ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ iPhone και iPad | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ iPhone και iPad

Χιλιάδες ιατρικές εφαρμογές υπάρχουν ήδη για τα κινητά τηλέφωνα κυρίως δε για το iPhone. Yπάρχουν εφαρμογές από απλή αρχειοθέτηση του ιστορικού των ασθενών, μέχρι μαθήματα ανατομίας, νευρολογίας, παθολογίας. 


Μια νέα εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο πήρε έγκριση χθες από τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων της Αμερικής (FDA). H εφαρμογή επιτρέπει στους γιατρούς να δουν ιατρικές εικόνες στο iPhone και στο iPad. Είναι η πρώτη εφαρμογή για προβολή εικόνων που παίρνει έγκριση από το FDA.  Oι ιατρικές εικόνες και οι ιατρικές διαγνώσεις βασίζονται σε αξονική τομογραφία (CT), σε μαγνητική τομογραφία (MRI), και στην πυρηνική  ιατρική, όπως στη τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων (PET). Δεν προορίζεται να αντικαταστήσει θέσεις εργασίας, αλλά ενδείκνυται για χρήση μόνον όταν δεν υπάρχει πρόσβαση σε ένα σταθμό εργασίας.

"Αυτή η σημαντική κινητή τεχνολογία παρέχει σε γιατρούς τη δυνατότητα να δoυν άμεσα τις εικόνες και να κάνουν διαγνώσεις χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψει στη θέση εργασίας ή να περιμένει για την ταινία", δήλωσε ο Ουίλιαμ Maisel, MD, MPH, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας και αναπληρωτής διευθυντής για την επιστήμη στο κέντρο του FDA Συσκευών και Ακτινολογικής Υγείας. 

Εικόνες που τραβήχτηκαν στο νοσοκομείο ή στο γραφείο του γιατρού είναι συμπιεσμένες για ασφαλή μεταφορά τους στο διαδίκτυο και αποστέλλονται στην φορητή συσκευή μέσω κινητού. Στο γιατρό δίνεται η δυνατότητα να κάνει διάφορες μετρήσεις πάνω στην εικόνα (πχ να μετρήσει μια απόσταση) να αξιολογήσει την εικόνα, να σχολιάσει.

Στην αξιολόγησή του, το FDA ελέγξετε τα αποτελέσματα της δοκιμής επιδόσεων για τις διάφορες φορητές συσκευές. Οι δοκιμές αυτές περιελάμβαναν μέτρηση φωτεινότητας, ποιότητα εικόνας (ανάλυση), και του θορύβου, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις κατευθυντήριες γραμμές. Η FDA εξέτασε επίσης τα αποτελέσματα από μελέτες επίδειξης με ειδικούς ακτινολόγους κάτω από διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η συσκευή ήταν επαρκής για τη διάγνωση, ερμηνεία εικόνων κάτω από τις συνιστώμενες συνθήκες φωτισμού. 

Το Mobile MIM app περιλαμβάνει επαρκή σήμανση και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας για να μετριαστεί ο κίνδυνος της κακής εμφάνισης εικόνας λόγω ακατάλληλων συνθηκών φωτεινότητα της οθόνης ή ελλιπούς φωτισμού. Η συσκευή περιλαμβάνει ένα διαδραστικό τεστ αντίθεσης με τον οποίο ένα μικρό μέρος της οθόνης έχει μια ελαφρώς διαφορετική απόχρωση από το υπόλοιπο μέρος της οθόνης. Εάν ο γιατρός μπορεί να το εντοπίσει και πατήσει αυτό το μέρος της οθόνης, τότε οι συνθήκες φωτισμού δεν παρεμβαίνει με την ικανότητα του γιατρού να διακρίνουν ανεπαίσθητες διαφορές στην αντίθεση. Επιπλέον, ένας οδηγός της ασφάλειας περιλαμβάνεται μέσα στην εφαρμογή. 

Το Mobile MIM εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω του App Store της Apple

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων