Κεντρική Εκδήλωση των ΚΕΠ Υγείας και Απολογισμός του Προγράμματος | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κεντρική Εκδήλωση των ΚΕΠ Υγείας και Απολογισμός του Προγράμματος

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Γιώργος Πατούλης, κατά τον χαιρετισμό του έκανε αναφορά στους λόγους για τους οποίους ιδρύθηκαν τα ΚΕΠ Υγείας, στη συμπληρωματική σχέση τους με τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την κάλυψη των ιατρικών παροχών σε επίπεδο πρόληψης και προαγωγής της υγείας των πολιτών. Ευχαρίστησε τους συναδέλφους Δημάρχους που πρωτοπορούν με την ίδρυση των ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο τους και ευχήθηκε καλή συνέχεια στην πορεία όλων των δημοτικών δομών των ΚΕΠ Υγείας. Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ
Γ. Πατούλης: «Με την Κεντρική Εκδήλωση των ΚΕΠ Υγείας και τον Απολογισμό του Προγράμματος αποδεικνύουμε ότι τηρούμε τους στόχους μας που αφορούν στην Πρόληψη και τη Προαγωγή της Υγείας των δημοτών μας»
Παρουσία  του Υπουργού εσωτερικών Π. Κουρουμπλή, Δημάρχων, εκπροσώπων των Δήμων και πλήθους κόσμου, έγινε ο Απολογισμός του Προγράμματος «Δημιουργία και Δικτύωση Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας για την Ανάπτυξη Προγραμμάτων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας» στην Κεντρική Αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου της HELEXPO, στο Μαρούσι. 
Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Γιώργος Πατούλης, κατά τον χαιρετισμό του έκανε  αναφορά στους λόγους για τους οποίους ιδρύθηκαν τα ΚΕΠ Υγείας, στη συμπληρωματική σχέση τους με τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την κάλυψη των ιατρικών παροχών σε επίπεδο πρόληψης και προαγωγής της υγείας των πολιτών. Ευχαρίστησε τους συναδέλφους Δημάρχους που πρωτοπορούν με την ίδρυση των ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο τους και ευχήθηκε καλή συνέχεια στην πορεία όλων των δημοτικών δομών των ΚΕΠ Υγείας.
Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο Υπουργός στην ομιλία του αναφέρθηκε στη καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής Διοίκησης και εξήρε το έργο των Δήμων, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στα ζητήματα της Πρόληψης εστιάζοντας στην ανάγκη αυτά να γίνουν κατανοητά από τον πολίτη και να μην διστάζει ούτε να φοβάται να εξετάζεται σύμφωνα με τα ισχύοντα ιατρικά πρωτόκολλα.
Το χαιρετισμό του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού Ανδρέα μετέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Δικτύου κ. Παπασπυρόπουλος. Ο Υπουργός Υγείας χαιρέτισε την αξιέπαινη προσπάθεια του Προέδρου του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ κ. Πατούλη για τη Δημιουργία και Δικτύωση Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας. Δήλωσε επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. «Στο πλαίσιο αυτό αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας η συνεργασία και ο συντονισμός με τις σχετικές δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης » δήλωσε ο Υπουργός.
Στη συνέχεια της Εκδήλωσης, το λόγο πήραν οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι από τις λοιπές 21 Δομές των ΚΕΠ Υγείας οι οποίοι και απηύθηναν έναν σύντομο χαιρετισμό για την αξία της Πρόληψης στις δομές τους και το όφελος για την υγεία των δημοτών τους. Στο πλαίσιο αυτό, παρεμβάσεις έκαναν ο κ. Κάρναβος Δήμαρχος Καλλιθέας και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, ο κ. Σταθόπουλος Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής και μέλος Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ,, ο κ. Καπλάνης Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, ο κ. Μπάμπαλος Δήμαρχος Ν. Ηρακλείου, ο κ. Καρπέτας Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, ο κ. Χατζηδάκης Δήμαρχος Π. Φαλήρου και ο κ. Ρούσσης Δήμαρχος Ωρωπού. Επίσης χαιρετισμό απήυθυναν εκ μέρους των Δημάρχων των Δομών τους, ο κ. Παντελιάς Αντιδήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού, η κα Σιμητροπούλου Αντιδήμαρχος Αλίμου, ο κ. Γιαννάκης Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης, ο κ. Ταλατάς Αντιδήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, ο κ. Τσίκλος Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, η κα Παπαδοπούλου Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου Λαγκαδά, η κα Νερατζουλάκη-Ρεπαπίνου Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Μονεμβασιάς, η κα Ζώτου Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Πυλαίας –Χορτιάτη και η κα Κωνσταντακοπούλου Συντονίστρια του Δήμου Περιστερίου.
Ακολούθησε η ομιλία του Γενικού Διευθυντή του Δικτύου κ. Σωτήρη Παπασπυρόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε στην Προληπτική Ιατρική με τη διασφάλιση της Υγείας των πολιτών σε 7 μείζονα νοσήματα, μέσω της Δικτύωσης και της Συνέχειας των υπηρεσιών.
Τέλος, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας κ. Γιώργος Κορμάς, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμβαλλόμενους για τη δημιουργία και στήριξη των ΚΕΠ Υγείας, τόνισε, ότι τα ΚΕΠ Υγείας θα συνεχίσουν το έργο τους και ανέλυσε τα Προγράμματα του Καρδιαγγειακού Κινδύνου, του Σχολικού Εκφοβισμού, του Ασφαλούς Διαδικτύου και της Παιδικής Παχυσαρκίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, o κ. Σοφρώνης Δήμαρχος Σαρωνικού, από το Δήμο Αμαρουσίου,  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Χαλιώτη, η Πρόεδρος κοινωνικής και πολιτικής αλληλεγγύης κα Λέκκα, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γαρδέλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τσιπουράκης, κ. Κατσιγιάννης, κα Βλάχου, ο κ. Μουρούτσος Διοικητικός Υπεύθυνος ΚΕΠ Υγείας. Επίσης, ο κ. Οικονομίδης Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, η κα Φωτεινού Αντιδήμαρχος Αγ. Παρασκευής, κ. Λεωτσάκος Αντιδήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, ο κ. Δημάκης Αντιδήμαρχος Αλίμου, η κα Πάσχου Αντιδήμαρχος Καλλιθέας, ο κ. Δαμάσκος Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, η κα Προυτζοπούλου Πρόεδρος   Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, ο κ. Λαδόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου, ο κ. Κανούτσης Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας. 


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων