Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επεκτείνεται εν μέσω κρίσης, με νέα διαγνωστικά κέντρα στην Αθήνα και την εγκατάσταση της τελευταίας γενιάς ποζιτρονικής υπολογιστικής τομογραφίας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επεκτείνεται εν μέσω κρίσης, με νέα διαγνωστικά κέντρα στην Αθήνα και την εγκατάσταση της τελευταίας γενιάς ποζιτρονικής υπολογιστικής τομογραφίας


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, Διευθυντή Σύνταξης, medlabnews.gr και iatrikanea.gr


Σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο ο Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, κ. Ευάγγελος Σπανός, Μ.D., M.Sc., Ph. D., ανακοίνωσε την εγκατάσταση της τελευταίας γενιάς ποζιτρονικής υπολογιστικής τομογραφίας PET/CT Discovery IQ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και του πρώτου αθόρυβου μαγνητικού τομογράφου MR Optima 450W with GEM Suite της GE Healthcare, 1.5 Tesla στην Βιοϊατρική Αμπελοκήπων.  Επίσης ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας πέντε νέων διαγνωστικών μονάδων του Ομίλου στο Μενίδι, τη Νέα Σμύρνη, τον Άγιο Στέφανο, την Πεύκη και τα Μελίσσια στο πλαίσιο της ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της.  Παράλληλα, ο Jean-Michel Malbrancq, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GE Healthcare Ευρώπης εξήγησε ότι “Η συνεργασία μας με τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διαρκεί πάνω από 15 χρόνια. Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό συνεργάτη στη βελτίωση της ποιότητας και της πρόσβασης στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Είναι τιμή μας που επέλεξε αυτές τις σύγχρονες τεχνολογίες, οι οποίες θα βοηθήσουν τους γιατρούς να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους ασθενείς τους”. 

Σε ερώτηση μας πώς είναι δυνατόν εν μέσω κρίσης και με τον ΕΟΠΥΥ να οφείλει αρκετά η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ να επενδύει, ο κ. Σπανός είπε:

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ευτυχώς έχει μια πολύ καλή συνεργασία με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες οπότε έτσι μπορεί και βρίσκει την απαιτούμενη ρευστότητα. Επίσης έχει επεκταθεί αρκετό καιρό στις κλινικές μελέτες οπότε και από τις φαρμακευτικές εταιρείες καλύπτει άλλο ένα τμήμα των εσόδων της.  

Σε ερώτηση μας για το πόσο είναι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ εξήγησε ότι:
O EOΠΥΥ μας οφείλει 2 με 3 μήνες του 2016 και επίσης οφείλει παλαιότερα ληξιπρόθεσμα που έρχονται από το 2007. Ενώ αποδεχθήκαμε έκπτωση της τάξεως του 20% σε αυτά ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει μόνο ένα τμήμα της τάξης του 25%. Ο τζίρος του ΕΟΠΥΥ όπως είπε αγγίζει το 65% του συνόλου του ΟΜΙΛΟΥ. 
Σε αυτό το σημείο εξήγησε ότι η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υφίσταται το μεγαλύτερο rebate και clawback που φτάνει στο ύψος του 61% σε σχέση με τα μικρά εργαστήρια που έχουν μόνο 10% και τα υπόλοιπα που έχουν μόνο 40%. Οι συνολικές οφειλές του ΕΟΠΥΥ στον ΟΜΙΛΟ αγγίζουν τα 18.000.000 Ευρώ.


Σχετικά με τα μηχανήματα
Η Ποζιτρονική Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT) μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη απεικόνιση διαφόρων τύπων κακοήθειας και να συνεισφέρει στη βελτίωση της διάγνωσης, σταδιοποίησης, παρακολούθησης του θεραπευτικού αποτελέσματος, την έγκαιρη απεικόνιση υποτροπής της νόσου, στον καλύτερο σχεδιασμό της ακτινοθεραπείας και γενικότερα να οδηγήσει στη λήψη ορθότερων θεραπευτικών αποφάσεων. Η PET/CT συνδυάζει την ανατομική απεικόνιση (CT) με τη λειτουργική-μεταβολική απεικόνιση (ΡΕΤ), που επιτρέπει την οπτικοποίηση της δραστηριότητας  του κυτταρικού μεταβολισμού μέσω της χρήσης ειδικών ανιχνευτών. Με τον τρόπο αυτό γίνεται πραγματικότητα τόσο η διάγνωση σύνθετων περιπτώσεων, καθώς και η παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου.

Αντίστοιχα,  ο μαγνητικός τομογράφος MR Optima 450W with GEM Suite της GE Healthcare, 1.5 Tesla είναι ένα δυνατό σύστημα, ικανό να ανταπεξέλθει σε όλες τις απαιτήσεις της σύγχρονης απεικόνισης της μαγνητικής τομογραφίας. Είναι ένας ευρύς, φωτεινός μαγνητικός τομογράφος, με ανοιχτό σχεδιασμό, χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν τον υπέρβαρο ασθενή ή τον εξεταζόμενο που αισθάνεται κλειστοφοβία. Ισχυρό του σημείο, που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα ήδη εγκατεστημένα μηχανήματα στην πόλη μας είναι η δυνατότητα λήψης εικόνων και εκτέλεσης εξετάσεων, χρησιμοποιώντας ακολουθίες silent, μηδενίζοντας ουσιαστικά τον θόρυβο που ακούει ο εξεταζόμενος κατά την ώρα της λήψης των εικόνων. Η εξέταση γίνεται πλέον ευχάριστη για τον ενήλικα εξεταζόμενο, ενώ τίποτα δεν εμποδίζει τους μικρούς μας ασθενείς να κοιμηθούν κατά την ώρα της εξέτασης.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων