Πλήρωνε ο άνθρωπος εισφορές αλλά το σύστημα του ΟΑΕΕ δεν τις έπαιρνε!!! | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πλήρωνε ο άνθρωπος εισφορές αλλά το σύστημα του ΟΑΕΕ δεν τις έπαιρνε!!!


της Κικής Τσεκούρα,  medlabnews.gr
Είναι απίθανη η βλακεία αυτού του κράτους και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει τελειωμό ή αν μπορεί να μαζευτεί ποτέ. Ιστορίες φαντάζομαι σαν την παρακάτω υπάρχουν πάρα πολλές. Όμως όταν τα ασφαλιστικά ταμεία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και έχουν φοβερή ανάγκη από ρευστότητα δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει να δίνει ο ασφαλισμένος λεφτά και το ταμείο να μην τα παίρνει!.

Συγκεκριμένα ένας από τους πολλούς ελευθεροεπαγγελματίες πήγε στις αρχές του χρόνου και έκανε ρύθμιση οφειλών. Ο ΟΑΕΕ του έκανε ρύθμιση των παλαιών οφειλών των περασμένων ετών, του έκανε ρύθμιση των πρόσφατων οφειλών και του έδωσε του ανθρώπου τα αποδεικτικά με τις μηνιαίες καταβολές λέγοντας μάλιστα ότι δεν πρέπει να χάσει καμία γιατί θα χάσει και την ρύθμιση.


Με το άγχος αυτό ο ασφαλισμένος άρχισε να πληρώνει στερούμενος από τις καθημερινές του ανάγκες μια και τα χρήματα των ρυθμίσεων μαζί με τις τρέχουσες εισφορές ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που βγάζει πια τον μήνα. Άσε που άκουγε από την τηλεόραση για κατασχέσεις που μπορεί να προβεί ο ΟΑΕΕ και τον έπιανε η ψυχή του.


Έτσι σιγά σιγά και κάθε μήνα μάζευε τα απαιτούμενα και μέσω WEB  banking, έχοντας τους κωδικούς που του είχαν δώσει πλήρωνε την ρύθμιση και τις τρέχουσες εισφορές. Η τράπεζα έβαζε και τα έξοδα τα δικά της και εξέδιδε το αποδεικτικό της επιτυχούς πληρωμής. Αυτό έγινε τον Γενάρη, τον Φλεβάρη, τον Μάρτη, τον Απρίλη, τον Μάη. Χρειάστηκε ο άνθρωπος όμως να βγάλει ασφαλιστική ενημερότητα. Πήγε λοιπόν στον ΟΑΕΕ για να την πάρει. Εκεί με μεγάλη του έκπληξη μαθαίνει ότι χρωστάει και δεν έχει πληρώσει την ρύθμιση και μάλιστα λόγω της μη καταβολής την ρύθμιση την είχε χάσει.


Μα τους λέει ο ασφαλισμένος έχω τα αποδεικτικά της τράπεζας που μου λένε για επιτυχή καταβολή. Τα κοιτάνε οι υπάλληλοι και του λένε το εξής παράλογο...


Ναι εσείς φαίνεται ότι τα πληρώσατε αλλά το σύστημα του ΟΑΕΕ δεν μπόρεσε να πάρει τα χρήματα γιατί ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΡΙΘΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ.

- Μα τους λέει ο άνθρωπος τις τρέχουσες εισφορές πώς τις παίρνει το σύστημα;
-  Αααα του λένε οι τρέχουσες είναι άλλο. Για την ρύθμιση, όμως, πρέπει να ανοίξετε έναν λογαριασμό στην τράπεζα και να μας τον δηλώσετε για να τραβάει το σύστημα αυτόματα τα χρήματα με πάγια εντολή αλλιώς δεν μπορεί να εισπράξουμε τα χρήματα!!!

Έτσι ο άνθρωπος με τον πιο παράλογο τρόπο έχασε την ρύθμιση που είχε κάνει και ο ΟΑΕΕ δεν εισέπραξε περίπου 4000 Ευρώ.

Παράλογο;


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων