Μεγάλος Ραδιομαραθώνιος UNICEF | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μεγάλος Ραδιομαραθώνιος UNICEF



Μεγάλος Ραδιομαραθώνιος UNICEFΕΝΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS Πέμπτη 14 Απριλίου 2011
Εγκαινιάζεται σήμερα η ανανεωμένη εκστρατεία για την αντιμετώπιση του AIDS με το ραδιομαραθώνιο της Unicef που στηρίζει η Εθνική Ραδιοφωνία και οι ιδιωτικοί ραδιοσταθμοί.

Με σύνθημα «Ενωθείτε για τα παιδιά. Ενωθείτε κατά του AIDS» η Unicef θέλει να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες και να τους πείσει να «συμμετάσχουν χωρίς όρια», όρια εθνικά και φυλετικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Τρίτη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, 370.000 παιδιά παγκοσμίως μολύνονται καθημερινά από τον ιό HIV και 260.000 πεθαίνουν, ενώ 1.000 βρέφη μολύνονται καθημερινά στην Αφρική. 

Στην Ευρώπη τα νέα κρούσματα παρουσίασαν αύξηση 30% από το 2004 έως το 2009, με τη μεγαλύτερη αύξηση να εντοπίζεται στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ στην Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, το 20% των νέων κρουσμάτων ανιχνεύεται σε αλλοδαπούς.
Φωτογραφία: UNICEF/NYHQ2009-0747/Nesbitt




- Κάθε μέρα, σχεδόν 1.000 μωρά στην υποσαχάρια Αφρική μολύνονται από τον ιό του AIDS μέσω της μετάδοσης από τη μητέρα στο παιδί.
- Το AIDS εξακολουθεί να είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία σε παγκόσμιο επίπεδο και μια σημαντική αιτία μητρικής θνησιμότητας στις χώρες με γενικευμένες επιδημίες.
- Στην υποσαχάρια Αφρική, το 9% της μητρικής θνησιμότητας οφείλεται στον ιό HIV και το AIDS.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε:














ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων