Συμφωνία ανταλλαγής, η Sanofi τα Καταναλωτικά Προιόντα Υγείας και η Boehringer Ingelheim τον Κτηνιατρικό Τομέα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συμφωνία ανταλλαγής, η Sanofi τα Καταναλωτικά Προιόντα Υγείας και η Boehringer Ingelheim τον Κτηνιατρικό Τομέα


Η Sanofi και η Boehringer  Ingelheim ανακοίνωσαν την υπογραφή των συμβολαίων για τη διασφάλιση της στρατηγικής συναλλαγής που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015 και αφορά στην ανταλλαγή του Κτηνιατρικού Τομέα της Sanofi (“Merial”) με τον Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας (CHC) της Boehringer Ingelheim. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής που αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τα τέλη του 2016 και η οποία υπόκειται σε έγκριση από όλες τις ρυθμιστικές αρχές σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Η ενσωμάτωση του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας (CHC) της Boehringer Ingelheim στη Sanofi και της Merial στη Boehringer Ingelheim θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Όταν ολοκληρωθεί, η εν λόγω συναλλαγή θα είναι μια από τις μεγαλύτερες ανταλλαγές Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων της φαρμακευτικής βιομηχανίας και η πιο σημαντική στην ιστορία και των δύο εταιρειών.

Ο καθηγητής Dr. Andreas Barner, Chairman of the Board, Boehringer Ingelheim, δήλωσε: “Είναι μία νίκη τόσο για την Boehringer Ingelheim όσο και για τη Sanofi. Επιπλέον, πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην ιστορία της εταιρείας μας. Καταδεικνύει τον σταθερό προσανατολισμό της επιχείρησής μας προς καινοτόμους τομείς. Ως φαρμακευτική εταιρεία που εστιάζει στην έρευνα, θα ενισχύσουμε σημαντικά τη θέση μας στη μελλοντική κτηνιατρική αγορά και ενδέχεται να γίνουμε ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες παγκοσμίως σε αυτόν τον τομέα. Η ομοιότητα στην κουλτούρα και τις προσεγγίσεις της BI και της Sanofi θα διασφαλίσει ότι οι αποκτηθείσες επιχειρηματικές δραστηριότητες από τον άλλο εταίρο θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στο μέλλον.”

Ο κ. Olivier Brandicourt, M.D., Chief Executive Officer, Sanofi, δήλωσε: “Με την υπογραφή αυτών των συμβολαίων, πετυχαίνουμε έναν από τους βασικούς στόχους του Στρατηγικού μας Χάρτη (Roadmap 2020), δηλαδή να αναδειχθούμε σε ηγέτη στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων  και σε κορυφαία παγκόσμια εταιρεία με πολυσχιδή δραστηριότητα στον τομέα της ανθρώπινης υγείας. Αυτή η ανταλλαγή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων θα φέρει ένα συμπληρωματικό χαρτοφυλάκιο στον τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της εταιρείας μας με ευρέως αναγνωρισμένα επώνυμα προϊόντα, επιτρέποντας τη δημιουργία αξίας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, καθώς και την ενίσχυση της παρουσίας μας στις αγορές σημαντικών χωρών.”

Η στρατηγική ανταλλαγή θέτει τα θεμέλια ώστε και οι δύο εταιρείες να αποκτήσουν το επιθυμητό μέγεθος και κλίμακα σε δύο ιδιαίτερα ελκυστικούς φαρμακευτικούς τομείς δραστηριότητων. Μετα την επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο τομέας Καταναλωτικών Προϊόντων της Boehringer Ingelheim –με επιχειρηματική αξία ύψους €6,7 δισ.– θα μεταφερθεί στη Sanofi και η Merial της Sanofi –με επιχειρηματική αξία ύψους €11,4 δισ.θα μεταφερθεί στην Boehringer Ingelheim. Η συναλλαγή περιλαμβάνει την καταβολή μετρητών ύψους €4,7 δισ. στη Sanofi, ποσό που αντιστοιχεί στη διαφορά της αξίας των δύο επιχειρήσεων. Λαμβάνοντας υπόψη τα προσδοκώμενα οφέλη από τον αποκτηθέντα Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων, τη σταδιακή εφαρμογή συνεργασιών και τη χρήση τμήματος των καθαρών εσόδων για την επαναγορά μετοχών, η Sanofi αναμένει ότι η συνολική συναλλαγή θα είναι ουδέτερη σε ό,τι αφορά τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) το 2017 και αυξητική κατά τα επόμενα έτη.

Ο συνδυασμός των συμπληρωματικών χαρτοφυλακίων και των τεχνολογικών πλατφορμών της Merial και της Boehringer Ingelheim στα αντι-παρασιτικά, τα εμβόλια και τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα θα μπορούσε να τοποθετήσει την ενοποιημένη εταιρεία σε μια πιο ανταγωνιστική θέση σε βασικούς τομείς ανάπτυξης της βιομηχανίας και θα προσέφερε υψηλότερη αξία και καινοτομία στους καταναλωτές παγκοσμίως. Ο Κτηνιατρικός Τομέας της Boehringer Ingelheim θα υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις του, οι οποίες υπολογίζεται να ανέλθουν σε περίπου €3,8 δισ. με βάση τις παγκόσμιες πωλήσεις για το 2015.

Με αυτή τη συναλλαγή, ηSanofi θα προχωρήσει στην ενοποίηση του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της Boehringer Ingelheim σε όλες τις χώρες, με εξαίρεση την Κίνα. Οι πωλήσεις του ενοποιημένου Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων θα ανέλθουν σε περίπου €4,9 δισ. με βάση τις παγκόσμιες πωλήσεις για το 2015. Χάρη στην προσθήκη ενός σημαντικού συμπληρωματικού χαρτοφυλακίου επώνυμων προϊόντων, η Sanofi θα ενισχύσει τη θέση της σε αρκετές από τις στρατηγικές κατηγορίες τηςστα Αναλγητικά, στα φάρμακα για την αλλεργία, τον Βήχα & το Κρυολόγημα, στη Γυναικεία Φροντίδα, στην Υγεία του Γαστρεντερικού Συστήματος και τις Βιταμίνες, στα Μέταλλα και τα Συμπληρώματα Διατροφής.

Ο κ. Hubertus von Baumbach, Chairman of the Board, Boehringer  Ingelheim, δήλωσε: Γνωρίζουμε, όπως και η Sanofi, ότι αυτή η ανταλλαγή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων είναι ελκυστική και για τις δύο πλευρές χάρη στους εργαζομένους μας, τη δέσμευσή τους και τις εξαιρετικές επιδόσεις τους. Ως εκ τούτου, η Boehringer Ingelheim και η Sanofi δεσμεύονται να οδηγήσουν με επιτυχία και βιωσιμότητα αυτές τις επιχειρήσεις στο μέλλον.”

Πριν την υπογραφή προηγήθηκαν εποικοδομητικές και επιτυχείς διαπραγματεύσεις που διήρκησαν έξι μήνες και πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Και οι δύο εταιρείες  εξέτασαν και συζήτησαν τις λεπτομέρειες της συναλλαγής. Αυτές περιελάμβαναν το ακριβές εύρος της ανταλλαγής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, καθώς και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, η Boehringer Ingelheim και η Sanofi πραγματοποίησαν επίσης συναντήσεις με τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς στη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς και με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ώστε να ανοίξουν το δρόμο για την πραγματοποίηση της ανταλλαγής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με τη δέσμευσή τους κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων, οι εταιρείες συμφώνησαν ότι η Λυών (Γαλλία) και η Τουλούζη (Γαλλία) θα αποτελέσουν τα βασικά επιχειρησιακά κέντρα του Κτηνιατρικού Τομέα της Boehringer Ingelheim, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, των δραστηριοτήτων Έρευνας & Ανάπτυξης και των βιομηχανικών μονάδων στη Λυών και  της μονάδας παραγωγής στην Τουλούζη. Καθώς η αμερικανική αγορά αποτελεί σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της Merial, η Boehringer Ingelheim θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή  ώστε να διατηρήσει τη δυναμική των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ. Η Γερμανία θα αποτελέσει σημαντικό κέντρο του Τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της Sanofi, ιδιαίτερα στις κατηγορίες φαρμάκων για το Γαστρεντερικό Σύστημα, τον Βήχα και το Κρυολόγημα, οι οποίες θα ωφεληθούν από τις αυξημένες ικανότητες των υφιστάμενων ομάδων της Boehringer Ingelheim.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων