Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

14/7/14

Έρευνα για τη Θαλασσαιμία τoυ Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών

Έρευνα για τη Θαλασσαιμία
Συμμετοχή τoυ Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) στο δίκτυο της Ευρωπαϊκής Ένωσης THALAMOSS

Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) συμμετέχει στο δίκτυο THALAMOSS, ένα Ερευνητικό Πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 13 εταίροι από Ερευνητικά Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια και Εταιρείες της Ιταλίας, της Κύπρου, της Ελλάδας, της Ολλανδίας, της Αγγλίας, της Τσεχίας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη του Προγράμματος από την πλευρά του ΙΙΒΕΑΑ Δρ. Ελένη Κατσαντώνη, το THALAMOSS συνδυάζει κλινική, βασική και μεταφραστική έρευνα με τελικό στόχο την ανάπτυξη νέων βιοδεικτών και στρατηγικών για την θεραπευτική εξατομικευμένη αντιμετώπιση της β-θαλασσαιμίας. Η στρατολόγηση, ο χαρακτηρισμός και η ομαδοποίηση των θαλασσαιμικών ασθενών, οι γενομικές και οι πρωτεομικές μελέτες που πραγματοποιούνται, καθώς και οι στοχευμένες στρατηγικές γονιδιακής θεραπείας που εφαρμόζονται, αποτελούν τις κύριες κατευθύνσεις έρευνας του Προγράμματος. Τα αποτελέσματα του ΙΙΒΕΑΑ είναι μέχρι στιγμής θετικά και τα ευρήματα βασικής έρευνας θα διαλευκάνουν τον μοριακό ρόλο σημαντικών παραγόντων για τη μεταγραφική ρύθμιση των γονιδίων των σφαιρινών και τη διαδικασία της ερυθροποίησης.


Μέσω της βελτίωσης της διάγνωσης των θαλασσαιμικών ασθενών, της ανακάλυψης καινούργιων βιοδεικτών και φαρμάκων, καθώς και της γονιδιακής θεραπείας, τελικός στόχος του Προγράμματος θα είναι η εξατομικευμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της β-θαλασσαιμίας στην Ελλάδα και παγκοσμίως.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Item Reviewed: Έρευνα για τη Θαλασσαιμία τoυ Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών Rating: 5 Reviewed By: medlabnews.gr

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο medlabnews.gr iatrikanea H αναδημοσίευση του συνόλου ή τμήματος άρθρου επιτρέπεται με την αναγραφή της Πηγής και του συγγραφέα του άρθρου.