Διημερίδα νέων Ψυχιάτρων 19-20 Φεβρουαρίου 2016 | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Διημερίδα νέων Ψυχιάτρων 19-20 Φεβρουαρίου 2016

Η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας (ΕΛ.Ε.ΨΥ.), μέσα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών της δραστηριοτήτων, διοργανώνει στις 19 & 20 Φεβρουαρίου 2016 στον Πολυχώρο Gazarte στον Κεραμεικό, πολυθεματική διημερίδα, στην οποία Έλληνες και ξένοι καταξιωμένου κύρους επιστημονικοί δάσκαλοι, θα μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρίες πάνω σε θέματα αντιμετώπισης ποικίλων ψυχικών διαταραχών.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι, οι σύγχρονοι θεραπευτικοί στόχοι στην αντιμετώπισης της Σχιζοφρένειας, ο ρόλος των φαρμάκων μακράς δράσης, οι προοπτικές ανάπτυξης νέων αντιψυχωσικών φαρμάκων και κυρίως θα συζητηθεί το γιατί είναι σημαντική η πρώιμη και ορθά επιλεγμένη δια βίου φαρμακευτική θεραπεία.
Θα συζητηθούν επίσης οι Συναισθηματικές Διαταραχές, στοχεύοντας κυρίως στο κοινωνικό και όχι μόνο κόστος της Κατάθλιψης αλλά και της Διπολικής Διαταραχής, οι οποίες αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο μεταξύ των ψυχικών νόσων. Οι σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις των εν λόγω ψυχικών διαταραχών, σε συνδυασμό με τους προβληματισμούς που ανακύπτουν στην καθημερινή αντιμετώπισης ψυχογηριατρικών προβλημάτων, αποτελούν επίσης θέματα στη διημερίδα. 
Τέλος το αδιέξοδο στην αντιμετώπισης ψυχικών εκδηλώσεων, που προέρχονται από τη χρήση της κάνναβης και  του αλκοόλ στις σύγχρονες κοινωνίες, καθώς και η διαφοροδιαγνωστικοί και θεραπευτικοί προβληματισμοί που προκύπτουν στη καθημερινή άσκηση της ψυχιατρικής, για ένα μεγάλο αριθμό ψυχικά πασχόντων, θα αποτελέσουν επίσης αντικείμενο συζήτησης και γόνιμου διαλόγου μεταξύ των συμμετασχόντων.
Η συμμετοχή στη διημερίδα είναι περιορισμένη και για κάθε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Οργανωτικό Γραφείο ONE2ONE τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 7254383/385/388, e-mail: info@one2onesa.com.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ
Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΨΥ.
Ιωάννης Χατζημανώλης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων