Μελέτες έχουν δείξει στο παρελθόν, ότι τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά αποτελούν ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τα άτομα που επιθυμούν να ελέγξουν το βάρος τους.
Στην κατεύθυνση αυτή, έρχεται μια νέα μελέτη των Drewnowski και Rehm που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2016 στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition and Diabetes, να δώσει σημαντικές πληροφορίες και απαντήσεις στους ισχυρισμούς που θέλουν τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά να σχετίζονται με υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας, ή και διαβήτη τύπου 2, αντί να βοηθούν τους ανθρώπους να διαχειριστούν το βάρος τους.
Η συγκεκριμένη μελέτη, έδειξε ότι στην πραγματικότητα, τα άτομα που προσπαθούν να χάσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά. Ομοίως, οι άνθρωποι που είναι στην έναρξη της εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 μπορεί επίσης να στραφούν σε τρόφιμα και ροφήματα με γλυκαντικά, όχι μόνο στην προσπάθειά τους να χάσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους, αλλά και για να αποφύγουν την κατανάλωση των προστιθέμενων σακχάρων και να διαχειριστούν καλύτερα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους.
Συνολικά, η νέα δημοσίευση των Drewnowski και Rehm δείχνει ότι, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά στην προσπάθειά τους να μειώσουν τις προσλαμβανόμενες θερμίδες και να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά το σωματικό τους βάρος, με πληθώρα επιστημονικών στοιχείων να επιβεβαιώνει ότι αυτή η στρατηγική μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό διατροφικό εργαλείο και ότι η χρήση ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών μπορεί πράγματι να συμβάλλει στην απώλεια βάρους.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου