Τι να τρώτε για την τριχόπτωση, για υγιή και εμφανίσιμα μαλλιά | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τι να τρώτε για την τριχόπτωση, για υγιή και εμφανίσιμα μαλλιά

Ότι θρέφει το σώμα μας θρέφει επίσης και τους περίπου 150.000 θύλακες των τριχών στο κεφάλι μας. Δοκιμάστε τις παρακάτω τροφές που περιέχουν σημαντικές ουσίες για την υγεία των μαλλιών.(Best Foods for Hair Growth)
της Θάλειας Γούτου, αισθητικού - κοσμετολόγου, medlabnews.gr iatrikanea

Όλοι ενδιαφερόμαστε για την εμφάνιση των μαλλιών μας. Από τον καιρό που ο άνθρωπος ζούσε σε σπηλιές, χρησιμοποιούσε τα μαλλιά του για να δηλώσει δύο πράγματα: για να δείξει ότι είναι υγιής και δυνατός και για να φλερτάρει! Ακόμα και μεγάλοι πολιτικοί έχουν εκλεχθεί λόγω της όμορφης κόμης τους!

Ότι θρέφει το σώμα μας θρέφει επίσης και τους περίπου 150.000 θύλακες των τριχών στο κεφάλι μας. Δοκιμάστε τις παρακάτω τροφές που περιέχουν  σημαντικές ουσίες για την υγεία των μαλλιών. Για να δείχνουν τα μαλλιά σας ότι είστε όσο νέοι αισθάνεστε, ή ακόμα και νεότεροι!


1. Πράσινο τσάι, καρύδια  και σολομός: Τα τρόφιμα αυτά είναι πλούσια σε πολυφαινόλες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που ευνοούν την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Επίσης προσδίδουν λάμψη στα μαλλιά! Εάν παλεύετε με τη πιτυρίδα, δοκιμάστε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με πράσινο τσάι. Επίσης βοηθούν στην πρόληψη των μυκήτων που προκαλούν πιτυρίδα.

2. Φρούτα: Τα φρούτα που έχουν φωτεινό χρώμα, όπως τα ροδάκινα, οι φράουλες, το μάνγκο, τα πορτοκάλια, το ακτινίδιο και η ντομάτα (Ναι! Και η ντομάτα είναι φρούτο!) είναι πλούσια σε Βιταμίνη C, που είναι απαραίτητα για τη δημιουργία του κολλαγόνου το οποίο δομεί τα μαλλιά. Η Βιταμίνη C προσδίδει επίσης σφριγηλότητα στο δέρμα!

3. Φασόλια, δημητριακά ολικής αλέσεως και άλλες τροφές με Βιταμίνες Β: Οι Βιταμίνες Β (ειδικά η Β6 και το φολικό οξύ) διασφαλίζουν τη σωστή παροχή αίματος και οξυγόνου στους θύλακες των τριχών, η οποία βοηθά την ανάπτυξη και πιθανόν μειώνει την απώλεια τριχών. Άλλες τροφές πλούσιες σε Βιταμίνες Β είναι ο αρακάς, τα καρότα, η σόγια, οι ξηροί καρποί και τα αβγά.

4. Σκουρόχρωμα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, το μπρόκολο και τα σέσκουλα: είναι εξαιρετικές πηγές Βιταμινών Α και C, οι οποίες ευνοούν την παραγωγή σμήγματος. Τα σμήγμα αποτελεί ένα φυσικό «conditioner» ή αλλιώς «μαλακτικό» για τα μαλλιά.

5. Μαύρο σουσάμι: οι κινέζοι ορκίζονται ότι το μαύρο σουσάμι διατηρεί τα μαύρα μαλλιά στους άνδρες περισσότερο! 

6. Πείτε ναι στο αβοκάντο! Το αβοκάντο και το λάδι από αβοκάντο πιθανόν εμποδίζουν τη διϋδροτεστοστερόνη (DHT) να βρει τον στόχο της. Η ορμόνη αυτή σκοτώνει τους θύλακες της τρίχας.

Και ποιες τροφές πρέπει να προσέχετε για να έχετε υγιή μαλλιά;  

Αποφύγετε το ζωικό λίπος από το κόκκινο κρέας εάν έχετε απώλεια μαλλιών καθώς φαίνεται ότι προκαλεί μεγαλύτερη παραγωγή της DHT και βλάβες στους θύλακες της τρίχας. Η ορμόνη DHT συρρικνώνει τους θύλακες της τρίχας στους άνδρες που έχουν γενετική προδιάθεση για απώλεια μαλλιών.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων