728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

31/5/16

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επεκτείνεται εν μέσω κρίσης, με νέα διαγνωστικά κέντρα στην Αθήνα και την εγκατάσταση της τελευταίας γενιάς ποζιτρονικής υπολογιστικής τομογραφίας

Τρίτη, Μαΐου 31, 2016

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, Διευθυντή Σύνταξης, medlabnews.gr και iatrikanea.gr


Σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο ο Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, κ. Ευάγγελος Σπανός, Μ.D., M.Sc., Ph. D., ανακοίνωσε την εγκατάσταση της τελευταίας γενιάς ποζιτρονικής υπολογιστικής τομογραφίας PET/CT Discovery IQ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και του πρώτου αθόρυβου μαγνητικού τομογράφου MR Optima 450W with GEM Suite της GE Healthcare, 1.5 Tesla στην Βιοϊατρική Αμπελοκήπων.  Επίσης ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας πέντε νέων διαγνωστικών μονάδων του Ομίλου στο Μενίδι, τη Νέα Σμύρνη, τον Άγιο Στέφανο, την Πεύκη και τα Μελίσσια στο πλαίσιο της ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της.  Παράλληλα, ο Jean-Michel Malbrancq, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GE Healthcare Ευρώπης εξήγησε ότι “Η συνεργασία μας με τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διαρκεί πάνω από 15 χρόνια. Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό συνεργάτη στη βελτίωση της ποιότητας και της πρόσβασης στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Είναι τιμή μας που επέλεξε αυτές τις σύγχρονες τεχνολογίες, οι οποίες θα βοηθήσουν τους γιατρούς να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους ασθενείς τους”. 

Σε ερώτηση μας πώς είναι δυνατόν εν μέσω κρίσης και με τον ΕΟΠΥΥ να οφείλει αρκετά η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ να επενδύει, ο κ. Σπανός είπε:

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ευτυχώς έχει μια πολύ καλή συνεργασία με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες οπότε έτσι μπορεί και βρίσκει την απαιτούμενη ρευστότητα. Επίσης έχει επεκταθεί αρκετό καιρό στις κλινικές μελέτες οπότε και από τις φαρμακευτικές εταιρείες καλύπτει άλλο ένα τμήμα των εσόδων της.  

Σε ερώτηση μας για το πόσο είναι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ εξήγησε ότι:
O EOΠΥΥ μας οφείλει 2 με 3 μήνες του 2016 και επίσης οφείλει παλαιότερα ληξιπρόθεσμα που έρχονται από το 2007. Ενώ αποδεχθήκαμε έκπτωση της τάξεως του 20% σε αυτά ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει μόνο ένα τμήμα της τάξης του 25%. Ο τζίρος του ΕΟΠΥΥ όπως είπε αγγίζει το 65% του συνόλου του ΟΜΙΛΟΥ. 
Σε αυτό το σημείο εξήγησε ότι η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υφίσταται το μεγαλύτερο rebate και clawback που φτάνει στο ύψος του 61% σε σχέση με τα μικρά εργαστήρια που έχουν μόνο 10% και τα υπόλοιπα που έχουν μόνο 40%. Οι συνολικές οφειλές του ΕΟΠΥΥ στον ΟΜΙΛΟ αγγίζουν τα 18.000.000 Ευρώ.


Σχετικά με τα μηχανήματα
Η Ποζιτρονική Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT) μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη απεικόνιση διαφόρων τύπων κακοήθειας και να συνεισφέρει στη βελτίωση της διάγνωσης, σταδιοποίησης, παρακολούθησης του θεραπευτικού αποτελέσματος, την έγκαιρη απεικόνιση υποτροπής της νόσου, στον καλύτερο σχεδιασμό της ακτινοθεραπείας και γενικότερα να οδηγήσει στη λήψη ορθότερων θεραπευτικών αποφάσεων. Η PET/CT συνδυάζει την ανατομική απεικόνιση (CT) με τη λειτουργική-μεταβολική απεικόνιση (ΡΕΤ), που επιτρέπει την οπτικοποίηση της δραστηριότητας  του κυτταρικού μεταβολισμού μέσω της χρήσης ειδικών ανιχνευτών. Με τον τρόπο αυτό γίνεται πραγματικότητα τόσο η διάγνωση σύνθετων περιπτώσεων, καθώς και η παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου.

Αντίστοιχα,  ο μαγνητικός τομογράφος MR Optima 450W with GEM Suite της GE Healthcare, 1.5 Tesla είναι ένα δυνατό σύστημα, ικανό να ανταπεξέλθει σε όλες τις απαιτήσεις της σύγχρονης απεικόνισης της μαγνητικής τομογραφίας. Είναι ένας ευρύς, φωτεινός μαγνητικός τομογράφος, με ανοιχτό σχεδιασμό, χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν τον υπέρβαρο ασθενή ή τον εξεταζόμενο που αισθάνεται κλειστοφοβία. Ισχυρό του σημείο, που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα ήδη εγκατεστημένα μηχανήματα στην πόλη μας είναι η δυνατότητα λήψης εικόνων και εκτέλεσης εξετάσεων, χρησιμοποιώντας ακολουθίες silent, μηδενίζοντας ουσιαστικά τον θόρυβο που ακούει ο εξεταζόμενος κατά την ώρα της λήψης των εικόνων. Η εξέταση γίνεται πλέον ευχάριστη για τον ενήλικα εξεταζόμενο, ενώ τίποτα δεν εμποδίζει τους μικρούς μας ασθενείς να κοιμηθούν κατά την ώρα της εξέτασης.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ επεκτείνεται εν μέσω κρίσης, με νέα διαγνωστικά κέντρα στην Αθήνα και την εγκατάσταση της τελευταίας γενιάς ποζιτρονικής υπολογιστικής τομογραφίας Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides