28ης Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

28ης Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία


Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) εκτιμά ότι περίπου 159.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην ΕΕ λόγω επαγγελματικών ασθενειών. Σε διεθνές επίπεδο, οι επαγγελματικές ασθένειες εξακολουθούν να είναι η κύρια αιτία των θανατηφόρων ατυχημάτων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ILO, από 2,34 εκατ. επαγγελματικών θανάτων κάθε χρόνο, μόνο 321.000 οφείλονται σε εργατικά ατυχήματα. Οι υπόλοιποι 2,02 εκατ. θάνατοι προκαλούνται από διάφορα είδη ασθενειών που σχετίζονται με την εργασία, γεγονός  που αντιστοιχεί σε έναημερήσιο μέσο όρο πάνω από 5.500 θανάτους.  Ένας μεγάλος αριθμός αυτών των θανάτων θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι σχετικοί κίνδυνοι είχαν προβλεφθεί και αν εύλογα μέτρα ασφάλειας είχαν εφαρμοστεί και τηρηθεί με συνέπεια.

Με γνώμονα το ότι  «η πρόληψη είναι προτιμότερη από τη θεραπεία», η φετινή εκστρατεία του ILO  με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία, εστιάζει στην πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών.


Με τη συλλογική προσπάθεια των κυβερνήσεων και των οργανώσεων των εργοδοτών και των εργαζομένων, η καταπολέμηση αυτής της «κρυφής επιδημίας» θα πρέπει να έχει εξέχουσα θέση στα νέα παγκόσμια και εθνικά προγράμματα για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία. Όλες οι χώρες μπορούν να λάβουν τώρα συγκεκριμένα μέτρα για να βελτιώσουν την ικανότητά τους για την πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών, ενώ στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής καλούνται οι κοινωνικοί εταίροι (κυβερνήσεις, εργοδότες και εργαζόμενοι) να συνεργαστούν για την ανάπτυξη και την εφαρμογή εθνικών πολιτικών και στρατηγικών που αποσκοπούν στην πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών. 

Για την προβολή του θέματος της φετινής εκστρατείας του ILO στην χώρα μας, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Συνθηκών και Υγιεινής της Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία (ΕΛΙΝΥΑΕ) και την ΣΤΑΣΥ Α.Ε.,οργανώνουν και φέτος -όπως κάθε χρόνο με ιδιαίτερη επιτυχία- εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησηςεργοδοτών, εργαζομένων, όλων των ενδιαφερόμενων για τα θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία καθώς και του γενικού κοινού, μέσω του δικτύου των μέσων μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς της Αθήνας. Για τον σκοπό αυτό, από τις διαθέσιμες ψηφιακές οθόνες σε επιβατικούς σταθμούς και οχήματα του δικτύου του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ, θα προβάλλονται ως κοινωνικά μηνύματα και για χρονικό διάστημα ενός μήνα, σχετικά οπτικοακουστικά μηνύματα για την προαγωγή του κεντρικού θέματος της φετινής εκστρατείας του ILO «Πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων