Συνάντηση του Επικεφαλής της Αποστολής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC) για την Ευρώπη με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συνάντηση του Επικεφαλής της Αποστολής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC) για την Ευρώπη με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ.

Τη Δευτέρα 1η Αυγούστου 2016, ο Επικεφαλής της Αποστολής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC) για την Ευρώπη κ. Michel Masson, συνοδευόμενος από τον ασκούντα χρέη Επικεφαλής της Αποστολής της ICRC για την Ελλάδα κ. Roberto Forin, επισκέφθηκε τα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που άπτονται του κοινού πεδίου δράσης της Διεθνούς Επιτροπής και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της μεταναστευτικής κρίσης. Ο κ. Masson είχε τη δυνατότητα να αναφερθεί στο συνεργατικό αυτό πλαίσιο, παρουσιάζοντας παράλληλα το Σχέδιο Δράσης της ICRC για το 2017 αναφορικά με την Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την οργανωτική και στελεχιακή υποστήριξη της Διεύθυνσης Αναζητήσεων του Ε.Ε.Σ.

Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού ήδη χρηματοδοτεί με περίπου 300.000 ευρώ καίριες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αναζητήσεων, που σχετίζονται με την αποκατάσταση των οικογενειακών δεσμών των μεταναστών και των προσφύγων (RFL), τη διευκόλυνση της επικοινωνίας τους με οικεία πρόσωπα, αλλά και την αποτελεσματική διαχείριση ιατροδικαστικών θεμάτων (ορθή διαχείριση των νεκρών, διευκρίνιση της τύχης των αγνοουμένων). Συνολικά το ποσό που διαθέτει η ICRC για την Ελλάδα αγγίζει τα 13.000.000 ευρώ. Στους χρηματοδοτούμενους φορείς περιλαμβάνονται και άλλοι Οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον προσφυγικό-μεταναστευτικό τομέα, ωστόσο λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να μην επικαλύπτονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ICRC αποτελεί έναν ανεξάρτητο και ουδέτερο Οργανισμό που παρεμβαίνει σε διεθνές επίπεδο με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την παροχή βοήθειας στα θύματα ένοπλων συγκρούσεων ή λοιπών καταστάσεων βίας. Δραστηριοποιείται σε πάνω από 80 χώρες αντιμετωπίζοντας κατά βάση καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ταυτόχρονα προωθεί το σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και την ενσωμάτωση των κανόνων που απορρέουν από αυτό στην εσωτερική έννομη τάξη κάθε χώρας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων