Γέμισε το THE MALL «Παιδικά Χαμόγελα» από τη GSK | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γέμισε το THE MALL «Παιδικά Χαμόγελα» από τη GSK

Η εκστρατεία «Παιδικά Χαμόγελα», μια σημαντική πρωτοβουλία της GlaxoSmithKline που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη πρόληψη της μηνιγγίτιδας από μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β, δημιούργησε ένα πρωτότυπο περίπτερο στο The Mall Athens για μικρούς και μεγάλους. Οι γονείς που επισκέφτηκαν το περίπτερο, από τις 16 έως 21 Δεκεμβρίου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νόσο μέσω ειδικού φυλλαδίου και ταυτόχρονα τα παιδιά τους να κάνουν τα «όνειρά» τους… πραγματικότητα μέσα από τις ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες! 

Μέσα σε ένα εξαιρετικά γιορτινό κλίμα λοιπόν, η GSK δημιούργησε ένα μοναδικό χώρο όπου, οι μικροί μας φίλοι καλούνταν να συμμετάσχουν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες και… πειράματα, ενώ ένας σκιτσογράφος αποτύπωνε σε χαρτί τα «όνειρά» τους. Παράλληλα, οι γονείς ενημερώνονταν για τη νόσο και τη σημασία της πρόληψης, απολαμβάνοντας ξέγνοιαστες στιγμές με τα παιδιά τους. 
Η μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα και σηψαιμία είναι μία νόσος χωρίς διακρίσεις και μπορεί να προσβάλει κάθε ηλικιακή ομάδα, με τα βρέφη, νήπια, έφηβους και νεαρούς ενήλικες να αποτελούν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς1. Το 75% των περιπτώσεων μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας στη χώρα μας προκαλείται από μηνιγγιτιδόκοκκο οροομάδας Β1. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο καταγράφονται από το Eθνικό Kέντρο Aναφοράς Mηνιγγίτιδας περίπου 60-70 περιστατικά μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου, τα περισσότερα από αυτά σε παιδιά1. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), περίπου 1 στα 10 άτομα που προσβάλλονται καταλήγει, παρά τη θεραπεία2. Από αυτούς που επιβιώνουν, 1 στους 5 εμφανίζει σοβαρές μόνιμες αναπηρίες, όπως εγκεφαλική βλάβη, επιληπτικούς σπασμούς, απώλεια της ακοής και μαθησιακές δυσκολίες, ενώ είναι δυνατό να υποστεί μέχρι και ακρωτηριασμό άκρων2. Ο καλύτερος τρόπος να προληφθεί η μηνιγγίτιδα είναι ο εμβολιασμός3. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σήμερα το εμβόλιο για την οροομάδα Β είναι πραγματικότητα και δίνει τη δυνατότητα στην παιδιατρική κοινότητα να συμβάλλει δραστικά στη μείωση της νόσου. 
Εκτός από διαδραστικές πρωτοβουλίες, η εκστρατεία «Παιδικά Χαμόγελα» περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνιακών ενεργειών σε παραδοσιακά και ψηφιακά μέσα με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και πρόληψη.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων