στην περιοχή Σταθμός Γαστούνης. Στο βίντεο που έχει δημοσιοποιηθεί φέρεται να εμφανίζεται ένα γκρι αυτοκίνητο να πλησιάζει το ζώο, να σταματά για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να περνά από πάνω του. Η πινακίδα του οχήματος δεν διακρίνεται καθαρά, γεγονός που δυσκολεύει την ταυτοποίηση του οδηγού.

Το ζώο, σύμφωνα με αναρτήσεις και φιλοζωικές πηγές που επικαλούνται τα δημοσιεύματα, ήταν ηλικιωμένο αδέσποτο σκυλάκι που ζούσε για πολλά χρόνια στη γειτονιά και το φρόντιζαν κάτοικοι της περιοχής.

Επικήρυξη 3.000 ευρώ για πληροφορίες

Φιλοζωικές οργανώσεις ανακοίνωσαν επικήρυξη για όποιον δώσει αξιόπιστες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του οδηγού. Το ποσό που αναφέρεται στα δημοσιεύματα είναι 3.000 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει υποβληθεί μήνυση κατά αγνώστου από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου υπήρχε η κάμερα ασφαλείας, καθώς και από φιλοζωική οργάνωση, ενώ ο Δήμος Πηνειού αναμένεται να κινηθεί επίσης νομικά.

Πληροφορίες ότι οδηγός μπορεί να είναι γυναίκα

Ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρουν πληροφορίες ότι ο οδηγός ενδέχεται να είναι γυναίκα. Η πληροφορία αυτή, όμως, δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από τις αρχές. Για τον λόγο αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ανεπιβεβαίωτη πληροφορία μέχρι να υπάρξει επίσημη ταυτοποίηση.

Τι προβλέπει ο νόμος για τη θανάτωση ζώου

Η προστασία των ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα ρυθμίζεται από τον Ν. 4830/2021, ΦΕΚ Α’ 169/18.09.2021. Η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει ότι η προστασία και ευζωία των ζώων συντροφιάς ορίζεται στις διατάξεις του νόμου αυτού.

Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, η κακοποίηση, η βάναυση μεταχείριση και η θανάτωση ζώου μπορούν να επιφέρουν σοβαρές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Για περιπτώσεις θανάτωσης ζώου, δημοσιεύματα και νομικές πηγές αναφέρουν ότι η πράξη μπορεί να αντιμετωπιστεί ως κακούργημα, με ποινή που μπορεί να φτάσει έως και τα 10 έτη κάθειρξης και με υψηλά διοικητικά πρόστιμα.

Η υπόθεση στα χέρια των αρχών

Το κρίσιμο ζήτημα πλέον είναι η ταυτοποίηση του οδηγού και του οχήματος. Το βίντεο έχει τεθεί στο μικροσκόπιο, ενώ οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν όποιον γνωρίζει κάτι να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, όχι μόνο λόγω του θανάτου του ζώου, αλλά και επειδή το βίντεο φαίνεται να δείχνει μια πράξη που, εφόσον αποδειχθεί ότι έγινε με πρόθεση, δεν αποτελεί απλώς τροχαίο ατύχημα αλλά σοβαρό ποινικό περιστατικό κακοποίησης ζώου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων