Ναυάγησε η συμφωνία της φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η Allergan | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ναυάγησε η συμφωνία της φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η Allergan

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η Allergan, που έχει έδρα της την Ιρλανδία, ανακοίνωσαν επισήμως ότι ακυρώνουν τη συμφωνία συγχώνευσής τους ύψους 160 δισ. δολαρίων, σε μια μεγάλη νίκη της πρωτοβουλίας του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να σταματήσει τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων που γίνονται με σκοπό τη φοροαποφυγή. 
Η απόφαση των δύο εταιριών έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης νέων κανόνων από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι στόχο έχουν να σταματήσουν τέτοιου είδους συμφωνίες.
Πέραν του φορολογικού παράγοντα, η συμφωνία των δύο θα συνδύαζε τα δημοφιλή προϊόντα ομορφιάς της Allergan (όπως το Botox) με το «οπλοστάσιο» των προστατευμένων από πατέντα φαρμάκων της Pfizer. 

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η διάλυση αυτή δεν ανατρέπει τα σχέδια της Allergan να πουλήσει τη μονάδα γενοσήμων φαρμάκων της στην ισραηλινή Teva έναντι 40 δισ. δολ, σε ένα deal που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. 
Τέλος από την ακύρωση αυτή της συμφωνίας χάλασαν τα σχέδια της Pfizer, που ανακοίνωσε μείωση του κύκλου εργασιών της κατά 2,2% το γ΄τρίμηνο του έτους (διαμορφώθηκε στα 12,09 δισ. δολ.) και θα αποκτούσε πρόσβαση στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δραστηριότητες της Allergan, που «έτρεχαν» με ρυθμό 10%.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων