Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ: Η κατάσταση δεν είναι πλέον βιώσιμη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ: Η κατάσταση δεν είναι πλέον βιώσιμη

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες προκειμένου να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ δηλώνουν οι συμβεβλημένοι γιατροί καθώς, όπως ανέφερε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών (ΕΝΙ) ΕΟΠΥΥ, Άννα Μαστοράκου, η κατάσταση δεν είναι πλέον βιώσιμη και "δεν μπορεί πλέον ο γιατρός να στηρίξει τη λειτουργία του ιατρείου του μ' αυτόν τον τρόπο".

"Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω της μεγάλης στάσης πληρωμών που έχει δημιουργηθεί φέτος. Οι περισσότεροι γιατροί δεν έχουν πληρωθεί από τον Φλεβάρη του 2016 λόγω του νέου συστήματος ελέγχου", ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μαστοράκου, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό στο Πρακτορείο".


Όπως είπε, η διαδικασία είναι "αργή και με πολλά τεχνικά προβλήματα", ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα με τα εργαστήρια και τα ιατρικά κέντρα, όπου υπάρχει μεγάλο κόστος αναλωσίμων υλικών και φαρμάκων.

Σχολίασε, δε, πως κάθε φορά που αναγγέλλεται μία επίσχεση από τους γιατρούς, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση για άρση της επίσχεσης και ενταλματοποιείται η διαδικασία πληρωμών, η οποία δεν αντιστοιχεί ωστόσο σε πληρωμή, καθώς είναι μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει και 2-3 μήνες.

Η κ. Μαστοράκου αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- σε "διαφοροποίηση και επιλεκτικότητα στις πληρωμές" αφού, όπως τόνισε, "υπάρχουν γιατροί που έχουν πληρωθεί και για τον Μάρτιο και υπάρχουν γιατροί που δεν έχουν πληρωθεί ούτε για τον Ιανουάριο", αλλά και για "δυσανάλογη επιβολή 'κουρέματος' για διοικητικές παραλείψεις".

"Μία υπογραφή, αν λείπει του ασφαλισμένου από κάποιο παραπεμπτικό, ισοδυναμεί με 200 ευρώ 'κούρεμα' στον κλινικό γιατρό και 700 ευρώ στον εργαστηριακό γιατρό. Και η αξία του παραπεμπτικού είναι περίπου δέκα ευρώ στον κλινικό γιατρό και μπορεί να είναι και 50 στον εργαστηριακό. Πρόκειται για δυσανάλογα 'κουρέματα' που έχουν να κάνουν με διοικητικές παραλείψεις. Υπάρχει μία τιμωρητική τάση του ΕΟΠΥΥ", ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων