Αύξηση κρουσμάτων βίας στην Ειδομένη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αύξηση κρουσμάτων βίας στην Ειδομένη


Το τελευταίο διάστημα οι Γιατροί του Κόσμου παρατηρούν την ανησυχητική αύξηση των περιστατικών βίας στο έδαφος της ΠΓΔΜ. Τα περιστατικά που καταγράφονται στο ιατρείο των ΓτΚ στην Ειδομένη αφορούν πολίτες τρίτων χωρών που επιχειρούν να εισέλθουν χωρίς άδεια στο έδαφός της.

Όπως προκύπτει από τα ιατρικά ευρήματα μας, οι άνθρωποι αυτοί φέρουν τραύματα στα άνω και κάτω άκρα, μώλωπες στο πρόσωπο και άλλα χτυπήματα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, τα τραύματα οφείλονται σε αλόγιστη βία των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ. Πιο συγκεκριμένα, από τις 12 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2016 καταγράψαμε 263 μαρτυρίες  τέτοιου είδους, ενώ την τελευταία εβδομάδα ένα στα δύο καταγεγραμμένα περιστατικά σχετίζονταν με άσκηση σωματικής βίας.


Οι Γιατροί του Κόσμου εκφράζουν την βαθιά ανησυχία τους για την κλιμάκωση των κρουσμάτων παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή των συνόρων και δηλώνουν ότι συνεχίζοντας την ιατρική φροντίδα χωρίς διακρίσεις στην Ειδομένη, θα βρίσκονται ενεργά στο πλευρό των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων