Εκστρατεία Αλληλεγγύης για την 30χρονη ανασφάλιστη με όγκο παρεγκεφαλίδας ξεκινά ο ΙΣΑ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εκστρατεία Αλληλεγγύης για την 30χρονη ανασφάλιστη με όγκο παρεγκεφαλίδας ξεκινά ο ΙΣΑ

Έκκληση για στήριξη ζωής κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε όλους όσους επιθυμούν να προσφέρουν το μικρό ή μεγάλο οβολο τους για να μην πεθάνει 30χρονη ανασφάλιστη ασθενής που παρουσίασε επιθετικό όγκο στον εγκέφαλο με ταχεία εξέλιξη.

Η μακροχρόνια άνεργη 30χρονη χωρίς κοινωνική ασφάλιση για υγειονομική κάλυψη, βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα της ζωής και του θανάτου όταν ανακάλυψε ότι πάσχει από όγκο παρεγκεφαλίδας. Κατά τη νοσηλεία της στην Ελλάδα, οι γιατροί δεν της έδωσαν πολλές ελπίδες ίασης διότι η θέση και το μέγεθος του όγκου έχρηζε πολύ εξειδικευμένης προσπέλασης, η οποία μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με τον τεχνολογικό εξοπλισμό ενός υπερξειδικευμένου νευροχειρουργικού κέντρου στο Ανόβερο της Γερμανίας. 

Όμως, τα νοσήλια που έγγιζαν τα 50.000 ευρώ, έπρεπε να τα πληρώσει από την άδεια τσέπη της…αν ήθελε να ζήσει!! Απέναντι στο τραγικό φαινόμενο της άτυχης νεαρής, ο υπεύθυνος καθηγητής νευροχειρουργικής στο Αννόβερο κος Saami δέχτηκε να μειωθεί κατά πολύ η δική του αμοιβή, οπότε το συνολικό κόστος της νοσηλείας επαναπροσδιορίστηκε στα 35.000 ευρώ που έπρεπε να προκαταβληθούν, προκειμένου να χειρουργηθεί η ανασφάλιστη ασθενής. 

Όλες οι οικονομίες της οικογένειας, των συγγενών και φίλων της ασθενούς κάλυπταν το ποσό των 23.000 ευρώ, οπότε ακάλυπτη παραμένει διαφορά των 12.000 ευρω που έπρεπε εν μια νυκτί να βρεθούν, λόγω της επείγουσας κατάστασης που είχε η υγεία της και η ζωή της.
Η ασθενής εισήχθη στη νευροχειρουργική κλινική με εικόνα ενδοκράνιας υπέρτασης και αρχόμενου υδροκεφάλου, με εμέτους, επιδεινούμενη αστάθεια και κεφαλαλγία και υποβλήθηκε επειγόντως σε επέμβαση με δανεικά τελικά χρήματα..που πρέπει να τα αποδώσει πίσω. 

Σήμερα, βρίσκεται με τη μητέρα της στο νευροχειρουργικό κέντρο του Ανόβερου σε κρίσιμη ακόμη κατάσταση, χωρίς χρήματα ούτε για μια μέρα παραπάνω, και κάνει έκκληση σε όλο τον κόσμο. Ακόμη και το ευρώ μετράει!!!

Για το σκοπό αυτό, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μπροστά στο τραγικό αυτό περιστατικό, καλεί όποιον έχει τη δυνατότητα και τη διάθεση να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, να καταθέσει τον οβολό του στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που έχει για τους ανασφάλιστους αρρώστους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
182/5 4501 606
IBAN: GR68 0110 1820 0000 1825 4501 606

Το ποσό που θα συμπληρωθεί τις επόμενες τριάντα (30) ημέρες από 17 Μαρτίου έως 17 Απριλίου 2014, θα διατεθεί για τη στήριξη της 30χρονης ανασφάλιστης καρκινοπαθούς.

Με αφορμή την εκστρατεία αλληλεγγύης, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης τόνισε «Ας σκεφτεί κανείς, τι σημαίνει, να είσαι άρρωστος και χειρουργημένος χωρίς χρήματα σε ξένη χώρα και θα καταλάβει την προσπάθεια μας. Όπως μπορούμε, θα βοηθήσουμε την ανασφάλιστη 30χρονη καρκινοπαθή για να ξαναβρεί τη δύναμη και την ελπίδα της ζωής. Στη θέση που βρέθηκε η νεαρά, μπορεί αύριο να βρεθεί ο δικός μας άνθρωπος. Και τότε θα μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη, η κοινωνική συνοχή, η ιατρική διακονία που κάνουμε καθημερινό έργο μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής»

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων