Εκπαίδευση και Υποστήριξη στις οικογένειες των ασθενών με Νόσο Alzheimer | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εκπαίδευση και Υποστήριξη στις οικογένειες των ασθενών με Νόσο Alzheimer

Εκπαίδευση και Υποστήριξη 
στις οικογένειες των ασθενών με Νόσο Alzheimer
Η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών διοργανώνει Σεμινάρια Εκπαίδευσης και Υποστήριξης για φροντιστές ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ. Ο Πρώτος κύκλος σεμιναρίων αρχίζει την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014, ώρα 6 μ.μ. στο Κέντρο Ημέρας για ανοϊκούς ασθενείς της Εταιρείας, στους Αμπελοκήπους (Βαθέως 25 & Πανόρμου).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ δίωρες συναντήσεις, όπου οι φροντιστές των ανοϊκών ασθενών θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με την άνοια, όπως: Η Μνήμη και οι διαταραχές της, τα συμπτώματα και η εξέλιξη της νόσου Alzheimer, κληρονομικότητα, φαρμακοθεραπεία, προβλήματα συμπεριφοράς στην άνοια, πρακτικά θέματα για την καθημερινή φροντίδα ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ κ.ά., αλλά και να εκπαιδευθούν στη διαχείριση του ψυχικού φορτίου που προκαλεί στην οικογένεια η νόσος. 
         Οι φροντιστές των ανοϊκών ασθενών που παίρνουν μέρος στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Υποστήριξης καταρτίζονται υπεύθυνα, ώστε να αντιμετωπίσουν καλύτερα τον ασθενή τους, ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους με άλλους φροντιστές. Ενημερώνονται για τα προγράμματα λειτουργία του Κέντρου Ημέρας καθώς και για τις ομάδες ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης φροντιστών. 
Δηλώστε συμμετοχή στα τηλ. 210-7013271 εργάσιμες μέρες και ώρες και στο e-mail: info@alzheimerathens.gr 


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων