ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Εξυπηρέτησαν ανασφάλιστους και χρεώνονται 200 ευρώ ανά παραπεμπτικό - Κράτος παραλόγου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Εξυπηρέτησαν ανασφάλιστους και χρεώνονται 200 ευρώ ανά παραπεμπτικό - Κράτος παραλόγου

Για σύμβαση δουλοπαροικίας, την οποία έχουν υπογράψει κάνουν λόγο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας, ότι οι ελπίδες για μία κίνηση καλής θέλησης από τον Οργανισμό να αναγνωρίσει την ανοχή και την συμμετοχή μας στην ΠΦΥ, όντας απλήρωτοι για πολλούς μήνες, αποδεικνύονται φρούδες.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, σε μία ανακοίνωση που καταγράφει με ρεαλισμό το τι περνούν, αναφέρουν, ότι δεν έχουν πληρωθεί για το 2016 ούτε ένα ευρώ, αλλά αντίθετα, έχουν εξυπηρετήσει ανασφάλιστους και χρεώνονται με 200 ευρώ ανά παραπεμπτικό, ενώ γενικότερα, βιώνουν το παράλογο και την παράνοια του ελληνικού κράτους που εξακολουθεί να στοχοποιεί τον επιστημονικό κόσμο, αφού πρώτα τον εξαντλήσει. 


Οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ασκούν βιοποριστικό ιδιωτικό επάγγελμα, μετά από πολυετείς σπουδές, εξειδίκευση, μετεκπαίδευση και ατελείωτες εργατοώρες σκληρής δουλειάς, υπογραμμίζει το θεσμικό όργανο των γιατρών η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, προσθέτοντας:

«Η άδικη λεόντεια διαχρονική πολιτική της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ έχει επιφέρει την απαξίωση του ιατρικού έργου σε μία οικονομικά ζημιογόνο και άκρως ψυχοφθόρα σύμβαση:

Η στάση πληρωμής του ΕΟΠΥΥ το 2015 για τις επισκέψεις του Β’ εξαμήνου, χρεώνει τους κλινικούς ιατρούς με ένα επιπρόσθετο φόρο (βάσει της έκδοσης του τιμολογίου παροχής υπηρεσιών) που κυμαίνεται από 1.200 έως 4.200 ευρώ ανάλογα με την δήλωση εισοδήματος.

Χωρίς να έχουμε πληρωθεί ούτε 1 ευρώ για το πρώτο τετράμηνο του 2016, έχουν εκδοθεί τιμολόγια, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ήδη φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις που υπερβαίνουν τις 4.500 ευρώ, για εισόδημα που ΔΕΝ έχει καν εισπραχθεί.

Καμία πληρωμή δεν έχει πραγματοποιηθεί από τον Ιανουάριο, καθώς με την αλλαγή του συστήματος εκκαθάρισης με δειγματοληπτικό έλεγχο, δεν έχει εκδοθεί ακόμη η κοινή Υπουργική Απόφαση που να καθορίζει την ακριβή διαδικασία.
Από καταγγελίες μελών μας για περικοπή 200 ευρώ !! κατά την εκκαθάριση επίσκεψης αξίας 10 ευρώ, προέκυψε αιτιολογικό ότι το ηλεκτρονικό σύστημα παρουσίασε σφάλμα ταυτοποίησης της ασφαλιστικής ενημερότητας του ΑΜΚΑ ασθενών, που στην ουσία ήταν ανασφάλιστοι !! Χωρίς υπαιτιότητα του ιατρού αλλά του συστήματος !

Ενημερωθήκαμε ότι κατά την εκκαθάριση των επισκέψεων των πρώτων μηνών προκύπτει μία περικοπή που δεν ξεπερνάει το 0,20%, όπου προσμετρώνται και η αμέλεια της σφραγίδας ή της υπογραφής και το ηλεκτρονικό σφάλμα του ΑΜΚΑ, που δε συνιστά παραβατική συμπεριφορά αλλά παρόλα αυτά μας καταλογίζεται αδίκως και με πάγωμα πληρωμής !!, εάν ασκηθεί το δικαίωμα της ένστασης !!

Εξυπηρετήσαμε ανασφάλιστους και χρεωνόμαστε τουλάχιστον 200 ευρώ ανά παραπεμπτικό !! Δεν υπάρχουν πια λόγια. Τα αφήνουμε στην κρίση των πολιτών αυτής της χώρας.

Ενημερώνουμε τους αγαπητούς ασφαλισμένους και τα σωματεία των ασθενών που επικοινώνησαν μαζί μας σε ένδειξη συμπαράστασης ότι τους ευχαριστούμε θερμά για την κατανόησή τους, γιατί το πάθημά τους είναι και δικό μας.

Γι αυτούς, και μόνο για αυτούς, προσπαθούμε να αντικρούσουμε το άδικο και ανελέητο χρόνιο μαστίγωμα. Επειδή οι ασφαλιστικές εισφορές που τους παρακρατούνται δεν καταλήγουν στο δικό μας πορτοφόλι, τους ενημερώνουμε ότι την ασφάλισή τους δεν την καλύπτει ο Οργανισμός, αλλά εμείς οι ιατροί. Μόνο που πολλοί από εμάς, έχουμε οικογενειακές υποχρεώσεις και αδυνατούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε απλήρωτοι. Από 01/06/2016. Και λυπούμαστε ειλικρινά».

Και καταλήγει η Ένωση γιατρών ΕΟΠΥΥ, λέγοντας: «Συνιστούμε στους ιατρούς μέλη μας, να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία, στα μέτρα του δυνατού, στηρίζοντας τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων