Νέα θεραπευτική αντιμετώπιση για καρδιακή ανεπάρκεια μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νέα θεραπευτική αντιμετώπιση για καρδιακή ανεπάρκεια μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου


Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια εξελικτική και απειλητική για τη ζωή νόσος, την οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις θα αναπτύξουν στη διάρκεια της ζωής τους 1 στα 5 άτομα ανεξαρτήτως φύλου. Η καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί την κύρια αιτία νοσηλείας για τους ασθενείς άνω των 65 ετών στις ανεπτυγμένες χώρες. Περίπου οι μισοί από τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια έχουν καρδιακή ανεπάρκεια με μειωμένο κλάσμα εξώθησης (HFrEF), το οποίο σημαίνει ότι η καρδιά δεν συστέλλεται με αρκετή δύναμη, συνεπώς αντλείται λιγότερο αίμα.

Η Novartis ανακοίνωσε νέα δεδομένα αναλύσεων της μελέτης PARADIGM-HF, τα οποία δείχνουν ότι το σύμπλοκο σακουμπιτρίλης/βαλσαρτάνης προσέφερε σταθερά οφέλη στους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια με μειωμένο κλάσμα εξώθησης (HFrEF), ακόμη και όταν οι ασθενείς θεωρούνταν κλινικά σταθεροί και ανεξάρτητα  από την υποκείμενη θεραπεία.

Νέα έρευνα δείχνει ότι το σύμπλοκο σακουμπιτρίλης/βαλσαρτάνης (LCZ696) της Novartis μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου ή νοσηλείας για καρδιακή ανεπάρκεια, προσφέροντας όφελος στους ασθενείς με μειωμένο κλάσμα εξώθησης (HFrEF) ανεξάρτητα από προηγούμενες νοσηλείες για καρδιακή ανεπάρκεια ή από την υποκείμενη θεραπεία

• Η ανάλυση έδειξε ότι το σύμπλοκο σακουμπιτρίλης/βαλσαρτάνης ωφέλησε ασθενείς που θεωρούνταν κλινικά σταθεροί χωρίς καμία ή χωρίς πρόσφατη νοσηλεία για καρδιακή ανεπάρκεια, στον ίδιο βαθμό που ωφέλησε ασθενείς που ήταν λιγότερο σταθεροί (νοσηλεία λόγω καρδιακής ανεπάρκειας κατά τους 3 μήνες πριν από την ένταξή τους στη μελέτη).

• Για περισσότερους από τους μισούς ασθενείς που θεωρήθηκαν κλινικά σταθεροί, το πρώτο επεισόδιο που καταγράφηκε στα πλαίσια της μελέτης (μεταξύ καρδιαγγειακού θανάτου, θανάτου ανεξαρτήτως αιτιολογίας, νοσηλείας λόγω καρδιακής ανεπάρκειας) ήταν ο καρδιαγγειακός θάνατος.

• Σε δευτερογενή ανάλυση, οι ασθενείς που λάμβαναν σύμπλοκο σακουμπιτρίλης/βαλσαρτάνης είχαν περίπου 20% μείωση κινδύνου για καρδιαγγειακό θάνατο ή νοσηλεία για καρδιακή ανεπάρκεια σε σύγκριση με όσους λάμβαναν εναλαπρίλη, ανεξάρτητα  από την υποκείμενη θεραπεία.


«Η νέα αυτή ανάλυση δείχνει ότι οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια δεν είναι ποτέ πραγματικά σταθεροί, δεδομένου ότι για την πλειονότητα των ασθενών αυτών το πρώτο κλινικό συμβάν ήταν ο θάναος (σημείωση: χωρίς προηγούμενη νοσηλεία για καρδιακή ανεπάρκεια). Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε τους ασθενείς να επιδεινωθούν για να ωφεληθούν από το σύμπλοκο σακουμπιτρίλης/βαλσαρτάνης και να βελτιώσουν τις πιθανότητες για μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης», δήλωσε ο Vas Narasimhan, Global Head, Drug Development and Chief Medical Officer της Novartis. «Αυτά τα στοιχεία δείχνουν, επίσης, ότι η θεραπεία με σύμπλοκο σακουμπιτρίλης/βαλσαρτάνης οδήγησε σε τουλάχιστον 20% μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακό θάνατο ή νοσηλεία λόγω καρδιακής ανεπάρκειας σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια με μειωμένο κλάσμα εξώθησης (HFrEF), συμπεριλαμβανομένων και των ασθενών που θεωρούνταν κλινικά σταθεροί και ανεξαρτήτως λοιπών θεραπειών που λάμβαναν».

Σε μια άλλη ανάλυση της μελέτης PARADIGM-HF φάνηκε ότι:
• Το σύμπλοκο σακουμπιτρίλης/βαλσαρτάνης προσέφερε σταθερά οφέλη για ασθενείς με μειωμένο κλάσμα εξώθησης (HFrEF), μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιαγγειακό θάνατο ή νοσηλεία λόγω καρδιακής ανεπάρκειας κατά περίπου 20% σε σύγκριση με την εναλαπρίλη, ανεξαρτήτως λοιπών θεραπειών για καρδιακή ανεπάρκεια.
• Τα οφέλη αυτά του συμπλόκου σακουμπιτρίλης/βαλσαρτάνης παρατηρήθηκαν για ασθενείς που λάμβαναν υψηλότερες ή χαμηλότερες δόσεις β-αναστολέων, σε ασθενείς με ή χωρίς εμφυτεύσιμο απινιδωτή (ICD) ή απινιδωτή καρδιακού επανασυγχρονισμού (CRT-D) –δύο προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται αρκετά για την καρδιακή ανεπάρκεια - καθώς και σε ασθενείς που λάμβαναν ή όχι ανταγωνιστές αλδοστερόνης (MRA).

Σχετικά με το σύμπλοκο σακουμπιτρίλης/βαλσαρτάνης
Το σύμπλοκο σακουμπιτρίλης/βαλσαρτάνης χορηγείται δύο φορές την ημέρα για τη θεραπεία της συμπτωματικής καρδιακής ανεπάρκειας σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια με μειωμένο κλάσμα εξώθησης. Η αποτελεσματικότητα του συμπλόκου επιτυγχάνεται μέσω της ενίσχυσης του προστατευτικού νευροορμονικού συστήματος της καρδιάς (σύστημα νατριουρητικών πεπτιδίων), και της ταυτόχρονης καταστολής των βλαβερών συνεπειών του συστήματος ρενίνης-αγγειοτασίνης-αλδοστερόνης (RAAS). Το σύμπλοκο αποτελείται από τη δραστική ουσία σακουμπιτρίλη, ένα νέο φαρμακευτικό μόριο που δρα ως αναστολέας της νεπριλυσίνης, καθώς και τη δραστική ουσία βαλσαρτάνη, που δρα ως αποκλειστής των υποδοχέων αγγειοτασίνης (ARB).
Το σύμπλοκο σακουμπιτρίλης/βαλσαρτάνης έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου και νοσηλείας λόγω καρδιακής ανεπάρκειας σε σύγκριση με την εναλαπρίλη. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο θνητότητας κάθε αιτιολογίας σε σύγκριση με την εναλαπρίλη.Η σακουμπιτρίλη/βαλσαρτάνη ενδείκνυται σε ενήλικες ασθενείς για τη θεραπεία της συμπτωματικής χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας με μειωμένο κλάσμα εξώθησης.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων